Ikke kast bort pengene på slankeprodukter

Kosthold12.12.2011Martin Norum24

I en tid der mange sliter med overvekt har det oppstått en rekke produkter som visstnok skal sørge for at fettet forsvinner i en fei. Svært mange av disse produktene har reklamer på TV og når frem til tusenvis av seere.

Jeg rister på hodet hver gang jeg ser annonser eller reklamer for disse produktene. Er du egentlig klar over hvor mange produkter som aktivt markedsføres?

Her er en liste over de mest profilerte.

1. Nutrilett - Shake og bar
2. Go123 - Shake, bar og suppe
3. 30 Days - Magiske tabletter
4. Powerburn - Nok en produsent av magiske piller
5. Atkins - Shake og bar
6. Allevo - Shake og bar
7. Noka - Shake og bar

Mitt standpunkt

Det er synd at disse produktene i det hele tatt får lov til å markedsføre seg på det norske marked. Vi bommer så enormt når løsningen på vektproblematikk skal være proteinbarer og shaker. Jeg kan med sikkerhet fortelle deg: INGENTING slår et skikkelig kosthold. For vektreduksjon er matvarer som kylling, egg, kjøtt, fisk, nøtter, salat og frukt veien å gå. Naturlig mat som holder blodsukkeret stabilt og som inneholder mye protein. Jeg har ingen problemer med å skjønne at ting virker lovende med fengende slagord som: "Gå ned i vekt med Nutrilett-baren. Kun 215 kilokalorier!". 30 Days promoterer produktet sitt her og forteller til og med om "dokumentert effekt". Fantastisk, men hvor er linken til studiet? Ihvertfall ikke på sidene deres.
Tar vi en rask titt på næringsinnholdet til de forskjellige produsentene finner vi produkter bestående av masse sukker. Mindre enn i vanlig sjokolade hvilket betyr at det er et sunnere valg, men det er fremdeles godteri og langt ifra et sunt alternativ når fettet skal bort.

Næringsinnhold i barer og supper

1. Nutrilett er en av produktene som markedsføres mye på TV om dagen. Inneholder 385 kcal og 37 gram sukker pr. 100 gram.
2. Noka inneholder over 50% karb hvorav nesten alt er kunstig søtningsstoff
3. Allevo inneholder 40 gram sukker pr. 100 gram.
4. Go123 sin suppe inneholder 24,4 gram sukker pr. 100 gram.

Er det en ting som er sikkert er det at sukker er skadelig og en av helsens verste fiender. Høyt inntak av sukker er uheldig for vektreduksjon og med det allerede høye konsumet av sukker blant majoriteten av befolkningen er ikke supper, shaker eller barer løsningen på problemet.

Vi tyr til enkleste alternativ

Et raskt søk på google med søkeord "weightloss supplement" gir over 4 millioner treff. Antallet kosttilskudd som skal kunne hjelpe deg ned i vekt har aldri vært høyere. Tror du helt oppriktig at go123 eller andre vidunderkurer hjelper deg ned 5 kg på 30 dager uten andre endringer i kostholdet? Tror du det har en så spesiell effekt at den skraper bort fettet uansett hva? Svaret er enkelt og greit nei.
Enkelte slankeprodukter inneholder stoffer som kan være effektiviserende i forbindelse med slanking. For eksempel har man funnet ut at grønn-te ekstrakt, koffein, chilli og andre urter kan være positivt. Likevel vil ikke en overpriset boks med kosttilskudd være det som gjør at vekten går ned. Omega-3 er det eneste kosttilskuddet det har blitt knyttet direkte bevis av en fettforbrennende effekt til. For å gå ned i vekt må du helt enkelt(og samtidig så vanskelig) spise mindre og riktigere. Regnskapet må stemme - mindre mat inn enn du bruker av energi pr. dag.

Bruk heller pengene på sunn mat og trening og les forskjellige artikler om fettforbrennende trening. Realiteten er at resultater knyttet til trening oppnås av knallhardt arbeid over tid. Planlegg en realistisk treningsmengde, få hjelp til å spise og trene riktig, og hold på uavbrutt over tid.

Suksess er et faktum!

 


Martin Norum 

Martin en av Norges mest profilerte trenere. Han har som mål å være en av Norges beste personlige trenere og er veldig opptatt av og hele tiden utvikle seg faglig hva gjelder både teoretisk og praktisk kunnskap innen trening, ernæring, smertevitenskap og andre helserelaterte emner.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!