Sunn middag på et øyeblikk
Kosthold02.02.2012Joachim Marhaug12
Hverdager kan være ganske travle, ihvertfall innimellom. Da er det lurt å ha noen få sunne og gode retter som vi kan huske utenat. Så er det enkelt å gjøre innkjøp uten at vi trenger en handleliste. Og vi slipper å åpne oppskriftshefter for å finne mengdeforhold mellom de ulike ingrediensene. Koteletter er supre til hverdags fordi man bare trenger å tenke på tilbehøret, og det kan varieres i lange baner. Dessuten kan man fjerne kotelettbena til kotelettfileter eller kjøttet kan strimles og brukes i wok eller suppe. Ytrefilet av svin i skiver er også et utmerket utganspunkt for en sunn middag som kan være ferdig på et øyeblikk. Renskåret svinekjøtt er magert, og inneholder bare 2-5 prosent fett.Kyllingfilet eller strimlet biffkjøtt er to andre råvarer som raskt kan bli til en sunn middag.
Kinabiff
En enkel og rask wokrett med gode smaker. Kinabiff er en ny favoritt!
Ingredienser
- 800 g biffkjøtt i strimler
- 2 pk egg nudler
- 200 g østerssopp
- 1 stk nykål, sommerkål eller spisskål
- ½ dl østerssaus (oyster sauce)
- ½ dl soyasaus
- 2 stk rød paprika
Slik gjør du
1. Strimle sopp, kål og paprika.
2. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
3. Stek kjøttet i to omganger i en wok eller panne på sterk varme. Ta kjøttet ut og gjør det samme med grønnsakene.
4. Ha kjøttet tilbake sammen med grønnsakene, rør inn østerssaus og soyasaus. Bland inn nudlene tilslutt.
Næringsinnhold per porsjon:
Energi: 531 kcal
Protein:58,2 g
Fett:6,6 g
Karbohydrater:57,4 g
Biffrisotto
Saftige biffstrimler smaker veldig godt sammen med denne byggrisottoen.
Ingredienser
- 800 g biffkjøtt i strimler
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ss margarin eller olje til steking
- 1 bunt vårløk
- 1 stk rødløk
- 2 båt hvitløk
- 4 pose byggris
- 2 ss olje til steking
- 1 l kyllingbuljong (utblandet)
- 50 g revet parmesan
- 20 stk shitakesopp
- 1 bunt frisk grønn asparges
- 20 stk rød cherrytomat
- 1 ss margarin eller olje til steking
Slik gjør du
1. Skjær vårløk og rødløk i skiver og finhakk hvitløken.
2. Stek byggrisen sammen med de andre grønnsakene i olje til de er blanke, hell over kokende buljong. Kok i 15 minutter. Rør inn litt revet parmesan tilslutt.
3. Knekk av eller skrell den nederste delen av aspargesene. Del tomatene i to og soppen i litt mindre biter.
4. Stek soppen gyllen og ha i asparges og tomater. Stekes til aspargesen er møre.
5. Krydre biffstrimlene og stek dem i olje, til kjøttsaft kommer ut. Legg dem til side.
Legg risottoen i bunnen av tallerkenen og topp med grønnsaker og kjøtt.
Næringsinnhold
Energi:550 kcal
Protein:57,8 g
Fett:16,8 g
Karbohydrater:36,9 g
Wok med koteletter
Du trenger ikke ferdig strimlet kjøtt for å lage en wok. Kjøp koteletter og strimle selv!
Ingredienser
- 4 stk kotelett av svin
- 2 ss olje til steking
- 1 stk brokkoli
- 200 g frisk sjampinjong
- 1 stk rødløk
- 1 pk sukkererter
- 1 stk rød paprika
- 2 ss soyasaus
- 3 ss østerssaus (oyster sauce)
Slik gjør du
1. Renskjær kjøttet for bein og fett og del det i ½ cm tykke strimler.
2. Del brokkoli i små buketter. Skjær sopp og løk i båter, paprika i strimler og sukkererter deles i to på skrå.
3. Stek kjøttet raskt i olje i skikkelig god varm wok eller panne. Tilsett brokkoli og sopp. La det steke i ca. 2 minutter. Ha i resten av grønnsakene og la alt steke i 3-4 minutter. Tilsett soyasaus og østerssaus. Vend alt godt sammen.
Serveres med ris.
Næringsinnhold
Energi:255 kcal
Protein:40,8 g
Fett:5,3 g
Karbohydrater:8,2 g
Kilde: www.matprat.no
Sunn og proteinrik mat når du er på farten
Trening05.03.201913
Pepperkaker uten sukker
Kosthold14.12.201820
9 søte oppskrifter uten sukker
Kosthold12.12.20187