Spis en påskekylling
Kosthold04.04.2012Rita Immerstein18
Brennheit kyllinggryte med reker
Denne retten er sterk som bare pokker, men er likevel så balansert at de gode råvarene beholder sin egensmak. Godt!
Porsjoner:4
Ingredienser
4 stkkyllingfilet i strimler
2 ssrapsolje
1 tssalt
1 tspepper
2 stk grovhakket rød paprika
2 båthvitløk , finhakket
12 skivechorizopølse
2 tssukker
3 tskajennepepper
2 boks hakkede hermetiske tomater
300 gpotet i terninger
8 dlhønsebuljong (utblandet)
160 greker i lake
Slik gjør du
1. Stek kyllingstrimler raskt i olje i en gryte. Krydre med salt og pepper og sett tilside på en tallerken.
2. Bruk samme gryte og fres hvitløk, paprika og chorizo raskt i et par minutter.
2. Tilsett sukker, kajennepepper, tomater, potetterninger og buljong og la det koke i ca. 10 minutter.
3. Tilsett kyllingstrimlene og la gryta bli gjennomvarm, ca. 5 minutter. Dryss reker over like før servering.
Server med grovt brød.
Næringsinnhold
Energi: 525 kcal
Protein: 47,2 g
Fett: 11,7 g
Karbohydrater:51,8 g
Kylling chop suey
Du har sikkert spist kylling chop suey på kinesisk restaurant. Hva med å lage den selv? Prøv vår enkle og smakfulle oppskrift.
Porsjoner: 4
Ingredienser
500 gkyllingfilet
ca. 2 ssmaisstivelse (maizena)
ca. 2 ssolje til steking
1 stkløk
3 stkgulrot
1 ss hakket frisk ingefær
1 posedypfryst wokblanding
4 stkvårløk
3 dlhønsebuljong (utblandet)
1 sssoyasaus
ca. 1 ssøsterssaus (oyster sauce)
Slik gjør du
1. Skjær kyllingkjøttet i strimler. Del løken i tynne båter, gulrøtter og vårløk i tynne skiver. Ha ingrediensene til sausen klar.
2. Vend kyllingstrimlene i maisstivelse og stek dem raskt i olje til de er gjennomstekt.
3. Ta kjøttet ut og fortsett med løk, gulrot og ingefær.
4. Ha kjøttet tilbake i pannen når grønnsakene er omtrent møre og tilsett de hermetiske wokgrønnsakene sammen med vårløk. Hell over hønsebuljong og kok opp.
5. Smak til med soyasaus, østerssaus og eventuelt salt og pepper.
Server chop suey med jasminris.
Næringsinnhold
Energi:318 kcal
Protein:34,9 g
Fett:7,7 g
Karbohydrater:23,8 g
Kyllingskive nam-nam
En real blings med kyllingfilet er snaddermat som passer utmerket når du trenger et raskt, sunt og velsmakende måltid.
Porsjoner: 1
Ingredienser
1 stkkyllingfilet
½ tssalt
¼ tspepper
½ ssrapsolje til steking
1 stktomat i skiver
100 gfrisk spinat
1 tsolivenolje
1 skive halvgrovt brød
Dressing:
1 sslettmajones
1 ssyoghurt naturell
¼ tskarri
Slik gjør du
1. Krydre kyllingfileten med salt og pepper. Stek den i 2 minutter på hver side i middels varm panne. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter.
2. Bland spinat med olivenolje. Rist brødskiven i en brødrister.
3. Bland alle ingrediensene til dressingen.
4. Legg spinat og tomatskiver på brødskiven. Topp med skivet kyllingfilet og dressing.
Næringsinnhold
Energi: 542 kcal
Protein: 43,2 g
Fett: 30,7 g
Karbohydrater: 21 g
Karrikylling med banan og fennikel
Søtt, salt og bittert. Tre av grunnsmakene kjæler med smaksløkene dine gjennom denne retten. Nydelig kombinasjon og ekstremt lettlaget.
Porsjoner: 1
Ingredienser
1 stkkyllingfilet
2 tskarri
½ tssalt
½ tspepper
½ ssflytende margarin til steking
½ stkbanan i skiver
½ stkfennikel i tynne skiver
1 ssolivenolje
1 sspeanøtter
Slik gjør du
1. Krydre kyllingfileten med karri og stek den i 2 minutter på hver side i middels varm panne. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter.
2. Bland banan og fennikel med olivenolje. Strø over peanøtter og krydre med pepper.
Næringsinnhold
Energi: 438 kcal
Protein: 41,9 g
Fett: 20,1 g
Karbohydrater: 19,3 g
Vi ønsker alle våre lesere en riktig God påske!
6 spennende ting du kan grille
Kosthold03.08.20189
Utvid taco repertoaret ditt med disse 5 fantastiske oppskriftene
Kosthold27.01.20176
Spiser du mat som er gått ut på dato?
Kosthold28.06.2018151