Norges sterkeste kvinner!

Intervju02.03.2012Marika Lejon0

Elisabeth Hjørnevik har for første gang i livet sitt gitt seg ut på en av norges desidert tyngste konkurranser. Hun konkurrerte nemlig i Battle of Bitches som er kvinnenes svar på Strongman! Her er jenta som tør å være seg selv!

Alder: 22år (1990)
Sivilstatus: Singel
Kommer fra: Bergen
Jobb: Undertøyansvarlig hos Lindex
Studier: Skal forhåpentligvis studere Fitness og PT på Bali til høsten.


Fortell hvordan det var å være med i Battle of Bitches

- Det var awesome! Helt klart en av mine topp tre opplevelser! Skummelt, spennende, nervepirrende, gøy. Ja, alt på en gang! Men mest gøy.

Hva får en jente til å ville være sterk?

- Hm. Nei, si det. Personlige opplevelser kanskje? Eller sterke forbilder? For meg er det følelsen av å være mer selvstendig som trigger behovet for å være sterk. Og samtidig det å kunne forsvare seg selv om det skulle være nødvendig. Og så er det egentlig bare gøy i seg selv å kunne løfte tunge ting.

Hvordan startet dette? Er det noe du alltid har drømt om?

- Jeg startet ikke å trene før februar 2011. Trente da kun for å komme i bedre form og holdt meg for det meste til mage/lår/rumpe apparater. Det startet vel egentlig ikke skikkelig før jeg hadde vært på Showliften i Kr.sand i 2011. Jeg reiste dit for å se Yngve Raknerud i sin første Strongman konkurranse og ble veldig overrasket og inspirert både av øvelsene og miljøet. Da det kom fram at det skulle være en konk for damer i 2012, bestemte jeg meg rett og slett for å trene hardt de fire månedene jeg hadde og deretter se om eg hadde noe å bidra med. Jeg turte ikke å bevege meg bort på "gutte-området" med frivekter før oktober/november, men når jeg hadde vunnet over "frykten" for å trene med mannfolkene, var det bare til å kjøre på! Trente etter jobb fra 21.30 til ca. 23.30, fem dager i uken. Det var hardt til tider, men jeg holdt ut og jeg klarte målet mitt som var: "delta i konken uten å se ut som en svak tulling".

Kan du fortelle litt om miljøet du hører til? Hvordan har de støttet deg?

- Miljø og miljø...! Jeg har trent mutters aleine egentlig, men holdt kontakt med folk fra showliften via facebook og fått råd og tips derfra. Tok kontakt med Vidar Daae Vikøyr ca 2-3 uker før konken og han tok meg med på to strongman treninger slik at jeg fikk prøvd meg på farmers walk. Så hvem vet, kanskje "Askøy strongman klubb" blir mitt nye miljø.

Hvordan spiser og trener man til Battle of Bitches?

-Jeg har spist mye proteiner. Kesam, bær, cottage cheese, frukt, grønnsaker, fisk, svin og kylling, vitaminer osv. Kuttet ut alkohol i 3måneder og kuttet kraftig ned på sukker og annet usunt.

Hva tror du må til for at jentene skal bli mer interesserte i sporten eller tørre å være med?

- Media må hjelpe oss litt her tror jeg. De må få ut litt mer info og bilder til jenter som tror at man må være mandig for å kunne være en strongwoman. De jeg snakker med om strongwoman som ikke driver med sporten selv, har veldig ofte et strengt og ensformig syn på hva en strongwoman er. De tror at man må være svær og mandig og alt annet enn feminin. Det er jo faktisk helt feil etter min mening. Jeg føler meg i hvert fall ikke som en mandig dame selv, og jeg tror ikke jeg ser ut som en heller. Jeg tror det er motet det går mest på. Mot til å kunne se "mindre pen ut" foran et publikum. Mot til å tørre å vise seg fram på en litt annen måte. En tøffere måte.

Vil du fortelle litt om familien din og familiens støtte?

- De har vanskeligheter med å forstå seg på hvorfor jeg vil holde på med denne sporten. De ser ikke helt poenget og har ikke vært så alt for støttende til nå. Men jeg håper at de vil åpne seg litt mer for det jeg driver med etterhvert.

Hvordan er det å drive en så tung sport samtidig som du jobber?

- Det blir tøft til tider. De siste fire månedene har jeg så og si vært sosialt tilbakestående. Tiden har gått til jobb, trening, spising og soving. Men jeg har stort sett kost meg med treningen og da har det ikke vært noe problem. Tiden framover vil nok være litt mer innholdsrik. Jeg skal fortsette å trene mye, men skal spante litt mer tid til venner, familie og andre ting. Men når det blir satt en ny konk, vil jeg nok vie tiden min til hardtrening igjen, de siste månedene før konken skal være.

Har du alltid vært sterk? Har du noen barndomsminner som kan tilsi at du burde drive med kraftsport?

- Jeg har aldri vært så sterk som jeg er nå, men har aldri vært særlig svak heller. Trente litt da jeg var 16 år og da trente jeg for å bli litt over gjennomsnittet sterk. Men jeg klarte å tryne på lett-mc og fikk en kneskade som gjorde at jeg måtte slutte med treningen. Men jeg har alltid vært interessert i strongman! Da meg og lillebroren min gikk på barneskolen, satt vi sammen med pappa og så på "world strongest man" på sportkanalen så ofte som overhode mulig. Vi var helt ville etter det! Det var bare sååååå kult! Haha...

Hva fascinerer deg med å løfte tungt og være sterkest mulig?

- Jeg vet egentlig ikke hva det er. Det føles bare veldig godt å være sterk! Og det er utrolig fascinerende å se hvordan kroppen kan være en maskin.

Hvem inspirerer deg?

- Hele strongman/woman miljøet. Det er rett og slett en fantastisk gjeng med menn og damer som elsker det de driver med og hjelper hverandre med å nå sine mål, selv om de er konkurrenter. Og bare øvelsene i seg selv, som dekkvelt og farmers walk, er inspirasjon fra øverste hylle! Det er jo så gøy!

Hva er dine svakheter som du må jobbe med for å bli bedre?

- I og med at jeg er såpass ny i sporten som jeg er, må jeg nok jobbe med alt. Både styrke og teknikk. Jeg hadde aldri prøvd verken biltrekking eller dekkvelt før "Battle of Bitches", men steike så gøy det var!

Hva ønsker du å si til jenter som tenker på å prøve seg, men enda ikke har fått ut fingeren?

- Få ut fingeren! Hiv deg med på strongman-trening om du kjenner noen som holder på med den type trening. Bare prøv det! Er det noe for deg, er du hekta ved første løft! Det er sinnssykt morro! Og nei, du trenger ikke se ut som en mann!

Noen du ønsker å takke?

- Ja, det er det! Lillebror Erik, pappa, kolleger på Lindex og andre venner som kommer med oppmuntrende ord og ros. Anniken Laberg, Yngve Raknerud (som laget treningsopplegg for meg), Tobias Hollerud Tellefsen og Jørgen Skaug Aukland som har kommet med gode råd, komplimenter og hjelpsom kritikk. Og til slutt men ikke minst; Vidar Daae Vikøyr som har vært utrolig hjelpsom de siste ukene, både med strongman-trening og motivasjon!


Vi takker Elisabeth for et hyggelig intervju og ønsker henne lykke til videre!

 

 


Strongwoman Elisabeth Hjørnevik

Intervju03.04.2013144

Sterkere enn de fleste jenter.
Disse damene løftet seg til toppen.

Midnight Sun Invitational 2014

Strongman02.07.201499

Se bilder og reportasje fra strongwoman Midnight Sun Invitational 2014.

Norges Sterkeste Kvinne 2013

Strongman24.09.2013138

Norges Sterkeste Kvinne 2013 er kåret. Se reportasje her.

Strongwoman Elisabeth Hjørnevik

Intervju03.04.2013144

Midnight Sun Invitational 2014

Strongman02.07.201499

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!