Mark Nairn

Intervju17.02.2012Rita Immerstein og Joachim Pedersen0

Vi har tatt en prat med Mark Nairn, en 34 år gammel kroppsbygger som er bosatt i Norge siden 2009. Han er opprinnelig fra Glouchester i England. Han bor nå i Stavanger sammen med sin vakre kjæreste.

Mark så du for første gangen på Stavanger Open 2011. Han entret scenen i stor stil og mange åpnet øyene opp for denne engelskmannen som hadde imponerende cuts, og en gigantisk V-rygg som minnet mer om en kobra som forberedte seg til å sluke en bøffel.

Kan du fortelle litt om treningen din?

Jeg trener 5-6 ganger i uken og trener da følgende muskelgrupper sammen:
Dag1: Framside lår(quadriceps) og Biceps
Dag2: Bryst og legger
Dag3: Treningsfri
Dag4: Rygg og Triceps
Dag5: Framside lår(quadriceps)
Dag6: Bakside lår(hamstrings)og Triceps
Dag7: Treningsfri

Jeg har benyttet dette programmet en god stund nå så det er på tide å bytte treningsstrategi. Bytte av strategi for treningen synes jeg er effektivt for å sjokke muskulaturen og for å holde treningen oppdatert.

Hvor lenge har du trent med vekter?

Jeg har trent med vekter siden jeg var 15-16 år gammel, men treningen har vært langt mer fokusert de siste 10 årene ved at jeg tenker mer nøye på hva jeg spiser og hvordan jeg trener rent teknisk og i forhold til valg av antall repetisjoner.

Hvor er du fra og hvordan liker du å bo i Norge?

Jeg er fra Glouchester i England og flyttet til Stavanger i 2009. Jeg angrer overhodet ikke på at jeg flyttet hit. Her er det vennlig og sosialt og det er god kvalitet på butikker i forhold til å handle både mat og klær. Nordmenn har dessuten en super holdning og mentalitet til trening. Dette inspirerer meg mye og jeg elsker å hjelpe andre. Mark sier enkelt og greit at: Jeg liker meg her!

Jeg bor her i Stavanger sammen med min vakre kjæreste (Mihaela Minde). Vi forbereder oss til å få vårt første barn og venter en liten jente i juni. Jeg har en drøm om å drive mitt eget PT-firma; "Envision Personal Training Services" og jeg gjør det for tiden fra to av de beste gymmene her i området(Bjørns Gym i Stavanger og City Gym i Sandnes) så akkurat nå er jeg veldig fornøyd.

Vi har hørt rykter om at du har vært en elite-soldat. Kan du fortelle oss litt mer om det?

Jeg har aldri vært en "elite" soldat, men jeg var en infanterist i "Rifles Regiment" i den britiske hær. Jeg fikk grad som korporal og PTI (Physical Training Instructor). Det er hardt arbeid, lange arbeidsdager og veldig morsomt. Treningen kan bestå av timer med læring i felten og i klasserommet. Vi lærer alltid om nye våpentaktikker, kjøretøyer og fysisk trening. Den fysiske treningen kan være alt fra grunnleggende øvelser som varer et par timer til dager med marsj med 15-20 kilos vekt og med brannslokking/kamp til slutt som kan vare i flere timer. Mark forteller ivrig at: Ja, det er tungt og hardt, men også mye moro så jeg kan anbefale det til hvem som helst. Jeg tjenestegjorde i Afghanistan og fullførte forskjellige tjenester og hadde jeg hatt det ansvaret som jeg har nå så hadde jeg med glede gjort det samme igjen!

Er det en fordel eller en ulempe å være en stor kroppsbygger når man er en soldat?

Personlig mener jeg at det kan være en ulempe å prøve å bli kroppsbygger samtidig som man er i militæret. Jeg lærte at det ikke var bra å være for stor dersom jeg skulle greie å fullføre pliktene som kreves av en korporal i felten. Muskulær utholdenhet og kardio er nøkkelen, og jeg greide å ligge på cirka 90-95 kg uten å miste evnen til å greie den ordinære fysiske kardiotesten og jeg orket å gå i timesvis i opp- og nedoverbakker.

Hvordan er kostholdet i militæret? Er det vanskelig å spise ofte og nok?

Mat er ikke noe problem i militæret. Der er det forståelse for en soldats ernæringsmessige behov for å kunne prestere i jobben, men jeg tok alltid noe ekstra ved frokostmåltidet. I Afghanistan hadde jeg ofte en frokost som besto av havre, bacon med bønner, pølser og egg. I tillegg tok jeg et par ekstra egg som jeg supplerte rasjonspakkene med når jeg var ute i ørkenen i løpet av dagen. De andre så meg alltid med mat, enten jeg spiste kokte egg, drakk en proteinshake, rasjonspakker eller tyggende på en proteinbar og Mark legger smilende til:...og selvfølgelig sammen med tonnevis av liter med vann!

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg liker å se på filmer sammen med min kjæreste. Drar gjerne til spesielle steder i Norge og tester mine ferdigheter innenfor fotografering. Jeg liker dessuten å høre på musikk og alt som har med kroppsbygging å gjøre er selvfølgelig interessant!

Hvordan er miljøet på City Gym?

Jeg liker å tenke på City Gym som et hardcore-gym med en vennlig atmosfære. Min første erfaring med City Gym var en overraskelse for meg. Jeg gikk inn for å møte Andrè Thesen for første gang og forventet en barsk stemme, tøft og fryktinngytende utseende, men jeg opplevde det motsatte. Mark forteller følgende om Andrè Jeg prater lett med Andrè og han hilste på meg med et blikk på formen og størrelse på kroppen min og fortalte meg ærlig hva jeg trengte å gjøre. Raskt etterpå introduserte han meg for de andre atletene på gymmet som var veldig vennlige og glade for å ha meg med på teamet.

Hvor mye løfter du i benkpress?

Med god teknikk løfter jeg 150 kg.

Hva er de viktigste egenskapene til en kroppsbygger?

Vær vennlig og hjelp andre. Overfor deg selv må du være konsekvent, forpliktet og ha tro på målene du setter deg.

Vi takker for praten og ønsker Mark Nairn lykke til med familieforøkelse og livet i Norge.

 


Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Arild Haugen forteller om Team Nordic Power og City Gym.

Fremtidens gutter på City Gym

Intervju07.09.2010204

Se intervju.

Sladder fra City Gym

Diverse08.01.201013

Hva har skjedd på vestlandet i det siste? Jo, her kan du lese nettopp det.

City Open 2007

Fitness17.12.20076

For tredje året på rad gikk City Open av stabelen lørdag 15.12.2007 i Sandnes.

Nyheter fra vestlandet

Fitness09.05.2012104

Fremtidens gutter på City Gym

Intervju07.09.2010204

Sladder fra City Gym

Diverse08.01.201013

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!