Styrkeløftlinje ved Sande VGS

Styrkeløft05.02.2012Bjørnar Brende Smestad0

Som første skole i landet lanserer Sande videregående skole nå en landsdekkende idrettslinje med spesialisering innen styrkeløft.

Trener og primus motor bak prosjektet er ingen ringere enn Lars Edvin Samnøy, trener på juniorlandslaget. Det er ment at første kull skal starte høsten 2012.

Dette viser en svært interresant utvikling i norsk styrkeløft, med et stadig høyere aktivitetsnivå skjer at en kommer skikkelig igang med god talentutvikling fra lav alder. Via den ordinære søknadsprosessen for videregående opplæring, VIGO, kan en søke seg til styrkeløftspesialiseringen på Sande VGS toppidrettslinje - og altså få tilrettelagt utdanning og trening innenfor styrkeløft allerede i 15-16 års alderen.

Sande VGS sin toppidrettsfordypning innen styrkeløft kan lokke med fem timer pr. uke dedikert til styrkeløfttrening i Sande KK's lokaler hvor en er under kyndig veiledning av trener som sørger for god sportslig utvikling gjennom alle de tre årene en er elev ved skolen. I tillegg kan en selvfølgelig bruke treningslokalene på kveldstid. Resultatet av dette er generell studiekompetanse som gir en mulighet til videre utdanning på høyskole og universitet, i tillegg til det som kan bli en svært god sportslig utvikling.

Det blir svært spennende å se søkertallene til denne linjen, i beste fall kan dette bli en talentfabrikk uten like for norsk styrkeløft. Å trene under kyndig veiledning er veldig viktig i denne alderen, hvor potensialet for god sportslig utvikling er enorm. Kanskje vil vi se utøvere med bakgrunn fra nettopp Sande VGS på landslaget om 10 år?

Er du i ungdomsskolealder og liker styrketrening, enten som hovedaktivitet eller som supplement til annen idrett, og kan tenke deg å trene under veiledning av en av landets beste styrkeløfttrenere sjekk ut svs.vfk.no.

 

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Ønsker du å bli litt sunnere? Da bør disse matvarene stå på handlelisten.

Effektiv beintrening

Trening30.07.202069

Ikke skipp unna beintreningen. Dette er øvelsene du bør gjøre.
Disse kraftplantene og grønnsakene har mest proteiner i seg.
Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?