Intervju: Eirik Kaaby

Intervju07.02.2005Joachim Marhaug0

Fortell litt om deg selv
Jeg heter Eirik Kaaby. Er født 18. mai 1982. Bor i Tromsø med min flotte samboer Kristine og Hunden våres Christopher som er av rasen Amstaff. Jeg kommer opprinelig fra Lakselv i Finnmark, men Flyttet til Tromsø som 18åring. Til daglig jobber jeg i en butikk som selger bilrekvisita og jobber og litt som dørvakt i helgene. Til høsten begynner jeg og studere ved BI i Tromsø. Jeg trener på Pro-gym som er det beste gymmet i Tromsø. Når jeg ikke jobber, trener, spiser eller sover så går mye av tiden til og være med venner og selvfølgelig hunden våres, men jeg skulle ønske døgnet hadde flere timer så hadde man rukket og gjøre litt flere ting.

Jeg har stilt i 4 konkurranser så langt.
Fitness NM 2001- 6. plass,
Oslo Open 2002 - 1. plass -70kg herrer,
Oslo Open 2002 1.plass -80kg junior.
Stavanger Open 2004 2. plass herrer -80kg
NM 2004 4.plass herrer -80kg

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Jeg er 176cm og veide 77,5kg ved NM i 2004. Off-sesson ligger vekta mellom 88-90kg prøver og ikke blir for off, for det ser ikke bra ut i det hele tatt. Før jeg begynte å trene vekter så spilte jeg litt fotball, men jeg var ikke noe flink til det i det hele tatt så jeg sluttet med det når jeg var 15-16 år gammel. Etter jeg sluttet med fotballen begynte jeg og trene litt hjemme i kjelleren, men skjønte ikke hvordan man skulle trene riktig så resultatene uteble. Begynte og trene på studio når jeg var 17år så jeg har vel 5-6år med vekttrining, hvor 4 av dem har vært konkurranse rettet.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
Jeg er et vanemenneske til de grader. Jeg har de samme rutinene hver eneste dag, noen vil sikkert synes jeg er dritt kjedelig, men det funker for meg. Det som og gjør det hele lettere er at samboeren min Kristine og driver med vekt trening og vi spiser mye av det samme som jeg gjør og vi trener sammen. Står opp kl 0630 spiser frokost og begynne å forberede mat jeg skal spise i løpet av dagen. Frokosten består av: 60g Whey Isolate, 15g glutamin, 5 stk omega 3-6-9, 400mg ALA, vitaminer og mineraler, 60-100g havregryn, 10g linfrø og litt ananas juice. Begynner på jobb kl 0800 og spiser deretter måltid nr 2 kl 1030 som er 200g kyllingfilet, 50g brun ris, stekte grønnsaker, soyasaus og litt peanøtter. Måltid nr 3. spiser jeg kl 1330 og er akkurat det samme som måltidet før. Kommer hjem kl 1600 og lager meg en omelett som består av 360g eggehviter og 2 plommer. Drar på trening kl 1730. Ti minutter før trening begynner jeg og drikke litt på en shake som består av 30g Carbofuel og 30g Whey Isolate, den er som regel ferdig drukket rundt halvveis i treninga. Etter trening drikker jeg umiddel en shake som består av 60g Whey Isolate, 60g Carbofuel, 15g glutamin og 10g Kreatin og tar en tab med 400mg ALA. Spiser i tillegg et par riskaker hvis jeg føler for det. Kommer hjem og går tur med bikkja en times tid og spiser en til omelett rett etter jeg kommer inn døra. den består av akkurat det samme som måltid 4. Hvis jeg er ekstra sulten spiser jeg et par rug knekkebrød til. Før jeg legger meg rund kl2300 tar jeg meg en Proteinshake med kasein proteiner. Det er stort sett hvordan dagene mine ser ut i uka og som dere ser så blir det ikke tid til så mye.

Hva er dine mål og ambisjoner?
Målet mitt er helt klart og vinne NM tittelen i min klasse innen kroppsbygging. Når jeg stiller neste gang er jeg ikke helt sikker på men, neste gang jeg stiller håper jeg folk husker meg fra forrige gang jeg var med og husker hvordan jeg så ut da, for når jeg går på scenen igjen ønsker jeg og være synelig mye større og enda hardere en jeg var sist og man virkelig kan se at jeg har gjort store framskritt. Jeg har en ambisjon om å kunne levere et skikkelig poserings program slik at folk synes det er morsomt og se på. Jeg ønsker å få med folk i salen når jeg står på scenen og få de til og digge det de ser. Vært eneste år prøver jeg og å holde meg i litt bedre off sesson form (max 10kg over sist konkurranse)pga det ser bedre ut og overgangen til konkurranse forberedelse vil ikke være så stor.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Helt siden jeg var liten gutt har jeg vært fasinert av muskler og kroppsbyggere. Ønske om og se ut som en kroppsbygger var vel grunnen til at jeg begynte å trene, men jeg trodde aldri at jeg kom til og bli en for jeg var den tynneste gutten i klassen helt fra barneskolen fram til videregående. Jeg kom ikke ordentlig i gang med seriøs trening før jeg flytte til Tromsø som 18åring. I august 2000 veide jeg 66kg og bestemte jeg meg for å satse skikkelig og se hvordan kroppen min reagerte på skikkelig trening og ordentlig kosthold. Til det fikk jeg uvurderlig hjelp av Edmund Johansen som hjalp meg i gang med å forklare hvor viktig maten var i forhold til trening. Jeg bestemte meg for og stille i fitness NM i mai og begynte deretter på diett i februar. Til dietten f ikke jeg hjelp av Thomas Stellander som følgte meg opp underveis. Jeg endte tilslutt på en 6. plass og veide 72kg på konkurranse dagen. Noe som jeg er fornøyd med etter bare 9 måneder med seriøs trening og kosthold.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Jeg er vel fornøyd med framgangen, men helt fornøyd blir man vel aldri. De første 4-5 månedene hadde jeg naturligvis mest framgang, jeg gikk opp fra 66kg til 90kg på relativt kort tid, men selvfølgelig var det jo nesten like mye væske og fett som muskler, men jeg ble mye sterkere og så mye større ut så jeg fikk troen på meg selv og trodde at dette er noe jeg kan blir god til.

Hvordan trener du?
Dag 1: Rygg og mage
Dag 2: Bryst og legger
Dag 3: Forside lår
Dag 4: Bakside ben, skuldre og trapes
Dag 5: Biceps og triceps

Før jeg begynner og trene begynner jeg og tøye muskelen jeg skal trene for og få bedre bevegelighet muskelen og for og unngå skade. Hvis det er bein trening på programmet sykler jeg også i 10min. I tillegg får jeg 45 min gratis massasje i uka på KNA i Tromsø som har gjort underverker når det gjelder ryggen min, (slet med og få ut lathsspreaden skikkelig) så det hjelper og på bevegeligheten noe som er viktig. Tøying er en glemt faktor hos mange. Jeg trener ikke etter noen spesiell filosofi. Jeg mener det er viktig og ha et åpent sin og prøve forskjellige ting og finne ut hva som fungerer på deg. Jeg har stor tro på og god erfaring med og trene veldig intensive økter samt kjøre super-sett og gigant-sett. Øktene mine er sjelden over en time. Jeg har økt treningen min med 8-10 sett etter jul, så nå ligger jeg på 18-22 sett pr. muskelgruppe. Fortiden syns jeg det fungerer fint for meg med så mange sett.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper
-Bryst
Skråbenk. Pga jeg sliter med øvre del av bryst.
-Skuldre
Militær press i Smith maskin.
-Triceps
Fransk press.
-Biceps
Hantel curl
-Rygg
Forover bøyd roing. Pga jeg mangler tykkelsen på ryggen
-Forside lår
Knebøy
-Bakside lår
Strake markløft.
-Legger
Har ingen favoritt øvelser der.
-Mage
Har ingen favoritter der heller.

Hvordan spiser du?
For tiden spiser jeg veldig enkelt. Som karb har jeg havregryn, ris og Carbofuel etter trenning som protein kilder har spiser jeg eggehviter kylling og proteinpulver. Fettet får jeg fra peanøtter avokado og olivenolje. Spiser ca 100g havregryn, 100g ris og 100g carbofuel som karb i løpet av en dag. 400g kylling filet, 800g eggehviter, 230g proteinpulver samt 30g glutamin vær dag. Det blir sånn ca 260g karb, 425g proteiner og alt fra 50-100g fett i kcal blir dette ca mellom 3300 og 3500kcal daglig fordelt på 8 måltider. Jeg spiser selvfølgelig grønnsaker og frukt i tillegg, men regner ikke kalorier på det. Mange vil sikkert reagere på at jeg spiser så lite krab off-sesson, men det er sånn det funker best for meg. Jeg trives best med en diett med mye protein og lite karb. Jeg synes også det er lettere og holde formen når man ikke spiser for mye karb.

Bruker du kosttilskudd?
Jeg bruker en del kosttilskudd, Whey Isolate, Night Charge, Whey Tech, 100 % Whey, glutamin, kreatin, ALA, melatonin, vitaminer og mineraler, omega 3-6-9 og V12 i enkelte perioder. Før konkurranse bruker jeg mindre proteinpulver enn off-sesson, pga da synes jeg det er greiere og spise maten isteden for og drikke den.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Jeg bruker kun kosttilskudd fra Proteinfabrikken. Siden jeg har meget god erfaring med deres produkter vil jeg også anbefale dem til andre. Vil vel spesielt trekke fram den nye serien med proteinpulver, Night Charge og Whey Isolate. Night Charge er som av navnet et proteinpulver som er beregnet til bruk ved kvelden før du legger deg (80 % kasein, 20 % whey) og Whey isolaten er beregnet til bruk etter trening og eventuelt på morgenen pga det er et meget hurtig opptakelig proteinpulver. For folk som ønsker et mer "universalt" proteinpulver vil jeg anbefale 100 % Whey eller Whey Tech. Ellers er jo Kreatin et must samt vitaminer og mineraler.

Hva er dine beste løft med vekter?
Jeg har ingen "beste løft" pga. jeg tenker aldri på hvor mye vekter jeg har på stanga. Det er faktisk 2 år siden jeg har prøvd å max i noe som helst. Tror jeg tok 140kg i benkpress da. Etter den gang har jeg ikke brydd meg om sånne ting.

Har du noen forbilder?
Noen forbilder har jeg. Det største forbilde mitt er faktisk faren min som gikk bort når jeg var 16 år gammel. Han lærte meg og stå på, aldri gi opp og fullføre det jeg gjør fult og helt. Alle de egenskapene har jeg tatt meg til kroppsbygging og generelt ellers i livet. Inne kroppsbygging så er vel Jay Cutler den person som har inspirert meg mest samt Lee priest. Jeg liker holdningene til begge de to selv om de er ganske forskjellige.

Hva motiverer deg?
Det som motiverer meg mest er når jeg ser andre utøvere som jeg kjenner eller har følgt med en stund gjør stor framgang fra en konkurranse til en annen. Ikke noe er mer inspirerende for meg eller får meg til å trene hardere en akkurat det. Når jeg ser at de kan gjøre det vet jeg at jeg og kan klare det, selv om det kan virke umulig noen ganger. Hvis jeg har dårlig motivasjon så ser jeg en film som en av proffene har laget. Den filmen som har motivert meg mest er Jay Cutler sin film "Jay Cutler a cut abov and beyond" Den filmen fikk virkelig fart på treninga min. Før konkurranse ser jeg filmer fra diverse konkurranser Mr.olympia etc. Det motiverer meg til og klare dietten bedre og jeg får ideer til poserings programmet jeg skal fremføre.

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
Her er oppskriften på en tunfisk salat som Thomas Stellander lærte meg for noen år siden. Den er lett og laget og du kan lage mye av den på engang og la den stå i kjøleskapet så du har flere måltider i løpet av dagen. Dette er for meg nok til 2 måltider. 400g tunfisk
100g ris
½ Rødløk
1 Eple
1 Boks ananas
40g Peanøtter
Litt druer
Litt oliven olje og litt hvitløksdressing
Det er og godt og ha et par sprøe riskaker til det hele.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
For å være helt ærlig så er det ikke noen spesiell muskelgruppe jeg er mer fornøyd med en andre. Jeg er så selv kritisk at det er vanskelig å trekke fram noe spesielt som er bedre enn andre.

Hva er ditt beste treningstips til nybegynnere
Vær tålmodig. Ting skjer ikke over natten. Ikke bry deg om hvor sterk du er, fokuser heller mer på riktig utførelse. Vær heller ikke redd for å spørre folk som har trent lenger en deg om hjelp. Er det noe noen lurer på ang kostholdet mitt, trening etc. er det bare og maile meg på eirik-kaaby@spray.no Till slutt vil jeg bare rett en liten Takk til kjæresten min Kristine, (jeg vet at det ikke er like lett bestandig å leve med en kroppsbygger.) Bjørn Kenneth Hansen i Proteinfabrikken som har sponset meg i noen år og Thomas stellander som hjelper meg med kosthold og trening når jeg trenger det!

 

Eirik Kaaby er også medlem i vårt forum. Sjekk ut hans bilde-profil.


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!