Sunn snacks - sunne alternativer

Kosthold17.02.2012Rita Immerstein128

Hvem har ikke kjent på den følelsen å være "småfysen" på noe godt? Sjokolade, potetløv og brownies har en tendens til å være våre søtsug-slukkere.

Finnes det alternativer som er bedre og som allikevel kan tilfredsstille behovet for å spise litt snacks eller "søt" mat? Her kommer en håndfull alternativer til freias melkesjokolade!

1. Hjemmelaget knekkebrød med crunched peanøtbutter toppet med litt sukkerfritt hjemmelaget jordbær- eller bringebærsyltetøy. Lag knekkebrød på følgende oppskrift
3,5 dl sammalt rug
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter
1 st salt

Bland alle ingrediensene i med 1 ts honning og 7 dl vann. Ta deigen og fordel den utover to stekebrett slik at de fyller hele brettet. Sett i ovnen 180 grader i ca. 10 minutter. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer e.l. Sett tilbake i ovnen og stek i 30 minutter. Legg knekkebrødene på rist og sett i ovnen med døren litt åpen i ca 15 min. Da får du harde, sprø knekkebrød.
2. Kesam blandet med fun light saft og 3 ss Crusli solfrokost er en enkel og rask snacks-mat som du tilbereder på under et minutt! Den er full av proteiner og gir deg litt av de søte raske karbohydratene som Crusli solfrokost består av!

3. Hva med en fruktsalat og et beger skyr yoghurt. Kutt opp eple, banan, pære og appelsin. Bland sammen frukt og hell yoghurt over. Rasp gjerne opp en ½ proteinbar eller litt mørk sjokolade og dryss over salaten - kjempegodt!

4. Hjemmelagde pannekaker med søtet magerkesam(stevia gir kesam søtsmak, mens et par spiseskjeer med Sprite Zero gir kesam en mer rømmeliknede smak) og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Super dessert eller belønning etter en heftig treningsøkt!
Forslag til pannekakerøre:
2.5 dl speltmel
0.5 dl Fiberfin
3 egg
5 dl lettmelk
½ salt

Bland inn mel, fiberfin og salt i en bolle. Rør inn egg og spe inn melken. Sett til svelling i ca en halv time!

5. Hva med 50 gram nøtter(naturell) blandet i en tykk proteindrink(30 gram blandet i 2 dl lettmelk) og en skivet banan? Raskt og knallgodt når du har lyst på en ekstra belønning!

Kilder:
Mimmis knekkebrød:
http://www.tv2.no/underholdning/suntoggodt/mimmis-knekkebroed-2689746.html

Sunne middagsoppskrifter:
http://www.funksjonellmat.no/oppskriftstyper/middag/


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Sommerens matnyheter plasseres i butikkhyllene nå om dagen.
Årets søte og salte nyheter til helgekosen.
Overrask de du er glad i med en sunn Julestrømpe på Julaften.

9 søte oppskrifter uten sukker

Kosthold12.12.20187

Deilige kaker, konfekter, desserter m.m. helt uten sukker.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!