Kristine Nordstad Moen

Intervju12.04.2012Joachim Pedersen0

Kristine var debutant på Fredrikstad Open og vant sin klasse. Nå skal hun stille på Sandefjord Open og vi tok en prat med hun etter hun vant Fredrikstad Open.

Navn: Kristine Nordstad Moen
Alder: 28 år
Bosted: Trondheim
Høyde: 158
Vekt: Håper på en off-season rundt 55 kg
Sivilstatus: Singel
Arbeid: Leder Personlig Trening i ELIXIA
Sponsor: Axis Kropp & Helse (muskelbehandling og hudpleie), MySun (solarium), og flere ønskes velkommen
Blogg: http://missmowmow.com  

Fortell litt om deg selv

Jeg er en ekte trønderjente oppvokst i en aktiv familie som antakelig loggfører litt flere treningstimer enn en gjennomsnittlig familie på 5 i løpet av et år. Jeg drev aldri med spesifikk idrett som barn, men var innom kickboxing før jeg så smått startet med styrketrening i en alder av 18 år. Etter hvert tok jeg instruktørutdanning, og fant raskt ut at det var denne yrkesretningen jeg ville gå for. Jeg startet idrettsutdanningen på det som da het Skole for Fysisk Fostring på Befalsskolen for Sjøforsvaret, og i pliktåret mitt tok jeg blant annet treningsveilederutdanning. Jeg har også tatt en bachelor i Bevegelsesvitenskap ved NTNU, og fullførte etter hvert også PT-utdanningen ved NIH Fitness. De siste 7 årene har jeg jobbet i treningssenterbransjen som instruktør innen de fleste typer gruppetrening, treningsveileder, personlig trener og nå de siste 3 årene som leder for PT-avdelingen.

Som person liker jeg å tro at jeg er omgjengelig, blid og hyggelig, og jeg føler i alle fall selv at jeg har en positiv innstilling til livet generelt. Jeg er veldig opptatt av å ha det bra hver dag! Jeg blir sett på som sprudlende og energisk, og det synes jeg er egenskaper som er en nødvendighet i den jobben jeg har. Dessuten er det jo alltid hyggelig å spre litt glede rundt seg!

Hvordan ser dietten din ut?

Frem til den siste måneden har den bestått av havregryn og proteinpulver til frokost, som oftest i form av grøt, et par måltider med en valgfri proteinkilde og grønnsaker, og cottagecheese eller mager kesam med bær til kveldsmat. Dager med styrkefri har inkludert et laksemåltid, og på styrkedager har det vært riskaker eller rosiner og proteinpulver etter trening. Den siste måltiden har jeg flyttet litt mat fra to dager over til den tredje, noe som ga meg god effekt. Da har det vært eggehviter til frokost på de to første dagene, og ekstra havregryn, ris og søtpotet på den tredje dagen. Av kosttilskudd bruker jeg hovedsakelig kreatin, BCAA, samt vitamin- og mineraltilskudd.

Hvordan har det vært å gå på diett?

Det høres kanskje litt rart ut for noen, men for meg har det vært veldig bra! Jeg har vært opptatt av å ha det bra under dietten, og har blitt ekstremt kreativ på kjøkkenet for å finne lure løsninger på ting. Jeg har vel alltid spist bra mat, men når jeg kuttet ut den dårlige maten som tidligere lå på toppen merket jeg at jeg fikk mye mer energi og større utbytte av treningen selv om jeg lå på et kaloriunderskudd. Jeg har heller aldri vært så frisk som jeg har vært denne vinteren, og huden min har heller aldri vært så fin. Fordi jeg startet såpass tidlig på dietten har det for meg blitt en livsstilsendring som jeg tror jeg vil ha med meg resten av livet med tanke på de positive opplevelsene jeg har hatt av den, uansett om det er konkurransetid eller ikke.

Har du fått hjelp eller gjort det selv?

Jeg har fått god hjelp fra teamet på Kaliber. Selv om jeg kan mye om kosthold selv, er veien til sceneform såpass spesifikt at jeg synes det har vært betryggende å få retningslinjer fra noen med erfaring. Jeg har lært utrolig mye underveis, så jeg har faktisk satt opp matvarer og energifordelingen sånn som dietten er akkurat nå selv med godkjenning fra Håvard Huse som er coachen min.

Hva er din beste diettmat?

Som sagt har jeg vært veldig opptatt av å spise variert og å være kreativ, så her har jeg store problemer med å velge. Flere av favorittene ligger ute med oppskrift på bloggen min, så for inspirasjon vil jeg anbefale å ta en titt der!

Hvordan trener du?

Jeg har ligget på 3 styrkeøkter i uka, og kjørt gjennom så og si hele kroppen hver gang, med litt variasjon av øvelser og repetisjonsantall. Det er Gunnar på Kaliber som har gitt meg treningsprogrammene, og de har gitt ønsket effekt samtidig som de har vært motiverende for meg. Den siste tiden har jeg trent litt mer på følelse og hva jeg er mest motivert for den dagen, men jeg har alltid kommet meg gjennom hele kroppen 1-2 ganger i løpet av en uke.

Hvilken er dine favorittøvelser?

Det varierer litt, men om jeg hadde 5 øvelser til rådighet hadde nok valget falt på frontbøy, rumenske markløft, skulderpress, chins og dips.

Det var første gang du stilte, hvordan opplevde du det?

Det var fantastisk gøy! Jeg var ikke litt nervøs en gang, jeg sto bare bak scenen og trippet fordi jeg gledet meg sånn. Og det tror jeg vistes på meg i følge de tilbakemeldingene jeg har fått.

Videre ambisjoner?

I første omgang er det å få formen litt bedre for hver av de neste to konkurransene. Plasseringene der er ikke så viktig, da jeg vet at det er mange sterke jenter som skal stille sammen med meg. Jeg vet allerede hva jeg vil fokusere på å forbedre i løpet av sommeren, og hvis kroppen responderer bra håper jeg å kunne nå en finaleplass i NM til høsten. Det hadde vært utrolig moro! Og nå som jeg har sagt det høyt, så har jeg jo noe å leve opp til, ikke sant?

Forbereder du deg annerledes til de neste konkurransene eller fungerte det greit til Fredrikstad Open?

Det fungerte greit i Fredrikstad, men siden jeg har gjort det bare en gang er det vanskelig å si om det var optimalt. Jeg tror jeg er litt skarpere nå enn jeg var da, så vi får se hva Håvard sier etter neste formsjekk!

Hva er dine forventnigner til de kommende konkurransene?

Som sagt er ikke plasseringene så viktig for meg her, men jeg håper og tror det blir minst like gøy som i Fredrikstad. Det er jo større konkurranser med flere deltakere, så jeg tror læringsutbyttet blir stort, og ikke minst gleder jeg meg til å møte enda flere utøvere. Det er utrolig mange bra folk i miljøet.

Hva gjør du når du ikke trener?

Jeg skal innrømme at jeg bruker en del tid på kjøkkenet. Jeg er veldig glad i mat - både å lage og spise. Jeg prøver også så godt jeg kan å være en god venninne innimellom blogging og andre dagligdagse gjøremål. Det er selvfølgelig mange ting jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg gjorde men som det ikke har vært like mye tid til i det siste, som for eksempel snowboardkjøring og å lese bøker.

Hva er din treningsfilosofi?

Det finnes ingen urealistiske mål - bare urealistiske tidsfrister!

Hvem vil du takke til slutt?

Det er mange som fortjener en stor takk, og jeg er redd for at noen føler seg glemt i en sånn oppramsing. Men teamet på Kaliber, spesielt Håvard som har hjulpet meg med poseringer og coachet meg til målet, har uten tvil vært av stor betydning. Familien min som har støttet meg hele veien, spesielt lillebror som selv vet hva det koster å jobbe så hardt mot et fysisk mål og har kommet med mange gode ord på veien, og lillesøster som også er min samboer og har holdt ut med kaostilstander og endeløse rekker med matbokser på kjøkkenet. Bård som jeg har trent en del sammen med og som har vært den største motivatoren og servicepersonen av alle. Tonje på Axis som hjelper meg med behandlinger nå i sluttspurten, Charlotte på Drømmehagen som sørget for at ansiktet mitt så fresht ut gjennom vinteren og MySun som har sponset med solarium. Astri på urbanhair som har hjulpet meg med hår, og JanTana-Lisa som har pynter neglene mine så fint! Blogglesere og andre kjente som har kommet med fine kommentarer... Og sist men ikke minst mine fantastisk nydelige venninner som har spist skumkake og diettversjonen av sjokolademousse sammen med meg med et smil om munnen. Etter GP er det de som skal få mate meg, for å si det sånn! 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!