Intervju: Roy Holte

Intervju31.01.2005Joachim Marhaug0


 

Fortell litt om deg selv
Bor i Sør-Trøndelag på en plass som heter OPPHAUG. Lite sted midt imellom to tettsteder som har ca 5000 innbyggere hver. Jeg er 34 år gammel og er personlig næringsdrivende.Driver bl.annet Strongman Roy Holte der det har kommet en webshop nylig: www.strongmanroyholte-webshop.no . Strongman Roy Holte har også begynt å sponse utøvere i strongman og kroppsbyggere...slik oppstod Team Strongman Roy Holte og Team Strongman Roy Holte Bodybuilding.....flere utøvere er hjertelig velkommen men top 3 plassering i NM, NSM, FSM, NSK eller FSK er nødvendig. (eller andre resultater kan veie opp.....talenter er også velkommen for en vurdering) Trener gymtrening på Brekstad Sol & Treningssenter og strongman på Østerheim(Rolf Eddy Kraft sin gård). På fritiden min trener jeg en god del samt resterende av tiden bruker jeg på familien min som betyr alt for meg. At vi har det bra er veldig vesentlig for å lykkes med andre ting også. Av andre interesser har jeg en meget spesiell en: eksotiske dyr! Taranteller og Skorpioner o.l.

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
172cm,120kg og har trent i 21år.

Dine meritter
1990:
Nm i Tae Kwon Do: 2 plass i frikamp+86kg

1993:
Nm i bodybuilding: 6plass-90kg

1998:
"Sørlandets sterkeste mann" 1. plass.
"Norges sterkeste mann" 3. plass.

1999:
"Norges sterkeste mann" 3. plass.
Norgesmester i benkpress.

2000:
"Norges sterkeste mann" 1. plass.
"Norges sterkeste viking" 1. plass .

2001:
"Finnish Open 2001 - IFSA COMPETITION" 8. plass
Landskamp Norge-Sverige, individuell plassering: 3 plass
Landskamp Sverige-Norge, individuell plassering: 2 plass
"Norges Sterkeste Mann 2001", 1 plass

2002:
Arctic Giant: 3 plass
Norges Sterkeste Viking 1.plass
Norges Sterkeste Mann(Raw Viking Challenge) 1.plass

2003:
Alingsås(deltãvling 2 Nordiska superkval serien IFSA) 4 plass
Norges Sterkeste Mann 2003 IFSA(skadet i nest siste øvelse) 5 plass

2004:
Artic Giant: 2 plass
Exhale Strongman: 2 plass
Sterkest i Trondheim: 1 plass
Hulken: 1 plass

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
Står opp kl 0700-0800 hiver i meg aminosyrer og glutamin og hjelper barna mine( Roy Andrè og Kaiza Marì) med stell, påkledning , mat og det som hører til. Deretter en kopp kaffe sammens med barna ved matbordet. Deretter er det i barnehagen med de. Kommer så hjem og lager meg frokost ca kl. 0900 og så er det kjøkkentjeneste. Deretter er det på kontoret for å jobbe med firmaene mine. Spiser igjen ca kl. 12. Deretter en drink ca kl. 1400. Avslutter på kontoret ca kl 1400. Da er det ca 1 times avkobling etter proteindrikken. Henter barna sånn i 1530 tida. Da er det rett hjem for å ordne middag(når min samboer er hjemme lager hun den). Deretter er det å få Kaiza i seng for duppen sin. Holder på med Roy Andrè endel etter dette og ca kl.1800 går jeg og slapper av litt for å "nullstille" før jeg drar på trening kl 1900-1930. Hjemme igjen ca kl. 2100-2130. Da er det proteindrikk mm. Prøver å få i meg ett proteinrikt måltid etterpå. Rett før sengetid blir det aminosyrer og glutamin på nytt.(Sover faktisk mye bedre etter jeg begynte med det:

Hva er dine mål og ambisjoner?
Litt usikker på det akkurat nå, etter at jeg rev av høyre biceps sommeren 2004. Strongman karrieren er veldig uviss.......dessuten har jeg jo fått med meg nesten alt som man kan i strongman i Norge(den eneste jeg ikke har slått totalt er Svend Karlsen) og uansett om man skulle vinne igjen så kommer man jo ingen vei uansett så....:-( slik som situasjonen er pr. idag. Men skulle bicepsen bli 100% bra og ulven skulle våkne igjen ja da......beware.... Driver å tenker litt på styrkeløft da.....hadde vært gøy å se hvor mye jeg hadde greidd der? Ellers så er tanken også inne på bodybuilding også.........

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Det tror jeg faktisk var Arnold. Vokste jo opp med Conan filmene så der er vel forklaringen.....dessuten tente jeg på vekttrening umiddelbart. Samt mitt søskenbarn Roar Knudsen dro meg med i kjelleren dems når jeg var 13år og de hadde benkpress og div der...da var det gjort: ble hekta.

Hvordan trener du?
2-1-2-2 splitt 2på 1av 2på helga fri hvis det er optimalt....noe det sjelden blir, men må jo være såpass proff at man ikke dør om man ikke får trent slik bestandig.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper
-Bryst-Benkpress

-Skuldre-Press bak nakke-omv.pec dec
-Triceps-Pushdowns bred
-Biceps-Curlstang-liggende peakcurl under pushdowns
-Rygg-Markløft
-Forside lår-Knebøy
-Bakside lår-Leg curls
-Legger-Tåhev i lårpressmaskin gir en vanvittig pump...
-Mage-crunches i maskin

Hvordan spiser du?
Med munnen;-)

Eks: Frokost: vafler m/proteindrikk (whey)
Lunch: brodskiver m/peanutbutter pluss melk
Mellom: Proteindrikk(whey)
Middag: det som er....
Kvelds: egg eller kjøtt , lite karb, oljer

Bruker du kosttilskudd?
Åja, mye...var litt for sløv tidligere, men etter jeg kom i kontakt med Viking Supplements Sytems ble det en annen låt i pipa! Fikk ett spesifikk opplegg som skulle trigge hormoner og synteser i kroppen og dette gjorde at jeg ble beste norske amatør utøver i strongman i 2004 inntil jeg rev av høyre biceps( i oppkjøringen til NSM-105 og var nede i 108kg da det skjedde...) Så at kosttilskudd kan gi deg en skikkelig boost er jeg ikke i tvil om og det kan utgjøre en enorm forskjell i treningsintensitet. For meg gjør det iallefall det. Noe spesifikk opplegg vil jeg ikke ut med;-) men bruker i hovedsak: Proteiner(whey), Gainer, Mega Mass, Skip kreatin(enormt bra!), Aminosyrer, Glutamin og CarboPowerPro samt en hel rekke med vit./min. til bestemte tider. Alt jeg bruker finner du på. www.strongmanroyholte-webshop.no

Hva er dine beste løft med vekter?
Knebøy: 340 uten drakt ikke godkjent dybde
Benkpress: 250 uten drakt nææære 260 også
Markløft: 360 uten drakt m/reimer overhåndsgrep.
Ellers kan alle mine perser sees på: www.strongmanroyholte.no

Har du noen forbilder?
Ikke nå lenger....først var det selvsagt Arnold....når jeg begynte med strongman var det Jon Pall Sigmarsson, Magnus ver Magnusson. Torkell Ravndal er også ett navn jeg minnes sterk. Nå er mine forbilder folk som har egenskaper jeg setter pris på: sånn som: verdier/holdninger/respekt og generell folkeskikk. En jeg synes må nevnes i så måte er en i Team Strongman Roy Holte: Andreas Tiller...han gjorde ett solid inntrykk på meg når vi trente sammens da han var i militæret og jeg husker godt den dagen han skulle dra.... det var litt trist...ellers så setter jeg stor pris alle de i Teamet som innhar slike egenskaper.

Hva motiverer deg?
Å bli sterkere....kunne presse seg til nye høyder...sette en ny pers.....gudene vet(ja Odin og Thor og de...)...hva det er... men det er en sånn indre drivkraft at det noen gang er slitsomt;-) Også det å hjelpe andre frem gir meg en motivasjon. Å se at det jeg bidrar med virkelig fungerer er gøy.

Hva er dine fremtidsplaner med tanke på trening og strongman?
Skal prøve å få på plass den avrevne bicepsen slik at det kan være muligheter med strongman, går ikke det må man finne på noe annet........da kan det bli styrkeløft......mindre muligheter med bodybuilding, men alt er mulig.... Ellers vil jeg jo være med Team Strongman Roy Holte skal konkurrere etc. Samt det ser ut som jeg må trå til mere aktivt på Team Strongman Roy Holte Bobybuilding også....det er bare bra at folk vil være med i Teamene....noe de ikke skal angre på..

Du trener og spiser etter faste mønstre. Dette må da kreve mye viljestyrke? Hvordan klarer du å holde motivasjonen oppe?
Indre drivkraft ....I`ll see you when Ragnarock begins.....

Hvordan ser livet ditt ut om 20 år?
20 år! Da er jeg 54år....hvis jeg ennå ikke har trent istykker hele kroppen og er i live da er jeg vel ennå å se i bakgrunnen på stevner.....ja kanskje til og med løfter litt;-)..kanskje coacher jeg Roy Andrè eller Kaiza Marì.....ellers håper jeg å ha klart de målene jeg har satt meg både innen idrett og økonomi slik at man har en avslappet forhold til penger;-)...og kjører en feit bil som er nedbetalt!likeså med hus... Ellers håper jeg at jeg har noen barnebarn...det hadde vært toppen:

Hva er ditt beste treningstips til nybegynnere
1. Snakk med noen som har erfaring
2. Tren øvelser-gjør øvelsene riktige LYKKE TIL...

 

Roy Holte er også medlem i vårt forum.


Roy Holte - 360 kg i sumo markløft

Styrkeløft11.08.20091

Hva blir det neste? 370 kg? 380?

Roy Holte er verdensmester i benk

Styrkeløft31.05.20091

Holte forsvarte fjordårets VM-tittel med 312,5 kg
"Men jeg blir aldri fornøyd"

Norges beste benkpressere

Styrkeløft28.03.20090

Se resultatene fra benk-NM

Roy Holte - 360 kg i sumo markløft

Styrkeløft11.08.20091

Roy Holte er verdensmester i benk

Styrkeløft31.05.20091

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!