6 strategier for motivasjon til trening

Trening28.11.2011Martin Norum622

Å holde treningsmotivasjonen oppe over tid er ikke enkelt. Dårlig motivasjon er den viktigste grunnen til at mange velger sofaen fremfor treningsturen og at de som allerede trener faller fra.

I en tidligere artikkel så vi på hva som er den egentlige grunnen til at du trener og hvorfor det er så viktig i sammenheng med motivasjon. Motiverte mennesker er mennesker som får til ting, er målrettet og som gir bånn gass til de er der de vil være. Her skal vi se på hvilke mentale strategier som kan underbygge suksess og dermed skape eller opprettholde motivasjon.

Motivasjonstips nr. 1:

Se fremover og gi aldri opp!
Tenk alltid positive tanker. Visualiser målsettingen og gi aldri opp. Sannsynligvis er du nærmere målet enn du tror. Små endringer kan ofte gi store resultater. Ta golf som et eksempel; EN millimeters feil vinkel på golfkøllen når den treffer ballen kan gjøre at slaget går i vannet istedenfor på greenen. En fantastisk måte å tenke på når ting ikke går som de skal er at du ofte bare er en millimeter unna det du vil oppnå. Når alt bryter sammen og du tenker at det er umulig og at alt går feil vei - ikke gi opp! Sjansen er stor for at bare noen må justeringer trengs.

Motivasjonstips nr. 2:

Finn noen som inspirerer deg!
Selv de beste har idoler og mennesker de ser opp til. Personer som har oppnådd noe som ligner på det du vil oppnå kan være en fantastisk motivasjon i seg selv. Vil du ned i vekt? Les om mennesker som har gått ned en haug av kilo og sett i gang selv. Vil du bli sterkere? Få tak i de som har fått det til. Vil du at laget skal vinne? Bruk en inspirerende coach. Legg merke til hvordan coachen i videoen girer opp laget og hvor stort fokuset er på å se på det positive og glemme det negative. Slike taler kan motivere selv den minst atletiske person til å ta tak i livet og gjøre noe med saken.

 

 

Motivasjonstips nr. 3:

Vær realistisk!
En av de største feilene som gjøres for aktive ferskinger er å sette urealistiske mål. Ikke start treningskarrieren med en time med trening hver dag og la ting gå for fort fremover. Mer er ikke alltid bedre. Lær deg å trene skikkelig og gjør det med kvalitet!

Motivasjonstips nr. 4:

Følg en plan og sett mål!
Uttrykket "uten mål og mening" kunne ikke vært mer sant. Uten et mål vet du ikke hvor du skal og hva du oppnår. Logg øktene - samme om det er gjennom en high-tech journal på nettet eller en gammel notisblokk. Observasjon av forbedringer, enten det er en raskere tid, flere repetisjoner eller bedre gjennomføring på andre måter kan booste motivasjonen din. Å følge en plan og ta notater gjør at ting er under kontroll og ikke gjennomført på bakgrunn av tilfeldigheter. De som trener uten et opplegg har lett for å blande treningsprinsipper, metoder og ikke oppnå de ønsker. Sett mål og gi deg aldri før de nådd. Når beinhardt arbeid har gitt resultater og du endelig kommer dit du ønsker er målstreken bare begynnelsen på et nytt mål - enda lenger fremme.

Motivasjonstips nr. 5:

Bruk gjeldene fremgangsmåter for ditt mål og få hjelp til å presse deg!
Dessverre står mange stille og er frustrert over hvorfor de fysiske kapasitetene ikke utvikler seg. I de fleste tilfellene bygger problemene på en av følgende årsaker:

1. Feil fremgangsmåte
2. Ikke tøff nok trening

Uten nødvendig kunnskap vil du leke med både kroppen og resultatene. Mange følger ikke de spesifikke retningslinjene som vi med sikkerhet vet sikrer de beste resultatene. Da oppstår det problemer. "Du kan ikke bake boller med vaffeloppskrift" - Espen Arntzen

Svært mange(spesielt nybegynnere) vet ikke hva tøff trening er. Komfortsonen må vekk, pulsen må opp og følelsen av blodsmak må komme frem. Det er mange fordeler ved å presse seg selv hardt. Resultatene blir bedre, den mentale tøffheten blir sterkere og motivasjonen stiger. Mange erfarer at å bruke en personlig trener gjør store forandringer når det kommer til treningsiver og til å presse sin fysiske kvaliteter til det ytterste.

Motivasjonstips nr. 6:

Glem fortiden og belønn deg selv når du oppnår det du har bestemt deg for!
Ikke la gamle minner med en øvelse, et ritt, en gruppetime eller hva det nå måtte være ødelegge for deg. Hva får du ut av det? Glem det! Følg punkt 1 til punkt og prikke og gi deg selv belønning når du har gjennomført slik du ønsket. Finn en belønning som gjør at kontakten mellom kropp og sinn tillater deg å prestere. Et eksempel kan være: "når jeg har klart 60 kg i knebøy og har gått ned 5 kilo skal jeg gi meg selv lov til å kjøpe nye treningsklær. ikke før!"

 


Martin Norum 

Martin en av Norges mest profilerte trenere. Han har som mål å være en av Norges beste personlige trenere og er veldig opptatt av og hele tiden utvikle seg faglig hva gjelder både teoretisk og praktisk kunnskap innen trening, ernæring, smertevitenskap og andre helserelaterte emner.

Han var i en stygg bilulykke og knuste alle bein i kroppen.
Den unge Tammy Hembrow (23) med nesten 8 millioner følgere på Instagram er søkkrik.
Cerebral parese stopper ikke denne bestemte unge løfteren på 19 år.
Legene gav ham 1% sjanse til at han kunne gå igjen etter en motorsykkelulykke.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!