Øyvind Rein er klar for NSM

Intervju30.04.2012Joachim Marhaug0

Øyvind Rein er en av 12 som skal delta på Norges sterkeste mann for første gang. Han kom på 6. plass på kvalikken til Norges Stereste Mann. Vi tok en prat med Øyvind.

Les også: - Video fra kvalikk til Norges Sterkeste Mann 2012

Navn: Øyvind rein
Bosted: Hamar
Alder: 22år
Høyde: 190cm
Vekt: 128kg
Arbeid: Student
Sponsor: Søker sponsor!
Meritter:
6. Norges Sterkeste Mann Kvalifisering 2012
3. Hordalands Sterkeste Mann 2011
2. Nordnorges Sterkeste Mann 2011

Hvem er du?

Jeg er fra Os sør for Bergen. Jeg begynte å trene styrke i 15års alderen og var små lubben 73kg lett og 190cm høy i løpet av de sist ca 7årene har jeg økt vekten med 55kg noe som kommer godt med innen strongman sporten. Jeg er en person som liker utfordringer og jeg har alltid et mål i sikte nesten uansett hva det skulle være. Jeg har også alltid vært aktiv inne sport med bakgrunn fra f.eks: Fotball, Karate, Skateboard, Snowboard osv.
Som flere har sagt så sier de at jeg får til akkurat hva jeg vil fordi jeg er så målrettet og sta, det er vell noe som kan komme godt med for å en dag bli Norges Sterkeste Mann? hehehe... ;)
Noe som kan beskrive meg er: Målrettet, sta, sosial, humørfull, eventyrlysten og full av liv og humor.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på trening? Har du andre hobbyer?

Det meste av tiden går med til skole og trening for tiden. Men for uten om det så liker jeg å skru bil, være med venner, spise god mat, feste litt og prøve nye aktiviteter.

Hvordan er oppkjøringen til Norges Sterkeste Mann?

Jeg har i år logget hele oppkjøringen min til NSM i form av en blogg der jeg har oppdatert med hver økt. Bloggen inneholder: logg fra hver økt, filmer, bilder, litt mat tips osv. På bloggen kan man se hvordan hele oppkjøringen har vært: http://strongmanlog.blogspot.com/

For å fortelle kort om hvordan jeg har trent dette året så har jeg fokusert mye på progresjon. Et av målene har vært at hver økt hver uke skulle være tyngre og bedre enn uken før enten i form av belastning eller i for av repitisjoner. Samtidig har jeg kjørt ferre sett og bare øvelser som gir meg noe igjen med tanke på strongman. Hovedfokuset har lagt på Baseøvelser og strongman øvelser.

Eksempel på hvordan en treningsuke har sett ut:
Mandag: Farmers, Apollos, Crusifix, Frontbøy, Draøvelser for rygg og Mage
Tirsdag: Truck pull og dekk
Onsdag: Kardio og Tøying
Torsdag: Mark, Pushpress, Smalbenk, Biceps og Bakside skuldre
Fredag: Yoke og Stein
Lørdag: Fri
Søndag: Fri

Hvor mange kalorier ligger du på om dagen?

Dette året har jeg gjort det litt annerledes enn årene før. Tidliere har jeg spist så reint som mulig, til faste tider, målt opp alt gram for gram osv. Men i år har jeg heller spist mer hva jeg har lyst på og når jeg vil. Det vil ikke si at jeg spiser på Mc'en 5 ganger om dagen, men jeg vet godt hvor mye jeg må spise for å gå opp i vekt uten å gaine unødvendig mye fett, få i meg nok proteiner og nok fett i løpet av en dag. Det meste av mat jeg spiser er som regel reine kilder men blir noen "cheat" måltider i uken med burger, pizza osv. Det å spise som jeg føler for og ikke etter en fast plan er noe som passer meg litt bedre da jeg blir fort matlei. Vegitabilskolje er noe jeg har brukt mye i det siste for å få opp kcal inntaket. Som regel blir det totalt 5-6måltider pr dag på ca1000-1500kcal, kaloriene kommer f.eks av: 70-100gr proteiner, 20-50gr fett og 100-150gr karbo pr stk. Så totalt sett blir det rundt 6000kcal pr dag.Mat som normalt er i kostholdet mitt er: Frukt, Ris, Pasta, Egg, Kesam, Biff, Kylling, Karbonadedeig, Fisk, Nøtter, Melk, Havregryn, Juice, og Olje (oliven, solsikke, raps)

Er det en utfordring å få seg slike mengder med mat?

I lengden er det litt utfordring å få i seg sånne mengder rein mat fordi jeg blir fort matlei, de periodene jeg blir matlei blir det som regel mat som er litt raskere å tilbrede og som er litt letter å få i seg som f.eks. gainer bestående av: Havregrynsmel, proteinpulver, vegitabilskolje og melk. Eller Proteinpannekaker.

Hvilken er din favorittøvelse i strongman?

Hvis jeg må velge en favorittøvelse innen strongman må det bli Atlas Steiner, det er en øvelse som alltid sitter. Truckpull og Conans wheel er en god nummer 2 og 3 ;)

Hvem blir din nærmeste og største konkurrent på NSM?

Mine nærmeste og største konkurrenter på NSM må bli Vidar Daae Vikøyr eller Sigbjørn Sønderland. Jeg Og Vidar har som regel knivet en del på konkurranser og trening, og jeg vet han er tekninsk veldig god. Sigbjørn vet jeg er blitt veldig sterk men vet lite om han er veldig teknisk god. Så hvis jeg er sterkere enn Vidar og bedre teknisk enn Sigbjørn så kan mye skje.

Hvem tror du vinner av Petter Northug og Brian Shaw og hvorfor?

Kan vell ikke svare annet enn en hver strongman ville svart: Brian Shaw! Fordi han har en ekstrem styrke, utholdenhet og psyke.

Hvordan tror du plasserer deg på NSM?

Hvis alt går veldig bra så vil jeg tro at topp 6 skal være mulig.

Får du benyttet styrken din til noe annet nyttig i din hverdag?

Ja det hender det, når jeg jobbet som bilmekaniker var det mye løfting av gearkasser og motorer. Samtidig dukker det opp tunge løft iblandt i form av jobb som f.eks når jeg og Lars Rørbakken fikk i oppdrag å bære en 4-500kg ovn fra andre etasje og ned i en vare bil.

Jeg vil takke Jenny, Glenn Libekk og Lars Rørbakken og alle de andre jeg har trent med i oppkjøringen for all støtte og motivasjon!

 


Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Med avrevet bryst vant han Norges Sterkeste Mann 2018.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017280

Etter 10 år med trening og 9 NSM konkurranser så klaffet alt - han vant!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!