Intervju: Anne Sonesen

Intervju12.01.2005Joachim Marhaug0

Er 39 år gammel, gift med Roy og har to gutter på 13 og 14 år..Er 180 høy og veier 80 kg. Jeg driver en interiørforretning med 4 håndverkere. Når en driver for seg selv og trener så mye som vi gjør blir det lite fritid. Om sommeren elsker jeg å ut å kjøre motorsykkel, om vinteren blir det bare mer trening og en og annen tur i skibakken med guttene mine. Vår nærmeste vennekrets består av strongmen så det blir mye prat angående dette emnet. Har trent i 7 år, strongwoman i tre år. Før det hadde jeg et opphold på 12 år, gjorde ingenting, bare forfalt og ble en slappfisk. I jobben min er det en fordel å være sterk, tunge beleggruller, mange malingsspann osv. som til stadighet skal flyttes på. Før hadde jeg konstant vondt i ryggen, etter jeg begynte å trene igjen forsvant smertene sakt men sikkert. Kan ikke ha pause for lenge, da kommer smertene tilbake igjen.

Målet mitt med treningen er å bli bedre selvfølgelig, men det skal være moro også. Derfor elsker jeg denne sporten, det er tungt, men jeg elsker å slite, å presse seg til det ytterste. Mannen min er min største fan, han trente strongman selv før, men har måttet kutte det ut pga. ryggen, driver nå bare med bygging. Men han coacher meg når jeg gjør mine øvelser. Jeg er den eneste dama her som driver med strongman, det hadde vært litt gildt om andre damer også ville prøve seg, men det ser kleint ut etter hvert. Det er jo ikke akkurat tantesport dette her, noen blir vel skremt av det.

Jeg er forholdsvis fornøyd med fremgangen min, hadde jeg vært litt mer målrettet de første årene er det ingen tvil om at jeg hadde gjort det bedre nå. Jeg spiste dårlig, tok ingen kosttilskudd samtidig som jeg ikke hadde et ordentlig treningsopplegg. Har de tre sisteårene gjort om på dette og det merkes. Jeg spiser vanlig sunn norsk kost, det kan man vel kalle det. Rødt og hvitt kjøtt, fisk gjerne to tre dager i uka. Grovt brød og masse havregryn, har dilla på det.

Jeg tar proteiner og kosttilskudd fra Ultimate Nutrition, samt sink, magnesium og kalsium. Som sagt merker jeg stor forskjell etter jeg begynte å ta det. Yter mye mer på trening og er ikke konstant trøtt og utslitt som jeg var tidligere.

Trener 4 ganger i uka. Det består av benk, knebøy og markløft i forskjellige varianter. Tillegsøvelser er bla.frontpress, press bak nakke, hammercurl og fransk press. Av og til må jeg bryte ut av systemet og bare kjøre litt byggeøvelser.

Trener på gymmet gjennom vinteren, men prøver meg i hvertfall en gang i måneden på øvelser så jeg ikke mister grepet på dem. Skuldre og bryst er det jeg liker å trene best, og hvis jeg går inn for det kan jeg få bra volum på armene. Beina er det jeg hater å trene, og det syns også dessverre. Men de får kjørt seg skikkelig når jeg går farmers og yokerace.

Når det gjelder løft med vekter kan jeg ikke skryte noe videre. Har 92,5 kg i benken, 70 kg i frontpress, 120 kg i knebøy og 155 kg i mark. Det er de typiske strongmanøvelsene jeg gjør best.

Har gått 25 meter med 90kg i hver neve, gått 4 meter med mazdaen som er på bildet i signaturen min, flippet et 300kgs.dekk 5 ganger på 29 sekunder samt gått to hele runder i conans wheel med 220kg. Har tatt 100 kg. steinen opp på 120 cm 5 ganger på rappen. Jeg har ikke noe forbilde egentlig. I min alder tenker man ikke så mye på det tror jeg.

Det som motiverer meg til å holde på med dette er at jeg synes det er veldig moro og har fremgang innen det jeg driver på med.Håper jeg kan holde på med strongman i mange år enda, men om jeg gjør det om 20 år, da er jeg 59, er vel en smule urealistisk, men å trene vil jeg aldri slutte med.

Jeg kan være sliten, sur og sinna etter en masete arbeidsdag, men etter en hard treningsøkt er jeg som et nytt menneske. Det finnes ikke noen bedre måte å få roet seg ned eller bli kvitt aggresjon på.

Mitt beste treningstips til nybegynnere er å få hjelp til et ordentlig program av noen som kan det. Mange eksempler på folk som gjør det beste de kan for å ødelegge seg helt, eller i hvertfall trener øvelsene helt feil. Og det viktigste av alt kosten og tilskudd.

 

Anne Sonesen er også medlem i vårt forum.



Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!