Oslo Grand Prix 2012

Fitness21.04.2012Marika Lejon, Rita Immerstein, Joachim Pedersen0

I år var det over 130 deltakere på Oslo Grand Prix som alle og en kjempet om pallen. Her får du en fyldig rapport fra vårens største muskelkalas!

Denne artikkelen innholder i kronologisk rekkefølge:
- Bildegallerier fra backstage, forbedømming og finalen
- Rapport fra forbedømmingen klasse for klasse
- Videointervjuer
- Intervjuer og backstage
- Resultatliste
- Bilder i stor oppløsning

Se LIVE-opptakene i vår Media seksjon!

Resultatliste med poeng + resultater på de som ikke kom til finalen ligger lenger ned i artikkelen.

Overall champion and best poser!

Årets Grand Prix er over og vinneren av hele greia denne gangen er Thomas Askeland. Backstage stod alle vinnerne av sin klasse i bodybuilding og ventet på å få vite hvem vinneren var. Da stod Harald Skjøldt ved min side og sa at Thomas vinner. Det var derfor ganske klart for flere at han hadde den beste formen i dag. Thomas ble veldig glad da han skjønte at han hadde vunnet og han fikk absolutt en velfortjent 1. plass. Like etter at han fikk premien sin tok jeg en prat med han.

Hvordan føler du deg nå?
Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er helt overveldet. Det er helt utrolig. Det er en ære, rett og slett. Hard jobbing, lang tid, men fy faen så godt det er.

Hva er det første du skal nå? Hva er det første du tenker på?
Nå skal jeg kose meg med Ida. Vi skal spise og slappe av.

Få se hva du har fått da? Vis oss!
Her er prisen for beste posør, her er for overall, pengepremie og en fantastisk fin ring. Så har jeg klasse-pokalen der inne.

Gratulerer!
Tusen takk.

BILDEGALLERI
(Klikk på fotostripen over for å komme til galleriene)

Se mange flere store bilder lenger ned i artikkelen!

Reportasje fra Oslo Grand Prix - forbedømming

Så er det igjen i gang på Sentrum Scene! Her er det ca 135 atleter som er klare for å delta i vårens siste norske kroppsbygger- og fitnesskonkurranse denne våren! Bak scenen er gulvene polstret med plastikk på gulv og vegger og utøverne har funnet sine plasser. Rundt omkring bak scenen ser vi liggeunderlag, soveposer, matburker, bruning og annet tilbehør som er et ”must” under en konkurranse. Smøreritualene er allerede i gang og scenen rigges for første del av konkurransen med romaskiner og dipsstativer. Her skal det poseres og svettes gjennom en lang konkurransedag!

Stadig flere kvinnelige Athletic Fitness-utøvere!

Det er flere år siden jeg så en såpass fyldig liste til AF-konkurransen blant jentene. Dette er morsomt å se fordi dette er uten tvil en krevende gren som krever både styrke, utholdenhet, muskler og symmetri. Det kan ha sammenheng med at det endelig er satt som en egen disiplin av IFBB og fordi dette er et godt alternativ til både bodyfitness og kroppsbygging.
Hele 16 jenter var påmeldte til Oslo Grand Prix – dette lover bra for framtiden til athletic fitness som på jentesiden omtrent var helt ute av konkurransearrangementene. Joda, en og annen kvinne stilte, men aldri med såpass mange at det gav det optimal konkurranseelementet. Super rekruttering er det i hvert fall!

Women's Athletic Fitness -165 cm
 
Nr. Navn, Roing (m), Dips (antall)
1. Kristine L. Solhaug,  262, 21
2. Kristine Berg, 266, 19
3. Caroline Watson, 231, 15
4. Alina Cepurniene, Litauen, 257, 30
5. Veronica Haugen, 283, 21
6. Hilde Bloch Johnsen, 271, 22
7. Anna Lotta Norberg, Sverige, 289, 31

Blodslitet er igang og Alina Cepuriene slo til med 30 dips, mens Anna Lotta fra Sverige dro til med 31 dips og ble også best på roing i den lave klassen!

Women's Athletic Fitness +165 cm
 
Nr. Navn, Roing (m), Dips (antall)
8. Claudia Lucas, 275, 15
9. Jeanette Kristin Jensen, 270, 21
10. Lina Wickman, 306, 11
11. Ann Kristine Karlsson, 301, 22
12. Kristin Soldal, 296, 18
13. Lisbeth Karlsen, 294, 28
14. Annett Aavik, 315, 16
15. Sandra Runesson, Sverige, 301, 21
 
Ann Kristine Karlsen falt av rosette, men presterte likevel å ta 301 rotak, mens vinneren i denne klassen ble Anett Aavik med 315 rotak på et minutt! Lisbeth Karlsen vant dips-konkurransen med 28 godkjente!

Men's Athletic Fitness -180 cm
 
Nr. Navn, Roing (m), Dips (antall)
16. Daniel Dreier, 359, 30
17. Arild Høgtun, 330, 34
18. Johannes Czaikowski, 344, 31
19. Sebastian Schweickart, Danmark, 339, 24
20. Tom Marius Jenssen, 319, 31
21. Christian Egner, 368, 41
22. Arve Kristoffersen, 327, 38
23. Emil Empacher, Danmark, 254, 37
24. Christian Aunan, 354, 27
25. Geir Kongsvik, 353, 15
26. Kenneth Eriksen, 343, 29
27. Robert Berg, 371, 44
28. Erlend Brandtsegg, 351, 35
29. Christian Török, Sverige, 356, 35
30. Pierre Kärfstedt, Sverige, 329, 36
31. Roham Rasai, 336, 40
32. Stein Ove Nyvoll, 361, 26

Gutta ror med lange seige drag. De ror normalt lengre enn jentene på 1 minutt, men det er ingen tvil om at enkelte av jentene presterer svært bra! Sebastian Schweickart fra Danmark møtte ikke opp i roing og dips i første runde, men han fikk sjansen igjen i sluttspurten. Christian Egner er i god form og dro til med 41 dips, men Robert Berg tok 44 og han vant sin klasse med roing på 371m i !  Det er vanskelig å bedømme den atletiske formen til utøverne under  forbedømmingen, men det er ingen tvil om at det er flere som både ser bra ut og som allerede har prestert godt på styrkemomentene. Gutta pusher dips i takt med musikken og det blir det mange reps av!


Men's Athletic Fitness +180 cm
 
Nr. Navn, Roing (m), Dips (antall)
33. Ken Aasen, 359, 15
34. Martin Mynz, Sverige, 360, 30
35. Perodd Tessem, 365, 16
36. Shahin Zanbli, 355, 41
37. Karsten Krygermeier, Danmark, 359, 27
38. Ako Rahim, Sverige, 364, 53
39. Joachim Fresvik, 353, 31
40. Frankeh Colley, 355, 31
41. Sigvar Garfors, 367, 27
42. Narbeh Sarkisian, Sverige, 362, 31

Roingen for den høye klassen gav ikke de helt store forskjellene fra forrige klasse. Shahin Zanbli imponerte med 41 dips som ble utført med en mekanisk og teknisk presisjon. Joachim Fresvik høster applaus fra publikum når han er klar for å gå i ilden. Tydeligvis noen forventninger til denne utøveren! Klassen er utrolig jevn i roing, men 53 dips fra Ako Rahim skal være tøff å slå!
Publikum roper og heier fram sine favoritter på scenen. Salen blir godt oppvarmet av et super-engasjert publikum.

Athletic Fitness – lineup!

Hver klasse har utøvere med sine fanskarer I salen. Stemningen er høy gjennom hele lineup-sekvensen. Nivået er høyt, publikum jubler og utøverne strutter av selvtillit og energi på scenen! Klassene er jevnere enn jeg har sett tidligere – et tydelig tegn på at disiplinene hever nivået!

Line up -165 cm
Forbedømming med line up er i gang i den lave klassen. Alina C. fra Litauen ser bra ut og det samme gjør begge våre norske utøvere Kristine og Kristine. Klassen er jevn i høyde og atletisk form, men noen av dem har fått spisset formen ekstra godt! Første sammenlikning går mellom Kristin, Kristin, Aline, Veronica og Hilde! Aline er hardere  og har mer muskulatur enn de andre kvinnelige atletene i denne klassen. Trekker det opp eller ned? Kun 6 av dem kommer til finalen!

Line up + 165 cm
Den høye klassen er også jevnt i både fysikk og høyde. Ann Kristine Karlsson(nr.11) har truffet formen med markeringer og muskulatur på rett sted. Fin symmetri på (nr. 12)Kristin Soldal. Første sammenlikning går mellom Ann Kristine Karlsson, Lina Wickman, Claudia Lucas, Kristin Soldal og Lisbeth Karlsen. Claudia Lucas ser bra ut på scenen! Hvem kommer til finalen?

Line up -180cm
Christian Egner og Emil Empacher fra Danmark har en velutviklet muskulatur. Erlend Brandtsegg har også godt volum. Rekka av atleter er for stor til scenen på Sentrum Scene og det kjempes om å få vist seg mest muligfrem – til publikums fornøyelse selvfølgelig! Det er rett og slett ikke plass til dem! Dommerne har nok et par utfordringer med å velge de 6 beste til finalen for de har 17 atleter å velge mellom! Sebastian(19) fra Danmark ser ut til å være blant de beste utøverne! Christian er flott, men begynner å få en god del masse på kroppen! Arve Kristoffersen(22) er lavere og har dermed mindre muskulatur, men han har fin symmetri og en nergifylt framtreden på scenen. Robert Berg(27) er også i toppsjiktet hva symmetri og form angår. Det blir spennende å se hvem som kommer til ”final six”. Ove Bekkevold får snudd gutta med ryggen til publikum og følgelig hører vi jentene i salen som liker det de ser! Denne klassen må stå lenge på line up og det er selvfølgelig et slit, men også en fordel for utøverne – dommerne benytter muligheten til å dømme og vurdere dette skikkelig!

Line up +180cm
Med litt færre utøvere er det plass til alle og utfordringen med å dømme går nok også lettere! 10 forventningsfulle utøvere og 6 av dem går videre etter denne forbedømmingen. Fra salen ser Karsten Krygermeier(37) fra Danmark og Ako Rahim(38) fra Sverige bra ut på scenen. Joachim Fresvik drar på seg mye applaus igjen og er tydeligvis en populår utøver blant flere i salen! En av utøverne må av scenen for å justere fargen – det er strenge kriterier for hva slags farge som kan benyttes på scenen. Karsten(37), Joachim(39), Martin og Ako fra Sverige blir blant annet trukket fram i sammenlikning og det kan antas og se ut som om de er blant de som kan oppnå topp 6!

Line up -163 cm (bodyfitness)
Sofia Isberg ser flott ut og det samme gjør Vibeke Hermansen og Lill Nikolaisen. Arti Sharma ser ut til holde formen i konkurranse etter konkurranse, men de utenlandske utøverne imponerer også med formen. Klassene i konkurranser ser ut til å bli jevnere og jevnere slik at dommerne også får større utfordringer med å skille klinten fra hveten så å si! Susse(51) kommer på sammenlikning med Arti Sharma og her er det muligens tett løp mellom utøverne! Både Janne Knudsen(44) fra Danmark og Kristine Nordstad Moen(52) må også trekkes fram som sterke utøvere. Totalinntrykket er at denne klassen bestående av 12 BF-utøvere holder et høyt nivå – kun 6 av dem kan gå videre!

Line up + 163 cm (bodyfitness)
Alle de 15 vakre og atletiske bodyfitnessutøvere får plass på scenen. Igjen får dommerne noe å bryne seg på. Her må bilder av utøverne nytes i første runde. Litt endring på utøverne bidro til at det var vanskelig å få med utøvers navn og deltakernummer både i høy og lav klasse. Det blir litt stille blant publikum under sammenlikningene. Mulig at det er av beundring!? Et par av jentene ser ut til å ha en ekstra lav fettprosent – jeg er usikker på om det er en fordel i bodyfitness. En utøver i den høye klassen risikerer å se litt”skrinn ut” om man er høy, slank og har ekstremt lav fettprosent. Det går mange sammenliknnger før dommerne er fornøyde – det gjelder å få gjort dette riktig. Kampen er over for mange av dem og vi venter i spenning på de 6 beste til finalen!

Classic bodybuilding og bodybuilding

Women’s CLASSIC BODYBUILDING -163 cm/+163 cm
71. Kristina Dypdahl - DENMARK
72. Jóna Lovísa Jónsdóttir - ICELAND
73. Solbjørg Rakkestad Haug - Team Toppform - NORWAY
74. Anita Hellerud - Colosseum KK - NORWAY
75. Jenny Olsson - Muscleteam Eskilstuna - SWEDEN

Klassene for damer slås sammen siden det er få utøvere som stiller. Christina Dypdahl fra Danmark har en flott symmetri og en rippet form. Umiddelbart ser hun ut til å være den beste i rekken. For øvrig er det 5 gode utøvere. Ingen sammenlikninger foretas.

Classic Bodybuilding -180 cm
I CBB -180 cm er det 13 utøvere. Flere nasjoner er representert! Her ligger det an til flere sammenlikninger før dommerne får bestemt seg. Det gjenstår å se i finalen hvem som er blant de beste, men Tore Attar(80) er i form, men han har helt klart konkurranse fra andre utøvere. I byggerklassene er det ekstra hardt med en langvarig line up. De obligatoriske poseringene tærer på en konkurranseklar, men rippet byggerkropp. Dette ender opp som en intensiv treningsøkt dersom en utøver blir trukket fram til flere sammenlikninger. For de som fortsatt har noen dråper vann igjen i kroppen er det nødvendig å tørke opp kroppen for svette og bruning!

Classic Bodybuilding +180cm
89.Raymond Eriksen - Team 24fitness - NORWAY
93.Dinos Bakirtzis - THE NETHERLANDS
94.Chris Harnell - Kostexperten - SWEDEN
95.Mark Sahharnoi – RUSSIA
96.Kenneth Robert Jensen - Loaded Icons - DENMARK
97.Vytautas Tarasevicius - LITHUANIA
98.Thomas Egedius - 24fitness - NORWAY
99.Deividas Dubinas - LITHUANIA
100.Christoffer Solefors - MM Sports Team - SWEDEN
101.Glenn Andre Bullen - Fitnessplanet Svelvik - NORWAY
102.Conny Hilmersson - Energy Fys – SWEDEN

Her går det unna med forbedømmingen. Utøverne kommer raskt og effektivt på scenen. Undertegnede må ta forbehold om riktig navn og nummer på utøverne! Thomas(98) ser bra ut på scenen og her er det flere bodybuildere med symmetrien og muskelutvikling på rett sted. Conny Hilmerson fra Sverige er utrolig rippet og stiller nok med lavest fettprosent i denne lineup’n. Ikke det at det generelt sett er så mye å si på fettprosenten – den er i det store og hele ganske lav! Chris Harnell(94) fra Sverige har også definitivt funnet formen til denne konkurransen! 

Women’s BODYBUILDING OPEN:
103Vibeke B. Killi - Hercules Fkk – NORWAY
104Elena Stasiukyniene - LITHUANIA
105Sandra Pedersen -  Team Toppform - NORWAY
106Lena Hedblad - ReForm – SWEDEN

I den åpne klassen fro kvinner er det Elena(104) fra Litauen som definitivt utmerker seg med mest muskelmasse! En rask runde på scenen og vi får se dem mer i finalen!

Men’s BODYBUILDING -80 kg
108. Peter WileniusJavad Qasemi - Kristiansand KK
109. Johan Lillman - Team 24fitness - NORWAY
111. Thomas Askeland - Team Bodytech Bergen – NORWAY
112. Luc Chabot - THE NETHERLANDS
113. Sigurkarl Aðalsteinsson - ICELAND
116. Anders Johansen

Johan Lillman og Thomas Askeland gjør en god figure i denne klassen, men de har konkurranse fra blant andre Luc Chabot(112) fra Nederland. Thomas kan være dagens vinner! Det er utrolig hvor mye muskler man kan plassere på en 80 kg tung bodybuilderkropp og vi har fortsatt de store klassene i vente!

Men’s BODYBUILDING -90 kg
115. Marius Jakubonis – LITHUANIA
116. Matti Morottaja Evensen - Kaliber Gym - NORWAY

Denne lineup’n går selvsagt raskt unna. To gode byggere og vanskelig å si hvem som er best, men Matti ser ut til å kunne trekke det lengste strået.

Men’s BODYBUILDING -100 kg
120. Tomas Tjäder - Team Acctive North/Bodens Atletklubb – SWEDEN
121. Petros Vyzantios
122. Magnús Samuelsson - Team IFBB Iceland - ICELAND
123. Kaj Remi Hauerberg - Team 24fitness - NORWAY
124. Joel Pascua - Harald's Gym – NORWAY
127. Reza Charlie - Team Kroppsnytt - SWEDEN
128. Petter Justad - Harald's Gym - NORWAY
131. Sebastian Fritson

Her er tungvekterne ute på scenen. Første sammenlikning går mellom 122(Magnus),128(Petter), 124(Joel), og 120(Thomas). Magnus(122) og Joel Pascua(124) er i form! Det er tett mellom utøverne i den første sammenlikningen. Her er det mange dype og brede ryggtavler! Petros Vyzantos kan vise til mye muskelmasse, men han har ikke den beste symmetrien i denne rekken. Joel Pascua har noen vanvittige lår og slik jeg ser det en flott symmetri. Reza Charlie fra Sverige er også med i gamet!

Men’s BODYBUILDING +100 kg
91. Henrik Lind
126. Marius Martinsen
129. Kevin Koxha - Haninge Hälsostudio - SWEDEN
130. Christer Hoftvedt - 24fitness – NORWAY

Kongene på haugen har ankommet. De største utøverne har inntatt scenen og Christer står og ruver på scene. Det gjenstår å se hvem av de 4 som drar seieren i land! 

 

Se mange flere store bilder intervjuer og resultatlisten.


Intervjuer og backstage    
 

Fra forbedømming  

 

         

Fra finalen      

 

 

    

 

Jeg møter Ann Kristine Karlsson rett etter at hun vant 1. plass i Athletic Fitness høy klasse.

Ann Kristine, nå ble det akkurat slik jeg foreslo i går. At du må kjempe om overall mot Kristine Solhaug i den lave klassen. Nå er det du på 51 som tok overall i fjor mot Kristine som er debutant og tok overall i Sandefjord. Vinner du?
-Hun er best!

Ann Kristine smiler og går til scenen for å få dommen.

Jeg går til Kristine.

Kristine, tar du femtien-åringen?
-Med en så sterk konkurrent, så tviler jeg. Ann Kristine er fiiiiin.

Så går de begge på scenen. Etter noen få minutter kommer Kristine Solhaug tilbake med begge pokalene i hendene og en stor sjekk.

Hvordan føles det?
-Det føles veldig bra! Over alle forventninger.

Er du glad?
-Jaaaaa! Har litt tårer i øynene kan du si. Men jeg vet ikke om det har gått helt opp for meg enda. Det er ganske stort. Denne pokalen veier hvertfall veldig mye, så det må være ganske stort.

Hva skal du nå?
-Jeg skal spise proteinbar og yoghurtnøtter og drikke masse vann...!

(Kristine blir helt gira og lykkelig når hun sier denne setningen).

-Så må jeg takke Mette Stensland som har vært helt fantastisk i hele dag. Tusen takk!

Vibeke har akkurat vunnet overall.

Vibeke? Hva føler du nå?
-Akkurat nå vet jeg ikke hva jeg føler, men det er jævlig rått. Drit kult!

Hva skal du nå?
-Jeg skal drikke. Jeg er så tørst. Jeg har vært tørst siden jeg kutta vannet i går. Dette er helt fantastisk!

Hadde du ikke venta deg dette siden du har vunnet alle de andre konkurransene?
-Nei, er du gærn? Helt ubeskrivelig. Seriøst!

Hvem trodde du ville være dine største konkurrenter?
-Alle. Alle som stod der oppe. De var sykt bra! Nivået har vært høyt og jeg er stolt over å ha kommet der jeg har nå, for å si det sånn.

Gratulerer!

-Tusen takk!


Kristine Dypdahl tok overallen og jeg møtte henne like etter backstage.

Hvordan føles det?
Det føles fint. Jeg er lykkelig kan man si.

Var dette siste konkurranse eller har du flere?
Nei, nå tar jeg pause frem til høsten.

Kenneth Jensen tok overall i classic. Jeg forstod ikke all dansken, men han fortalte at han hadde det riktig godt og at han nå skulle på hotellet og bade. Så skal han feire. Han var på Loaded også for to uker siden og er trett. Det publiseres video fra stevnet veldig snart, så de som forstår dansk godt kan høre mer om hva han sa i intervjuet så fort den er ute.

 


 


Forbedømmingen er godt i gang. Aldri før har det vært så mange mennesker på et slikt stevne her på Sentrum Scene. De måtte åpne galleriet i 2. etasje fordi folk ikke hadde noe sted å sitte. Vanligvis har de ikke hatt behov for å åpne galleriet før i finalen.

Backstage er det full rulle og mye stress. Det er svært trangt og her kniver de alle om å komme seg til finalen. Noen er forbanna fordi de har blitt smurt på ujevnt med farge og andre er lei seg fordi de ikke kom til finalen. Atletene har ikke drukket på et døgn og de er sultne. Da må man tåle litt klaging. Ellers er coachene i strålende humør og atletene er for lengst tilgitt. Det hevdes at kroppsbygging er den mest krevende sporten man kan drive med. Det showet vi får se i kveld er ikke bare en enkel kveld med innsats fra deltakerne. Her er det forberedelser og hardt arbeid som har foregått over måneder. Det er finale klokka 15:00 og da står de beste igjen for å kjempe om pall og pokaler.

 


Resultater

ATHLETIC FITNESS WOMEN -165 cm
1.pl #1 Kristine Lindrum Solhaug Team 24fitness NO 11p
2.pl #4 Alina Cepurniene Lithuania LI 12p
3.pl #5 Veronica Haugen Hercules Fkk NO 14p
4.pl #7 Anna-Lotta Norberg IKSU Fitness SE 15p
5.pl #2 Kristine Berg Atletix NO 16p
6.pl #6 Hilde Bloch Johnsen Gympartner Fitnessteam NO 16p
7.pl #3 Caroline Watson Gympartner Fitnessteam NO

ATHLETIC FITNESS WOMEN +165 cm
1.pl #11 Ann Kristine Karlsson Gympartner Fitnessteam NO 9p
2.pl #12 Kristin Hole Soldal MyRevolution Team NO 12p
3.pl #13 Lisbeth Karlsen Team Gymgrossisten NO 16p
4.pl #10 Lina Wickman Lasse's Gym NO 17p
5.pl #14 Annett Aavik Colosseum KK NO 18p
6.pl #15 Sandra Runesson IKSU Fitness SE 20p
7.pl #8 Claudia Lucas Gympartner Fitnessteam NO 16p
8.pl #9 Jeanette Kristin Jensen Gympartner Fitnessteam NO 18p

ATHLETIC FITNESS WOMEN OVERALL
1.pl #1 Kristine Lindrum Solhaug Team 24fitness NO
2.pl #11 Ann Kristine Karlsson Gympartner Fitnessteam NO

ATHLETIC FITNESS MEN -180 cm
1.pl #21 Christian Egner Partner Gym NO 8p
2.pl #23 Emil Empacher Moos Muscle Team DK 13p
3. pl #27 Robert Berg Team Body Science SE 14p
4.pl #29 Christian Török MM Sports Team SE 27p
5.pl #18 Johannes Czaikowski Club Athletic NO 28p
6.pl # 16 Daniel Dreier Kaliber FKK NO 29p
7.pl #30 Pierre Kärfstedt Team Fairing SE
8.pl #22 Arve Kristoffersen Kaliber FKK NO
9.pl #19 Sebastian Schweickart Denmark DK
10.pl #28 Erlend Brandtsegg Kaliber FKK NO
11.pl #17 Arild Høgtun Kaliber FKK NO
12.pl #31 Roham Rasai Team 24fitness NO
13.pl #24 Christian Aunan Kaliber FKK NO
14.pl #32 Stein Ove Nyvoll Kaliber FKK NO
15.pl #26 Kenneth Eriksen Kaliber FKK NO
16.pl #25 Geir Kongsvik Ålesund KFK NO
17.pl #20 Tom Marius Jenssen Lasse's Gym NO

ATHLETIC FITNESS MEN +180 cm
1.pl #38 Ako Rahim BMR Sports Nutrition SE 8p
2.pl #37 Karsten Krygermeier Team Swartz/Fitnessworld DEN 15p
3.pl #34 Martin Mynz MM Sports Team SE 16p
4.pl #41 Sigvar Garfors Team Toppform NO 18p
5.pl #39 Joachim Fresvik Team Gymgrossisten NO 20p
6.pl #35 Perodd Tessem Kaliber FKK NO 23p
7.pl #42 Narbeh Sarkisian Team Proteinbutiken SE
8.pl #40 Frankeh Colley Atletix NO
9.pl #36 Shahin Zanbli Hercules Fkk NO
10.pl #33 Ken Aasen Team 24fitness NO

ATHLETIC FITNESS MEN OVERALL
1.pl #21 Christian Egner Partner Gym NO
2.pl #38 Ako Rahim BMR Sports Nutrition SE 

BODYFITNESS WOMEN -163 cm
1.pl #48 Vibeke Hermansen Team Toppform NO 10p
2.pl #47 Sofia Isberg Team Citygym NO 22p
3.pl #46 Marthe Seivaag Team Toppform NO 39p
4.pl #49 Lill Nikolaisen Harald's Gym NO 43p
5.pl #50 Arti Sharma Lopes Team Gymgrossisten NO 50p
6.pl #51 Susse Hougaard Denmark DK 51p
7.pl #52 Kristine Nordstad Moen Kaliber FKK NO
8.pl #66 Ingrida Varniene Lithuania LI
9.pl #44 Janne Knudsen Thebody DEN
10.pl #56 Marta Alesiunaite Lithuania LI
11.pl #62 Margarita Charaim Lithuania LI
12.pl #45 Yvonne Strøm Harald's Gym NO 

BODYFITNESS WOMEN +163 cm
1.pl #59 Frida Bålefalk Team Forever Fit by Better Bodies SE 19p
2.pl #60 Nadia Isabelle Pettersen Team 24fitness NO 22p
3.pl #64 Emilie Lundström Team Fairing SE 30p
4.pl #57 Camilla Lena Jensen Team Nordic-Muscle DK 34p
5.pl #63 Michelle Bjerg Nielsen Team Køge DK 48p
6.pl #53 Greta Eide Team 24fitness NO 59p
7.pl #65 Therese Ødegaard Team Toppform NO
8.pl #43 Maria Johansson MM Sports Team SE
9.pl #54 Renate Strand Moen Hercules Fkk NO
10.pl #67 Alexandra Reitan Harald's Gym NO
11.pl #61 Rikke Kiraly Moos Muscle Team DK
12.pl #70 Alexandra Biörnstad Kristinehamns Athlet & Brottarklubb SE
13.pl #68 Silje Grytbakk Kaliber FKK NO
14.pl #55 Elisabeth Hauglum Borg KFK NO
15.pl #69 Aneta Beata Kaluza Harald's Gym NO 

BODYFITNESS WOMEN OVERALL
1.pl #48 Vibeke Hermansen Team Toppform NO
2.pl #59 Frida Bålefalk Team Forever Fit by Better Bodies SE 

CLASSIC BODYBUILDING WOMEN -163 cm
1.pl #71 Kristina Dypdahl Loaded Icons DK 15p 

CLASSIC BODYBUILDING WOMEN +163 cm
1.pl #72 Jóna Lovísa Jónsdóttir Iceland IS 15p
2.pl #73 Solbjørg Rakkestad Haug Team Toppform NO 30p
3.pl #74 Anita Hellerud Colosseum KK NO 46p
4.pl #75 Jenny Olsson Muscleteam Eskilstuna SE 59p 

CLASSIC BODYBUILDING WOMEN OVERALL
1.pl #71 Kristina Dypdahl Loaded Icons DK
2.pl #72 Jóna Lovísa Jónsdóttir Iceland IS 

CLASSIC BODYBUILDING MEN -180 cm
1.pl #82 Mouhamad Ali Denmark DK 15p
2.pl #83 Vidar Svåsand Team 24fitness NO 37p
3.pl #80 Tore Amir Attar Team Gymgrossisten NO 40p
4.pl #86 Mohammad Rouzeh Dalari Team 24fitness NO 67p
5.pl #85 Luciano Gudmestad Team Gymgrossisten NO 75p
6.pl #79 Marius Vasiliauskas Lithuania LI 79p
7.pl #81 Matias Kari Finland FI
8.pl #87 Fredrik Hansen Lasse's Gym NO
9.pl #77 Ingvar Jónsson Team Perform IS
10.pl #76 Andreas Guldbrandsen Hercules Fkk NO
11.pl #88 Per R Hauge Hercules Fkk NO
12.pl #78 Egill Arnar Oskarsson Team 24fitness NO
13.pl #84 Darius Babickas Lithuania LI 

CLASSIC BODYBUILDING MEN +180 cm
1.pl #96 Kenneth Robert Jensen Loaded Icons DK 16p
2.pl #97 Deividas Dubinas Lithuania LI 30p
3.pl #94 Chris Harnell Kostexperten SE 49p
4.pl #99 Vytautas Tarasevicius Lithuania LI 62p
5.pl #102 Conny Hilmersson Energy Fys SE 70p
6.pl #98 Thomas Egedius Team 24fitness NO 86p
7.pl #101 Glenn Andre Bullen Fitnessplanet Svelvik NO
8.pl #89 Raymond Eriksen Team 24fitness NO
9.pl #100 Christoffer Solefors MM Sports Team SE
10.pl #95 Mark Sahharnoi Russia RU
11.pl #93 Dinos Bakirtzis The Netherlands NE

CLASSIC BODYBUILDING MEN OVERALL
1.pl #96 Kenneth Robert Jensen Loaded Icons DK
2.pl #82 Mouhamad Ali Denmark DK 

BODYBUILDING WOMEN OPEN
1.pl #106 Elena Stasiukyniene Lithuania LI 15p
2.pl #104 Lena Hedblad ReForm SE 32p
3.pl #105 Sandra Pedersen Team Toppform NO 43p
4.pl #103 Vibeke B. Killi Hercules Fkk NO 60p

BODYBUILDING MEN -80 kg
1.pl #111 Thomas Askeland Team Bodytech Bergen NO 15p
2.pl #112 Luc Chabot The Netherlands NE 36p
3.pl #108 Peter Wilenius Finland FI 39p
4.pl #116 Anders Johansen Harald's Gym NO 66p
5.pl #113 Sigurkarl Aðalsteinsson Iceland IS 71p
6.pl #109 Johan Lillman Team 24fitness NO 83p 

BODYBUILDING MEN -90 kg
1.pl #118 Matti Morottaja Evensen Kaliber FKK NO 15p
2.pl #115 Marius Jakubonis Lithuania LI 30p 

BODYBUILDING MEN -100 kg
1.pl #122 Magnús Samuelsson Team IFBB Iceland IS 15p
2.pl #124 Joel Pascua Harald's Gym NO 31p
3.pl #128 Petter Justad Harald's Gym NO 45p
4.pl #120 Tomas Tjäder Team Acctive North/Bodens Atletklu SE 69p
5.pl #127 Reza Charlie Team Kroppsnytt SE 73p
6.pl #121 Petros Vyzantios Club Athletic NO 82p
7.pl #123 Kaj Remi Hauerberg Team 24fitness NO
8.pl #131 Sebastian Fritzson Team Fairing SE 

BODYBUILDING MEN +100 kg
1.pl #130 Christer Hoftvedt Team 24fitness NO 18p
2.pl #129 Kevin Koxha Haninge Hälsostudio SE 31p
3.pl #126 Marius Martinsen Asker FKK NO 43p
4.pl #91 Henrik Lindh Team Gymgrossisten NO 60p 

BODYBUILDING MEN OVERALL
1.pl #111 Thomas Askeland Team Bodytech Bergen NO
2.pl #122 Magnús Samuelsson Team IFBB Iceland IS
3.pl #130 Christer Hoftvedt Team 24fitness NO
4.pl #118 Matti Morottaja Evensen Kaliber FKK NO 

BEST FEMALE POSER
71 Kristina Dypdahl Loaded Icons DK 

BEST MALE POSER
111 Thomas Askeland Team Bodytech Bergen NO

Bilder fra finalen Oslo Grand Prix 2012

Bilder fra forbedømming Oslo Grand Prix 2012


 


 
Innveiing

På sentrum scene står atletene klare for veiing og måling. De er i svært godt humør og når jeg spør hvorfor folk er så glade, så er det fordi de snart kan spise. Vi har kommet til vårens høydepunkt av konkurranser. Oslo Grand Prix er den siste konkurransen i denne omgang for de aller fleste. Innen 24 timer kan de alle slappe av med litt godis og junk-food etter en hard og tøff konkurranse og diett. I morgen kåres de flotteste kroppene i sine kategorier internasjonalt.

I køen til dommerne som veier og måler finner jeg en gjeng smilende jenter. Her er Caroline Watson, Ann Kristine Karlsson, Lisbeth Karlson, Kristine Lindrum Solhaug, Lina Wickman og Jeanette Jensen.

Caroline Watson skal være med i Atlethic Fitness og det skal alle de andre jentene også. Caroline er helt uerfaren med å stå på scenen. Hun skal for første gang i livet sitt konkurerre i AF og GP er hennes debut. Hun har ikke stilt i de andre konkurransene som har vært helgene før GP. Ann Kristine Karlsson er svensk og har bodd i Norge i 17 år. Hun debuterte i fjor og tok overall som 50-åring. I år er hun 51 og det blir spennende å se hvordan det vil gå når hun nå kniver om plassen med helt ferske Kristine Lindrum Solhaug som bare er 18 år. Kristine tok nemlig overall forrige helg i Sandefjord. Da stilte ikke Ann Kristine. Men Kristine Lindrum Solhaug lar seg ikke stresse.

Kristine, du vant forrige helg. Da hadde du ingen forventninger og likevel fikk du den største og gjeveste pokalen. Hvordan er forventningene nå som du vet at du er god nok til toppen av pallen?
Det er nesten som at jeg skulle ønske jeg ikke vant. Neida. Det er bare det at jeg ikke vil stresse med det å vinne. Jeg vil bare ha det gøy. Jeg vil ikke ha noen forventninger og har heller ikke det nå. Det at jeg ser at muligheten er der har egentlig satt et forventningspress på meg. Jeg føler at folk forventer det mer av meg nå. Dette er bare noe jeg må gjennom og jeg vil bare kose meg.

Ann Kristine forteller at hun er glad for at det er så mange som har meldt seg på.

Har interessen økt?
Ja, den har det. Jeg tror det kan ha noe å gjøre med at det nå er EM i Zagreb i mai og VM i Madrid til høsten. Folk gidder kanskje å melde seg på på grunn av det. I Zagreb vet jeg at det er 1000m med roing og chins + dips. Så er det selvfølgelig symmetri. Symmetri teller mest. På NKF sine sider tror jeg det står at det andre teller 25% og symmetri teller 50%.

Hva føler du om du slår den 18-årige overall-vinneren fra forrige helg?
Vi står på lik linje. Hun på 18 og jeg på 51. Det er artig at vi kan stille sammen i alle aldre. Det er bare gøy. Jeg synes Kristine er flott og hun har fin symmetri.

Plutselig dukker Jeanette Jensen opp. Hun er 34 år og stiller for gympartner. Hun debuterer også, men har vært med på Fredrikstad Open og Sandefjord Open. I Fredrikstad fikk hun 4. plass og i Sandefjord fikk hun 7. plass.

Hva var målet ditt da du gikk inn i dette?
Målet var å komme seg på scenen og gjennomføre.

Hvorfor akkurat AF?
Jeg ble vel inspirert av Lisbeth Karlsen. Jeg ønsket også å fremme AF blant jenter. Vi er mange nå og det er bra at det er litt blest rundt det nå. Jeg ble med litt for å bidra til grenen. Jeg og Lisbeth har gått morgenkardio 04:30 hver morgen på dietten. I morgen konkurrerer vi mot hverandre.

Vi ønsker AF-jentene lykke til i morgen!

Jeg går videre og ser at det er litt diskusjon og problemer på gang da Solbjørg Haug skal måles. Jeg spør hva som er galt og får opplyst om at hun veier 200 gram for mye for å stille i klassen sin i bodybuilding. Hun må enten kvitte seg med 200 gram, eller så må hun bli 2 millimeter lengre. Det må hun klare innen 30 minutter. Martin Engstrøm og Kim Torgersen prøver å strekke henne ut, men etter nytt forsøk med måling er hun enda ikke lang nok. Mens vi venter i spenning på om Solbjørg klarer å bli enten lengre eller lettere, så tar jeg en prat med Lill Nikolaisen.

Gleder du deg til å stille i bodyfitness i morgen?
Jeg gleder meg veldig. Det gøyeste med dette er at man har gått på diett i 14 uker og så kommer dette som er høydepunktet. Da får man bekreftelse på hva man har gjort bra eller dårlig.

Hvor høy er du Lill og hva veier du?
Jeg er 157 cm høy og veier 51kg. I morgen veier jeg nok rundt 50 kg. Jeg kutter vannet ved midnatt, så da blir jeg lettere. Jeg kuttet alt av salt i morges.

Så hører jeg plutselig at Solbjørg takker og takker. Den hun takker er Sigvar Garfors. Han er student i osteopati. Han driver med bein, bindevev, knokler og visceralt (indre organer).

Hva har du gjort med Solbjørg siden hun takker deg?
Hun nådde høyden sin fordi jeg trakterte columna som er ryggsøylen hennes, forklart på en mer forståelig måte. Så fremover-roterte jeg bekkenet hennes. Da fikk hun lengre ben, så nå klarte hun høyden sin.

Du skal stille selv?
Ja. Jeg stiller for Team Toppform i Athletic Fitness i morgen.

Vi ønsker Sigvar og Solbjørg lykke til i morgen.

Sentrum Scene begynner å lekke for mennesker og vi kommer derfor tilbake i morgen og gir deg aller siste nytt fra Oslo Grand Prix 2012. Følg med oss!

Bilder fra innveiing

 


Kjøreplan

PREJUGDING START 09:00
Women's Athletic Fitness - Strength round (rowing followed by dips)
Men's Athletic Fitness - Strength round (rowing followed by dips)
Women's Bodyfitness - Round 1 - black bikini
Women's Classic Bodybuilding
Men's Classic Bodybuilding
Women's Athletic Fitness - Symmetry
Men's Athletic Fitness - Symmetry
Women's Bodybuilding
Men's Bodybuilding -80 kg
Men's Bodybuilding -90 kg
Men's Bodybuilding -100 kg
Men's Bodybuilding +100 kg

FINALE START 15:00 (TOP 6)
Women's Athletic Fitness - Symmetry
Men's Athletic Fitness - Symmetry
Women's Bodyfitness - Round 2
Women's Classic Bodybuilding
Men's Classic Bodybuilding
Women's Bodybuilding
Men's Bodybuilding -80 kg
Men's Bodybuilding -90 kg
Men's Bodybuilding -100 kg
Men's Bodybuilding +100 kg
Men's Bodybuilding Overall

Les også: - Oslo Grand Prix 2011
Les også: - Oslo Grand Prix 2010
Les også: - Oslo Grand Prix 2009
Les også: - Oslo Grand Prix 2008
Les også: - Oslo Grand Prix 2007

 

 


Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix er tidenes muskelshow. Se video, bilder og resultater.

Oslo Grand Prix 2017

Fitness01.04.2017342

Vårens største muskeleventyr - Oslo Grand Prix. Se bilder, video og reportasje.!

Oslo Grand Prix 2016

Fitness10.04.2016478

Se bilder, video, intervjuer og resultater fra Oslo Grand Prix 2016.
310 deltakere er påmeldt til konkurransen.

Oslo Grand Prix 2018

Fitness07.04.2018313

Oslo Grand Prix 2017

Fitness01.04.2017342

Oslo Grand Prix 2016

Fitness10.04.2016478

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!