Svenske Isberg kommer tilbake

Intervju16.03.2012Marika Lejon56

Sofia Isberg skal delta på vårens konkurranser. Sist hun deltok i Norge var på Oslo Grand Prix i fjor hvor hun kom på en sterk 2. plass.

Meritter

2. plass Stavanger Open 2009
3. plass NM 2009
1. plass Battle of Scandinavia + Overall 2011
2. plass Oslo GP 2011 

Sofia Isberg, du er ganske kjent i dette miljøet. Men for dem som ikke vet så mye om deg, kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg er 25 år og er bosatt i Stockholm. Jeg trener på SATS og DELTA GYM i Stockholm. Jeg er samboer med kroppsbyggeren Joakim Hetland og jobber med salg av blant annet kosttillskudd, treningsartikler og motionsutrustning på Budo&Fitness Megastore.

Hvordan kombinerer du arbeid og deff?

Å kombinere min jobb med å gå på diett går så bra som helst, siden alle på jobben driver med trening og kost. De vet hvor mye arbeid som ligger bak en konkurranse. Jeg jobber samme tider hver dag og kan derfor planlegge mine dager til punkt og prikke og får derfor veldig bra rutiner på både mat og trening.

Kan du fortelle litt om hvordan du startet med bodyfitness?

Det begynte egentlig da jeg flyttet fra Sverige til Norge i 2005 og begynte å jobbe på ELIXIA Colosseum treningssenter. Jag skaffet meg en PT og begynte å intressere meg for styrketrening mer og mer. Resultatene kom fort med hard trening og rett kost. Jag satte opp et mål om å være med i min første bodyfitness som ble Stavanger Open 2009. Det gikk over forventningene veldig bra, og jeg bestemte meg for å bli.

Hvem er dine forbilder?

Jeg har mange forbilder innen den her sporten, men de personene som jeg ser opp til mest er de menneskene som er ÆRLIGE og ydmyke.

Hvordan spiser du nå på diett?

Jeg spiser stort sett det samma under mine dietter. Mye torsk, kylling, brokkoli, havregryn, søtpoteter og eggehviter. Så selvfølgelig endel kosttilskudd. På denne dietten har jeg nok spist noe mindre enn hva jeg har gjort før, siden jeg startet dietten litt senere enn hva jeg pleier.

Hvilke erfaringer har du gjort deg omkring kosthold opp gjennom tiden?

At maten er stortsett A og O om man vil komme i riktig bra form. Det spiller ingen rolle hvor mye man trener. Om man ikke gir kroppen rett mat, så får man heller ingen resulltat. Det jeg også har lært meg er at det er ingen vits med "nytenkende", ulike dietter hit og dit. Det "gamle" funker perfekt på meg og min kropp. Det vil si mye protein, spise hver tredje time og ren og bra mat.

Hva med treningen? Hvordan har den utviklet seg/ forandret seg med tiden?

Jeg har stortsett alltid trent tungt og hardt fra da jeg begynte med styrketreningen. Visst har man hatt perioder da man kanskje ikke har hatt 100% fokus på trening, men jeg ser alltid til å ha muskelkontakt og fokus under hele økta.

Hva har du blitt bedre på rutinemessig og fysikkmessig?

Jeg har alltid vært en person som trives best med rutiner rundt meg. Likevel finnes det alltid saker man kan bli bedre på, men da var det jo den her tiden som desverre går litt for fort når man har fulle dager med jobb og trening. Jeg ønsker iblandt at det fantes mer tid over til litt andre saker.

Hvor lang tid bruker du på diett før Loaded og GP?

Denna gangen satte jeg i gang litt senere enn vanlig som sagt. Bruker alltid å gå på diett 20 uker innen en konkurranse, men i år startet jeg 14 uker før, så det har blitt litt ekstra mye kardio og litt mindre mat enn hva jeg pleier.

Hvilken norsk bodyfitness-utøver mener du er best?

Nina Furseth og Heidi Vonka Koi har etter min mening en optimal BF fysikk.

Hvilken bodybuilder -mann mener du er best?

Min kjæreste Joakim Hetland så klart! Hehe...og så klart er Phil Heath en stor favoritt.

Hva er viktigst for deg med tanke på din kropp og din helse?

Det viktigste er at man trives med seg selv og sin kropp og med det man gjør. At man har det bra, og se at man kan utvikle sin kropp gjennom hard trening og rett kost.

Trener du året rundt?

Jepp, her finnes ikke tid til hvile om man har høye mål.

Hvordan spiser du off-season?

Omtrent det samme som "on". Ren mat, men mer karbohydrater og litt ekstra god mat i helgene såklart.

Hva er ditt ultimate mål?

Å få PROFF kort hadde vært utrolig kult! Og å få konkurrere i EM og VM en gang fremover.

Hvem hjelper deg mot konkurranse?

Min elskede samboer og kjæreste Joakim Hetland.

Hvem vil du takke?

Min coach og samboer Joakim for at han alltid stiller opp for meg og er der ved min side under de tøffe tider som kan dukke opp. Jeg vil også takke min beste kompis Josefin som jeg deler samme intresse med. Selv om vi konkurrerer mot hverandre, så er vi der og støtter hverandre 110%, noe som er utrolig skjønt. Så må jeg takke min mamma som får holde ut med en og annen mutt telefonsamtale.

Så takker jeg mine sponsorer BMR SPORT nutrition som leverer meg de beste kosttilskuddene, TAPOUT, Frisörcenter, Vitaelab, Budo&Fitness, BEE Designe.

Og til sist en STOR TAKK til alle øvrige nære og kjære som tror på meg og støtter meg, dere betyr utrolig mye skal dere vite.


Vi ønsker Sofia LYKKE TIL på veien mot proff-kortet!

 


Sofia Isberg

Intervju15.12.20096

Sofia tok en 3. plass på NM i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Sofia Isberg

Intervju15.12.20096

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!