Therese Ødegaard er tilbake!

Intervju30.03.2012Marika Lejon Foto: Marika Lejon0

Therese Ødegaard blir 21 år i slutten av mars. Da blir det ikke mye bursdagsfeiring. Hun skal nemlig til Battle of Scandinavia i Sverige og deretter til Oslo Grand Prix.

Det første som slo meg var hvor voksen Therese var for alderen sin. Dette er virkelig en dame med bein i nesa som vet hva hun vil. Jeg møtte henne på Elixia på Sjølyst.

Du er veldig ung. Når begynte du egentlig å konkurerre?

Jeg hadde nettopp fylt 19 år som debutant. Da fikk jeg 5. plass i Sandefjord Open og 9. plass i Grand Prix.

Hva har skjedd på disse to årene?

Jeg har tatt PT-utdanning og jobber som konferansevertinne på Lysibu i Holmekollen. Der er det mye aktivitet, så det er veldig koselig. På disse to årene har jeg også lagt på meg ca 2 kg med muskler. Jeg er 1. 83 m høy og veier 78 kg nå. Med høye hæler er jeg 1.93 m høy.

Hva synes guttene om høyden din?

Alle synes det er flott at jeg er så høy, men jeg har ikke lyst på en kjæreste som er lavere. Da føler jeg meg stor. Jeg vil ha en kjæreste som er høyere og bredere enn meg. De fleste gutter er enten like høye, men da er de ofte også veldig tynne. Eller så er de for lave.

Du liker å sitte på facebook. Har du mange fans?

Ja, det er mye fans på facebook. Jeg får mye tilbakemeldinger og det er mer trykk enn før. Mange støtter meg og det er veldig hyggelig. Det er mange fremmede som også støtter meg og følger meg, men det er nok fordi jeg selv velger å eksponere meg. Hadde jeg holdt tyst, ville jeg kanskje ikke fått det trykket. Folk beundrer det jeg gjør og ønsker selv å komme i form. Jeg poster ofte bilder av maten jeg spiser og når alle ser hvor godt diett-mat kan være så blir de inspirerte og nysgjerrige.

Hvordan har du klart å komme i bedre form siden sist du stilte?

Jeg har spist mye og bra mat. Så har jeg trent tyngre og bedre. Dessuten har jeg lært mye via PT-utdanningen. Jeg har gått min egen vei og har blitt kjent med min egen kropp ved å erfare. Jeg har funnet ut at kroppen min tåler mye trening. Jeg kan trene tungt og lenge og fortsatt øke. Blir ikke sliten og tom. På PT lærte jeg også mye om fysikk og treningsprinsipper, slik at uklarhetene falt på plass. Trening og kosthold er min livsstil og min første prioritet.

Hva gjør at du liker denne sporten?

Det er mestringsfølelsen. Den følelsen får jeg ikke av noe annet, slik jeg gjør med dette. Jeg har blitt en annerledes person og selvsikkerheten er perverst stor. Man jobber med seg selv og kroppen sin. Dette er ingen lagsport der man må samarbeide. Denne sporten krever full kontroll på egenhånd.

Hvordan startet dette for deg?

Jeg hadde en kjæreste for fem år siden som trente litt. Da begynte jeg også å trene og leste om trening på nett. Jeg lærte mer og mer og likte å sette meg inn i kunnskapen. Jeg så disse fitnessdamene og ville prøve selv, så jeg satte meg et langsiktig mål. Jeg nådde resultatene mye lengre før enn jeg skulle tro. Det er bare å begynne jenter!

Hva er målet ditt?

Jeg kan ikke leve av dette og det gir ingen inntekt, så fitness er bare en hobby. Målet mitt er å gå inn i forsvaret. Når det gjelder bodyfitness så vil jeg bare blir større og bedre. Jeg er fortsatt ung, så det er vanskelig å si hva jeg ønsker å nå. Jeg vil bare nyte hver dag og ta dag for dag.

Hvordan er nervene?

Jeg er kjempe spent og gleder meg. Jeg gruer meg til alt er ferdig. Mestringsfølelsen er utrolig fascinerende. Jeg elsker å være på diett. Hadde jeg ikke trengt å bygge muskler for å forbedre meg, så hadde jeg vært på diett hele tiden.

Hvem ønsker du å takke?

Jeg vil takke familie og venner. Det har aldri vært noe problem for dem at jeg er på diett. De spiser ofte selv det som jeg spiser. Det går helt automatisk for dem. De spør meg aldri om jeg vil ha kake, vafler og så videre. Jeg har nok også inspirert dem og de synes at det smaker godt med sunn mat. Jeg vil også takke Solveig Wilhelms og Kenneth Foss for bra oppfølging og hjelp. Solveig er flink, så jeg er heldig. Ikke hver dag du får med deg en norgesmester som hjelper deg. Så vil jeg takke søsteren min. Hun er min tvillingsøster og vi bor sammen. Hun synes det er gøy at jeg driver med dette og har selv begynt å trene. Hun vil også stille, men er litt mer livsnyter. Hun støtter meg og er med på morgenkardio, formsjekk og treninger. Hun hjelper meg også med maten og vi spiser sammen og spiser samme mat. Jeg er hennes største forbilde og det er søtt.

Vi ønsker Therese lykke til!

 


Nå er Therese Ødegaard klar for scenen igjen etter ett år i Forsvaret.

Fitness i Forsvaret

Intervju21.01.2013134

Therese Ødegaard vant bodyfitness på Sandefjord Open i fjor. Se videointervju.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.

Fitness i Forsvaret

Intervju21.01.2013134

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!