Squash deg i form

Trening09.01.2012Are Slettahjell0

En undersøkelse gjort av Forbes Magazine viser at squash er den sunneste aktiviteten som finnes. Undersøkelsen slår fast at 30 minutter på squashbanen gir en imponerende kardiovaskulær trening.

I tillegg til at man øker styrke og utholdenhet i underkroppen. En undersøkelse gjort av Forbes Magazine viser at squash er den sunneste aktiviteten som finnes. Undersøkelsen slår fast at 30 minutter på squashbanen gir en imponerende kardiovaskulær trening, i tillegg til at man øker styrke og utholdenhet i underkroppen. Kjappe bevegelser og vendinger øker fleksibiliteten i rygg og mage, mens slagene trener resten av overkroppen. Dette er altså en aktivitet som trener hele kroppen!

Det er vist at squash har et generelt høyere intensitetsnivå enn for eksempel tennis og badminton, og at man gjerne er i aktivitet i 70 % av tiden spillet foregår. Dette fører til at man kan opprettholde en puls som er høy nok til å oppnå god kondisjonseffekt, og en forbrenning på om lag 600 - 850 kalorier i timen.

Undersøkelsen av Forbes Magazine ble gjort på bakgrunn vurderinger fra personlige trenere, utøvere og fysiologiske eksperter. Aktivitetene ble vurdert på bakgrunn av seks ulike treningseffekter, hvor den med høyest poengsum vant.

Disse seks var:
- Kardiovaskulær trening - Muskelstyrke - Muskulær utholdenhet - Fleksibilitet - Kaloriforbrenning/30 min - Skaderisiko

De treningseffektene som scoret høyest på squash var muskulær utholdenhet og kaloriforbrenning/30 min. Kardiovaskulær trening scoret også svært høyt. Det som scoret minst ved aktiviteten var skaderisiko. Ved mange korte og kjappe bevegelser er ofte knær og ankler utsatt for skader. Men klarer du å holde deg skadefri, er squash uten tvil en ekstremt sunn aktivitet å utøve.

Her er hele listen:
1. Squash
2. Rowing
3. Rock Climbing
4. Swimming
5. Cross-country Skiing
6. Basketball
7. Cycling
8. Running
9. Modern Pentathlon
10. Boxing

For at squash skal være en nyttig treningsform er det noen faktorer som spiller inn. Hvor hardt du presser deg, hvor lenge ballen er i spill og hvor raskt ballen blir returnert. Du bør også inneha litt tekniske ferdigheter i det å treffe ballen. Bommer du hele tiden på ballen blir det mye stopp i spillet og lite bevegelse. Få deg en treningspartner som er omtrent like god som deg, så blir det automatisk mere spill og mindre pause.


Referanser:
Forbes Magazine Squash Healthiest Sport http://www.squashplayer.co.uk/sp_latest/forbes_survey.htm

Better Health Channel Squash - health benefits http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Squash?open

 


Are Slettahjell 

Are er utdannet personlig trener ved AFPT. Han er engasjert, dyktig og kunnskapsrik. Han er også ansatt i en av Norges største utstyrsleverandører innen trening.

Ballsport

Trening26.02.20160

Driver du med ballsport? Se denne videoen.

Squash for økt forbrenning

Trening24.02.20160

Prøv squash for økt forbrenning og kondisjon.
Hvis du vil forbrenne fett er tredemølle og sykkel gårsdagens nyheter.
Med denne sykkelen kan du vaske treningstøyet ditt gratis.

Ballsport

Trening26.02.20160

Squash for økt forbrenning

Trening24.02.20160

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!