Fattig student og tips til matkilder

Kosthold23.02.2012Rita Immerstein0

Noen tips på veien til deg som har et stramt matbudsjett. Kjøtt og fisk er relativt dyrt å handle inn, men enkelte av matvarekjedene som KIWI, REMA1000 og COOP obs har noe lavere priser enn f.eks. MENY.

Dessuten kan en målrettet tur til Sverige(målrettet i den forstand at det er en "nyttetur" for et sunt kosthold) for en storhandel lønne seg når både kylling, kalkun, fisk og kjøtt skal handles inn. Reis sammen et par-tre studenter og del reisekostnader.

Suppler med andre matvarer som inneholder proteiner som f.ek.s erter, byggris og kidneybønner. Dette er matvareforslag som dessuten er rike på fiber. Kidneybønner har en konsistens som passer fint til karbonadedeig. Dette drøyer ut bruken av karbonadedeig som proteinkilde. Erstatt noe av karbonaden ved å tilsette kidneybønner.

Fisk er som nevnt dyrt, men en fryst fisketype som fåes kjøpt flere steder er "Pangas" - vietnamesisk hvitfisk. Dersom du liker fisk, men synes det er for dyrt er dette et helt greit alternativ. Den er benfri samt lett og rask å tilberede i stekeovn eller mikrobølgeovn. En tint fiskefilet trenger ca 3-4 minutter i mikroovnen. Det smaker godt med litt grønnsaker og erter som tilbehør.

Melkeprodukter er viktige proteinkilder og både Cottage Cheese og Kesam(1 % fett) er enkelt å benytte som dressing eller smakstilsetting til de animalske kildene du velger å spise. Tilsett olje og krydder til melkeproduktene så er kjøttet eller fisken beriket med litt ekstra proteinkilder!

Tunfisk i vann er ofte betraktet som en "student"-proteinkilde, men ikke alle liker smaken og konsistensen på den. Blander du tunfisk med litt rødløk, ananas, et par spiseskjeer Cottage Cheese og et kokt egg(super protein- og energikilde) er dette et godt og passe stort mellommåltid.


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kan man påvirke forbrenningen?

Kosthold22.05.2019272

Les om disse interessante studiene.
Hvis du vil ha større biceps burde du lese denne.

Du vet du trener for mye når...

Trening20.05.20191991

Les denne gullkorn historien. Kjenner du deg igjen?
Mange mennesker sliter med kneproblemer, og kvier seg for å utøve intervalltrening.
Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.