- Proteinshake etter trening, når?

Kosthold20.03.2012Joachim Marhaug351

Dine spørsmål og debatter kan deles med andre utenfor forumet! Vi ser at det er mange smarte spørsmål som stilles om trening og ernæring på forumet. Vi ønsker å dele og bidra til å svare på disse spørsmålene via artikler på forsiden.

Eksempler på dette kan være spørsmål som:"styrketrening og kardiotrening - bør dette trenes på samme dag?", "Tøyning og utstrekking - er dette nødvendig og betyr tøyning og strekking det samme?" Mange brukere av forumet tar opp spørsmål som skaper vettuge og lærerike diskusjoner og vi ønsker å delta mer aktivt i disse diskusjonene. Du har muligheten til å få spørsmålet ditt "opp i dagen" ved å tillate oss å bruke det som utgangspunkt for våre artikler slik at flere lesere kan ta del i ulike aktuelle spørsmålsstillinger vedrørende trening, ernæring og andre diskusjonstemaer. Vi kan selvfølgelig ikke ta opp alle spørsmål, men vil bestrebe oss på å løfte fram både generelle og spesifikke spørsmål og diskusjonstemaer. Dette håper vi på vil bidra til økt kunnskap til våre lesere.

Tips oss gjerne med ditt eller andres innlegg på post@treningsforum.no og kanskje dette vil publiseres på forsiden.

Spørsmålet:

Innsendt av lobana:
Har trent styrke i ca 2,5 år. Har bare et lite spørsmål ang inntak av proteinshake etter trening. Har i løpet av de 2,5 åra jeg har trent aldri blitt klok på tidspunktet for inntak av shaken. Kommer stadig over artikler og skriverier som sier forskjellige ting. Er det umiddelbart etter trening, 15 min, 30 min eller en time man skal innta prot.shaken???

Svaret:

Svaret fra Rita Immerstein:
Har du et kosthold med fokus på å få i deg proteiner til hvert måltid, vil det ikke nødvendigvis være en avgjørende faktor når du inntar proteiner i forbindelse med trening. Imidlertid er det slik at ved et høyt treningsvolum(både styrke og kardio) kan det være gunstig å stimulere proteinsyntesen ved å innta proteiner etter trening og da sammen med litt raske karbohydrater. En proteinshake og en moden banan er et enkelt og raskt mellommåltid etter trening. Andre alternativer kan være 2 glass melk og et par skiver brød med kokt skinke(22 gr protein og 45 gram karb), 0.5 liter sjokolademelk(17 gr protein og 45 gr karbohydrater), 0.5 liter drikkeyoghurt(20 gr protein og 65 gr karbohydrater). Ved å inta både proteiner og raske karbohydrater 30-60 min. etter trening kan også restitusjonsprosessen også gå raskere.

Hva mener du?

Svar i forumet og del din kunnskap med resten og bidra med å skape en fornuftig og saklig debatt.

 


Bananhavregryns smoothie

Kosthold02.02.201832

Dette er en proteinshake med banan og havregryn.
Drikk deg sunn og mett.

6 styrkedrikker for mer energi

Kosthold18.09.201891

Disse 6 styrkedrikkene kan du lage selv og drikke før eller etter trening.
Og ikke minst hvor lenge etter du skal spise etter trening.

Bananhavregryns smoothie

Kosthold02.02.201832

6 styrkedrikker for mer energi

Kosthold18.09.201891

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!