Glutenfri lasagne
Kosthold08.12.2011Line Marion Nielsen Kjøniksen6
Line Marions glutenfrie lasagne (4 personer):
500gr karbonadedeig
1 stor squash
10 stk store champignon
200gr glutenfri penne (evt annen glutenfri pasta)
Ost til topping (selv bruker jeg lettost 16%)
2 bokser hakkede tomater
1 dl vann
Olje til steking og smøring av form
1 ss oregano
salt og pepper
Gjør slik:
Smør en ildfast form, ca 20×30 cm. Rens sopp og del den i mindre biter. Stekes til mesteparten av væsken i soppen har fordampet. Ha soppen over i formen. Skjær deretter opp squash i skiver og deretter del hver skive opp i 4. Stekes på samme måte som soppen. Hell over i formen så du får et lag med squah over laget med sopp. Stek karbonadedeigen til den er gjennomstekt og ha i de hakkede tomatene. Krydre med oregano og litt salt og pepper. Ha halvparten av pastaen over squashen og følg på med ett lag med kjøtt og tomatsaus. Gjenta så du får to lag med pasta og kjøtt med tomatsaus. Hell vannet over i formen slik at all pasta er dekket med væske. Topp med ønsket mengde ost, gjerne revet. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. De siste 10 minuttene kan varmen skrus opp til 220, evt sette på grill for å få gratinert osten skikkelig.
Nytes bar eller med en frisk salat! Mmmm!
Lasagnebacon på spisedagen
Kosthold23.08.201712
Mandig lasagne med god samvittighet
Kosthold05.11.2013881