Fattig student og tips til matkilder

Kosthold23.02.2012Rita Immerstein294

Noen tips på veien til deg som har et stramt matbudsjett. Kjøtt og fisk er relativt dyrt å handle inn, men enkelte av matvarekjedene som KIWI, REMA1000 og COOP obs har noe lavere priser enn f.eks. MENY.

Dessuten kan en målrettet tur til Sverige(målrettet i den forstand at det er en "nyttetur" for et sunt kosthold) for en storhandel lønne seg når både kylling, kalkun, fisk og kjøtt skal handles inn. Reis sammen et par-tre studenter og del reisekostnader.

Suppler med andre matvarer som inneholder proteiner som f.ek.s erter, byggris og kidneybønner. Dette er matvareforslag som dessuten er rike på fiber. Kidneybønner har en konsistens som passer fint til karbonadedeig. Dette drøyer ut bruken av karbonadedeig som proteinkilde. Erstatt noe av karbonaden ved å tilsette kidneybønner.

Fisk er som nevnt dyrt, men en fryst fisketype som fåes kjøpt flere steder er "Pangas" - vietnamesisk hvitfisk. Dersom du liker fisk, men synes det er for dyrt er dette et helt greit alternativ. Den er benfri samt lett og rask å tilberede i stekeovn eller mikrobølgeovn. En tint fiskefilet trenger ca 3-4 minutter i mikroovnen. Det smaker godt med litt grønnsaker og erter som tilbehør.

Melkeprodukter er viktige proteinkilder og både Cottage Cheese og Kesam(1 % fett) er enkelt å benytte som dressing eller smakstilsetting til de animalske kildene du velger å spise. Tilsett olje og krydder til melkeproduktene så er kjøttet eller fisken beriket med litt ekstra proteinkilder!

Tunfisk i vann er ofte betraktet som en "student"-proteinkilde, men ikke alle liker smaken og konsistensen på den. Blander du tunfisk med litt rødløk, ananas, et par spiseskjeer Cottage Cheese og et kokt egg(super protein- og energikilde) er dette et godt og passe stort mellommåltid.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!