Det BLIR VM i Athletic Fitness

Fitness19.12.2011Aslaug Lia Pettersen0

For noen få uker siden ble det for første gang i historien arrangert World Cup i Athletic Fitness i Tallinn under VM i Classic Bodybuilding og Fitness.

Det var det estlandske forbundet som inviterte de nordiske landene til kamp for å vise fram den friske og spennende sportsgrenen til ledelsen i IFBB (det internasjonale fitness- og kroppsbyggerforbundet). Målet var å vekke interessen for Athletic Fitness også i andre land i verden og innad i IFBB, slik at VM i Athletic Fitness i framtiden kunne bli en virkelighet.

NFK jobber godt for Athletic Fitness

Det norske forbundet, denne gangen med Jane McCarthy i spissen, brakte med seg et dokument med oversikt over vårt norske Athletic Fitness reglement. NKF mener vi i Norge nå sitter på en effektiv, publikums- deltaker- og kostnadsvennlig løsning. NKF brakte også med seg et friskt knippe utøvere som med sterk innsats var med på å presentere sporten "live" for alle som var tilstede og så på.

Samarbeid med nordiske landene og IFBB

Det er nå bestemt at det første offisielle VM i Athletic Fitness noensinne vil finne sted i Spania i Oktober 2012! Nyheten kan leses mer om i nyhetsbrevet fra IFBB den 01.12.2011: http://ifbb.com/newsletter/detail.php?id=9959&date=2011-12-01&language=english&prov=index
Presidenten i IFBB var imponert over hvor spennende og interessant sporten fremstod, samt det gode nivået på våre nordiske utøvere. Han fikk med seg Norges løsningsforslag og noen gode ord fra vår egen Jane McCarthy som hadde god kontakt med ledelsen der nede. Det svenske forbundet var også godt representert og meget positive til en felles løsning internasjonalt. Under en middag ble det diskutert at vi må samle de nordiske forbundene så fort som mulig og komme til en enighet på framtidig gjennomføring av Athletic Fitness konkurransene.

Så, nå kjære AF'ere, er det kampen om det første VM-gullet i Athletic Fitness som gjelder!
La forberedelsene begynne....

Hva er Athletic Fitness?

Athletic Fitness er en godt etablert sportsgren i de nordiske Fitness- og Kroppsbyggerforbundene, og har eksistert siden begynnelsen av 90-tallet. I Athletic Fitness skal utøverne prestere fysisk i styrke og kondisjonsmomenter før de også blir bedømt etter fysikkens symmetri og muskelutvikling i klassiske poseringer. Fysikken og framtredenen på scenen skal være atletisk, sunn og frisk. Det er en konkurranseform som gir og krever allsidig gjennomtrente kropper og en solid sterk psyke. For publikum som kommer og ser på Kroppsbygging og Bodyfitness bidrar Athletic Fitness med action og spenning på en litt anen måte, og totalt sett blir arrangementet for publikum både innholdsrikt og variert. Det er kanskje nettopp fysikken til utøverne i Athletic Fitness som motiverer mosjonisten på treningssenteret mest til sin egen trening, mens bodybuilding blir mer kult, ekstremt og spennende på.

Sportsreferat fra helgen i Tallinn

Det var et stort og flott arrangement på VM i Classic bodybuilding for menn, og Fitness, der Athletic Fitness ble presentert med tittelen "World Cup". Norge og Sverige stilte med to topp-utøvere hver i herre og dame-klassen, Estland stilte med tilsvarende og Litauen hadde også sterke bidrag. Konkurransen ble denne gangen delt over to dager, slik at alle konkurrerte i "chins", "dips" og
"roing" 2 minutter på lørdagen, etter de estiske reglene.

Styrkerunden:
En og en gjennomførte dips og chins, så det var her det store tidssluket var, spesielt når de fleste klarer mellom 20 og 50 repetisjoner. Ro- runden foregikk effektivt og var veldig gøy for publikum fordi alle rodde samtidig og publikum kunne følge med "båtene" underveis på storskjerm.

Symmetri-runden:
Symmetribedømmingen ble gjennomført i en egen runde på søndagen. Med unntak av at konkurransen var fordelt over to dager, gikk selve gjennomføringen kjapt unna, med strenge regler på de fysiske momentene og raske vendinger i symmetribedømmingen.
Premieutdelingen:
Til slutt var AF'erne med på premieringen som alle andre utøvere, og det var gjennomført i staselig VM-stil med forbundsmenn i dress, blomster og flotte statuetter. Vi ble inkludert som om det var et VM, og det var en stor opplevelse.

Hvordan kan DU bli en god AF-utøver?

Når du har trent styrke og kondisjon regelmessig i 2-3 kan det hende at du er klar for å prøve deg i konkurranse. Det er lurt å få en med erfaring til å se på fysikken din og hvordan du mestrer chins, dips og roing. Det kan du gjøre ved å melde deg inn i en av klubbene som er registrert under NKF: http://www.nkf-ifbb.no/klubber.html

Under selve konkurransen skal du ha en lav fettprosent slik at musklene vises godt, og det blir lettere å gjøre flere dips og chins. Det er sunt å returnere til normalvekten din igjen etter konkurransen, og det gjør du best ved å spise gradvis mer, og ved å fokusere på sunn mat.

Det er fullt mulig for voksne normalt trenende mennesker som trener på treningssenter å delta i og til og med nå topp-nivå uten å tidligere ha drevet med noen form for idrett på høyt nivå. Denne sportsgrenen er rett og slett en måte å leve sunt på, og samtidig konkurrere for å utfordre og utvikle seg selv mentalt og fysisk. Å trene på treningssenter er tydeligvis også framtidens effektive løsning for å ta vare på helse og trivsel i hverdagen, så denne sportsgrenen skal ha stort potensiale.

Bilder: Fitness.ee og EastLabs


Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Slik finner du treningsmotivasjonen etter et opphold.
Kalkun på nyttårsaften er en tradisjon. Godt Nytt År!
Hvis du vil forbrenne fett er tredemølle og sykkel gårsdagens nyheter.

Slik kommer du i form i 2020

Trening28.12.20192075

Følg disse 6 rådene for hva du må eller bør gjøre.

Kardio eller styrketrening først?

Trening23.12.2019352

Hva bør du trene først for optimal effekt?