Jostein Ødegården

Diverse16.03.2012Joachim Marhaug23

Norges dyktigste kroppsbygger deler sin kunnskap om trening og kosthold. Les dette omfattende og spennende intervjuet med en av Norges dyktigste kroppsbyggere gjennom tidene.

På coveret: Jostein Ødegården
Foto: Jon Klasbu
Redaktør: Rita Immerstein
Antall sider: 100

Utdrag fra lederen: "Av ren nysgjerrighet søkte jeg på enkeltord på nettet for å se hvor mye som er å finne på nettet med tanke på kunnskap og informasjon om noen ulike livsstils relaterte tema. Jeg benyttet Bing som søkemotor og søkte på slanking, trening, helse, mat, ernæring og kosthold. "Mat" hadde til sammen 265000000 treff og til min store glede var antallet treff på "trening" hele 4180000. "Helse" hadde 1980000 treff, mens "ernæring" og "kosthold" hadde henholdsvis 257000 og 361000 treff. "Slanking" kom lavest med 233000 treff."

Dette nummeret er i salg på Narvesen 29. mars og kommer ut til abonnenter neste uke.

Eller kjøp abonnement her! Bestill her kun kr 199,- for 5 utgaver!




Innhold Nr17 - 02/2012

12. Fitnessmessen
10.-12. februar ble årets Fitnessmesse holdt i Lillestrøms messehaller. Denne helgen ble både fitness, helse, spa og beauty arrangert. Dette er en messe med et stort potensial som ikke helt når opp på et anstendig nivå når trening, kosttilskudd og bransjens mangfoldige nyheter skal presenteres.

20. Trenning for maks styrke
Maksimal styrke er det høyeste nivået av kraft en kan generere. Betydningen av maksimal styrke varierer mellom sporter, men betydningen er mer avhengig av lengden på treningsfasen enn om det skal inkluderes eller ikke. Jo større en idrettsutøvers maksimale styrke er til å starte med, jo mer av det kan bli nyttiggjort til sportsspesifikk styrkeutholdenhet eller eksplosiv kraft.

42. Jostein Ødegården
En stille søndag formiddag i februar befinner jeg meg utenfor 24Fitness på Karl Johan. Snøen daler lett, noen få mennesker rusler forbi og ellers er det rolig. Jeg lukker øynene og nyter stillheten i Oslo sentrum. Jeg rekker ikke tenke ferdig tanken "stille før stormen", før jeg legger merke til en enorm skygge i vinduet, låsen vris rundt og det røskes i døren. Ingen ting skjer. Det røskes igjen – litt hardere. Og igjen. Jeg lurer et lite øyeblikk på om kjempen på innsiden har en dårlig dag og at intervjuet kanskje bør utsettes. Men så går den gjenstridige døren opp og jeg møtes av et stort smil. Pulsen synker og jeg kjenner at jeg igjen gleder meg. Jeg skal nemlig få tilbringe noen timer med Norges største kroppsbygger, Jostein Ødegården, for å snakke om trening og kosthold.

52. D-vitamin
Vitamin D er et av de fettløselige vitaminene, i tillegg til A, K og E vitamin. Det har vært mye fokus på vitamin D i media de siste årene på grunn en del forskning som viser sammenheng mellom en rekke helseplager og utilfredsstillende nivå av vitaminet kroppen. Dersom vi sammenligner vitamin D med de andre vitaminene, ser vi at det er annerledes på flere punkter. Blant annet er det det eneste vitaminet som også er et hormon, et steroidhormon på lik linje med blant annet kjønnshormonene våre

60. Mat før og etter trening
Gode og enkle måltider som tilberedes "her og nå" eller oppbevares i kjøleskapet noen dager som man kan spise før, under og etter trening. Det er viktig at du har tilgang på de basisvarene du selv foretrekker som både kan bestå av hermetikk, fryste matvarer og tørrvarer i matskapet. 

64. Lars Rørbakken
Lars Rørbakken har en karriere som håndbak utøver og har gått over til strongman. Han har holdt på lenge som strongmanutøver, men har aldri klart å klatre helt til toppen på Norges Sterkeste Mann. Han har som regel alltid blitt nest best!

78. Grizzly: Martin Rønning
Martin Borgland Rønning har en bronsemedalje fra VM i benkpress, er en av Norges sterkeste med 1000 kg sammenlagt og har nylig kjørt 10 repitisjoner på 200 kg i utstyrsfri benkpress. I år skal han forsvare Norges ære både på VM i benkpress og i styrkeløft.

Andre artikler:
- Project Shape-up
- Team Totalpackage
- Muskeldamer
- Kjøtt eller fisk?
- RAW-løfting

Faste sider:
- Leder
- Smått og godt
- Sett og hørt
- Innboks
- Forbundet har ordet (kroppsbygging)
- Forbundet har odet (strongman)
- Forskning
- Tegnestripe
- Produkter i fokus
- Tilbakeblikk
- Fra forumet

 

Kjøp abonnement her. Leveres fortløpende direkte hjem til din postkasse! Kun 199,- for 5 nummer!

 

 

 

 

 


Siste utgave finner du nå på Narvesen.
Slik trener Jostein Ødegården for å få store armer.
Flere av de største støttespillerne til Proteinfabrikken søker nå nye utfordringer.

Marius Metern - Nytt nummer

Diverse21.09.201213

Metern pryder Treningsforum cover i "badass army-stil".
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!