Tøff strongmantrening

Strongman28.02.2012Rita Immerstein0

Ole Martin Hansen og Bjørn Andrè Solvang er klare for 2012 Arnold Amateur World Strongman Championship! De har ladet opp og er klare til kamp blant mange andre strongmanutøvere.

Se film fra siste strongmanøkt i bunn av artikkelen

Her gjelder det å holde utholdenheten, styrken og tålmodigheten på plass gjennom alle øvelsene og fram til mål! Alle som deltar er kvalifisert ved å vinne eller ved å ha oppnådd en god plassering i nasjonale konkurranser gjennomført av forbundet.

Ole Martin - hvordan har du lagt opp dine forberedelser til kommende konkurranser?

Har under oppkjøringa til denne konkurransen trent mindre enn det jeg har gjort til tidligere konkurranser. Har som regel hatt 6 treninger i uka tidligere, men denne gangen har jeg hatt 4 treninger i uka. Det på grunn av at jeg har prøvd å lære litt av tidligere feil jeg har gjort som å være litt for ivrig på trening og pådra meg betennelser og få småvondt her og der, som igjen gjør at kvaliteten på treningen har blitt dårligere utover oppkjøringen.Jeg har også trent mindre inne på gymmet og heller hatt mere fokus på øvelsene jeg faktisk skal konkurrere i. I stedet for å bruke masse tid og krefter på å løfte mest mulig i gym øvelser.

Hva ligger vekten din på?

I år veier jeg også mindre enn jeg gjorde på fjorårets konkurranse. I fjor var vekten 141kg og i år ligger den på ca 136-137kg. Med litt mindre fett og veske i kroppen håper jeg på å være mer bevegelig, raskere og utholden.

Det er litt forskjellige endringer i treningen og kroppsmessig, så det blir veldig spennende å se hvilke utslag dette gir og om dette er måten å gjøre det på mot Norges sterkeste mann 2012!

Hvilke forventninger har du til denne konkurransen?

Når det gjelder forventninger til egne prestasjoner, så har jeg lært meg å ikke være for stor i kjeften da det stort sett straffer seg med en god porsjon uflaks og skader, sier han og smiler.

Jeg kom på 18 plass av 53 stk i 2010, det hadde vært veldig moro å klatre høyere opp i år. Øvelsene jeg er mest spent på er Yoke, sandsekk og farmers walk medley´n. Yoke har vært min dårligste øvelse, men jeg har trent en del yoke nå så jeg gleder meg til den medley´n.

Bortsett fra litt stive ryggstrekkere så er formen fin og ingen skader så lang i skrivende stund, forteller en så langt fornøyd Ole Martin!

Hvordan ser dine siste forberedelser ut Bjørn Andre?

Den siste uken før konkurranse pleier jeg å slappe mer av - trener ikke de siste 6-7 dagene. Holder på samme matinntak og spiser helst ren mat og drikker mye vann. Jeg fokuserer kun på å få overskudd og lar derfor kroppen hvile noen dager. Tenker igjennom øvelsene, planlegger litt taktikk og legger opp delmål og fokuserer på det jeg skal gjøre.

Hvilke forventninger har du til denne konkurransen?

Mine forventninger er først og fremst å slappe av, ha en utrolig fin tur og kose meg masse med reisefølget. Spennende å se om jeg får sovet noe ettersom jeg sover på rom med Tom Wangen og Ole Martin Hansen - de to snorker så høyt at veggene rister. Det er ikke optimal oppladning før en konkurranse, men får gjøre det beste ut av det svarer Bjørn Andre. Mine egne forventninger er å gjøre det så godt jeg kan med den formen jeg er i nå! Har satt meg mål for hver øvelse, når jeg de er jeg fornøyd! Konkurransen er enormt hard og tung ikke minst!!! NSM er mye lettere i forhold, så sånn sett tenker jeg vi "tjener" på det til årets NSM!

Dine største utfordringer?

Mine største utfordringer er Yoken og Farmers Walk. Siden de er veldig tunge, og samtidig har jeg heller ikke trent 2 av øvelsene i det hele tatt på grunn av mangel på treningslokale. Jeg får bare ta i ekstra hardt på disse øvelsene da og håpe på det beste, sier Bjørn Andre forventningsfullt!

Hovedmålene med konkurransen?

Jeg håper på å gjøre det bedre en i fjor. Målet er jo å komme blant de 10 beste, men det er så utrolig hardt at da må man være god i alt så det er på ingen måte en lett sak! Jeg har heldigvis vært heldig med hensyn til skader og har holdt meg skadefri. Det eneste jeg har en liten legghinnebetennelse som jeg må prøve holde i sjakk, men ellers er det bare å gi gass og ta det som erfaring. Tar denne konkurransen som en stor formsjekk samt erfaring til NSM, men så klart jeg må jo slå Ole Martin Hansen der nede som i fjor, legger Bjørn Andre til, og ler! En ting er sikkert - dette blir en knalltung konkurranse som kommer til å ta hardt på kroppen. Så er det jo en gang slik at skal man bli best må man slå de beste uansett alder, størrelse og erfaring.

Vi i Treningsforum ønsker dere lykke til i USA! Kjør på og la det stå til!

Film fra lørdagen - siste strongmanøkt

 

 

 

 

 

 

 

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Ole Martin Kristiansen spiser over 8000 kcal hver dag. Se hva han spiser her!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.
Jonas skal løfte som en strongman og spise som en strongman. Se hvordan det går her!

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!