Nils Kjetil og Vidar til NSM

Intervju03.05.2012Joachim Marhaug0

Norges Sterkeste Mann 2012 venter på Nils Kjetil Sande og Vidar Vikøyr. Vi tok en prat med gutta etter de hadde kvalifisert seg til Norges Sterkeste Mann på Storefjell for snart et par helger siden.

Navn: Nils Kjetil Sande
Bosted: Kristiansand
Alder: 34 år
Høyde: 183 cm
Vekt: 112 kg
Arbeid: Project Manager/ I&C Manager, National Oilwell Varco
Sivilstatus: Samboer med Linn Beate
Sponsor: Herbalife, SørlandsparkenTverrfaglig helse
Meritter:
-3 x Norges sterkeste mann -105kg
-3 x Finaledeltaker NSM (inkl i år)
-Singapore Sterkeste mann 2011
-Norgesmester i enkeltøvelser flere ganger

Hvem er du?

En smilende, blid kar som opprinnelig er Sunnfjording, men har bodd de siste årene på Sørlandet.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på trening? Har du andre hobbyer?

Det går mye tid til jobb, så trening er hobbyen jeg bruker mest tid på, men utover det bruker jeg tiden sammen med min samboer og med venner, samt at jeg liker å reise.

Hvordan er oppkjøringen til Norges Sterkeste Mann?

Jeg trener lite på gym, og har fokuset mot øvelsene i finalen. De siste ukene før NSM trener jeg med tunge vekter og liten mengde, før jeg slipper opp siste uken før konkurransen.

Hvor mange kalorier ligger du på om dagen?

Jeg er ikke bodybuilder og teller ikke kalorier, - normalt konkurrerer jeg i -105 kg klassen og passer på vekten hele veien, men nå er det åpen klasse og kommer til å være konstant mett frem til NSM.

Er det en utfordring å få i seg slike mengder med mat?

Jeg er veldig glad i mat, så jeg nyter denne perioden frem mot NSM hvor jeg spiser alt jeg ønsker hele tiden.

Hvilken er din favorittøvelse i strongman?

Min styrke i strongman er alt av bæreøvelser, f.eks Conans wheel, Husafel, Yoke race, Farmers walk.

Hvem blir din nærmeste og største konkurrent på NSM?

Slik jeg ser det, er det et todel felt hvor de fire beste (Espen, Lars, Bjørn Andre og Ole Martin) er på et jevnt over høyere nivå, hvor de ser på hverandre som konkurrenter og så ser jeg på de resterende som mine konkurrenter, men blant 5-12.plass kandidatene er vel Vidar Vikøyr den jeg sammenligner meg mest med, - vi har en tett dialog på hvordan vi ligger an på treninger og besøker hverandre for å trene sammen. Jeg frykter vi ikke kan fortsette å ha den gode tonen sammen om Vidar slår meg, for da vil han bli så uutholdelig høy på seg selv, så jeg blir nok nødt å knekke han denne gangen OGSÅ!

Hvem tror du vinner av Petter Northug og Brian Shaw og hvorfor?

Blir "Barneskirenn" for Petter dette.

Hvordan tror du plasserer deg på NSM?

Målet er å klare cut'en (topp 8), - etter det kommer mine to beste øvelser i år!

Får du benyttet styrken din til noe annet nyttig i din hverdag?

Prøver så godt jeg kan å unngå det, smiler Nils Kjetil. 

 


Navn: Vidar Daae Vikøyr
Bosted: Askøy
Alder: 25
Høyde: 190
Vekt: 119kg
Arbeid: tømrer
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Ingen, ta kontakt om interesse
Beste løft: 190kg stein, 95kg hantel, 230kg bøy

Hvem er du?

Jeg er en utrolig konkurranseinnstilt person som omtrent aldri klarer takke nei til en utfordring, trener i Askøy strongman klubb som ligger i Bergen . Til nå har jeg konkurrert i både -105kilo klassen og åpen klasse. Deltok på NSM finalen i fjor og endte på en 7. plass.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på trening? Har du andre hobbyer?

Jeg liker å fiske,  høre på musikk og ta en god fest en gang i blant, hobbyer har jeg mange av, jeg spiller piano, poker, trener mma og jiu jitsu. Søvn er vel min største hobby. Middagslurene varer aldri under to timer.

Hvordan er oppkjøringen til NSM?

Oppkjøringen min består av MYE øvelser og trening, man kan ikke komme til finalen og takke med det. Jeg vil bite fra meg og vise at jeg er god i andre ting enn bare kvallik øvelser. Jeg trener en del på Dale med Lars Rørbakken , der tar en time og kjøre hver vei. så jeg ofrer vel en god del tid av livet mitt nå disse mnd i oppkjøring på bare trening, soving, mat og jobb. Jeg har en dag i uken på vanlig treningssenter der jeg tar diverse gymøvelser som benk, bøy, armer, rygg etc.

Hvor mange kalorier ligger du på om dagen?

Jeg har ikke peiling på hvor mange kolorier jeg spiser, men det er mye. Skal jeg tippe vil jeg si rundt 5000kal om dagen. Det blir gjerne varm mat til frokost 0930 og rundstykker, karbonader, kylling til lunsj 1230. Kl 1500 spiser jeg middag og det er veldig variert hva det er ,men altid mye , man skal bli mett. Etter middag sover jeg 2 timer og tar meg noe frukt og energi før treningsøkten og til kvelds spiser jeg gjerne 400gram karbonadedeig, 5 egg ,kokt ris eller 300gram kylling, 1 pepsi max og gjerne 150g nøtter og til tider 200g fruktnøtt skjokolade.

Er det en utfordring å få i seg slike mengder med mat?

Jeg syntes det er slitsomt med all spisingen, jeg klarer ikke holde vekten oppe om jeg spiser dårlig bare en dag , da daler jeg gjerne 1,5 til 2 kg. Samt er det ikke lett og klatre rundt over og under hus med stappfull mage hele dagen heller. Er vel det jeg ser på som baksiden av medaljen med hele åpenklasse satsingen.

Hvilke er din favorittøvelse i strongman?

Jeg må vel gjerne si circus dumbell , den øvelsen sitter som ett skudd og jeg presterer godt iforhold til andre på mitt nivå eller vektklasse. Dekk er nummer to - dette er også er meget god øvelse for meg.

Hvem blir din nærmeste og største konkurrent på NSM?

Det er selvsagt Nils Kjetil Sande, han feite lave sunnmøringen som er bosatt i kristiansand går under "nks " eller sterke nils", ler Vidar. Han har vært min argeste konkurrent i 105kg klassen. Utenom det har vi ett veldig bra vennskap , kansje litt grunnet : du skal holde dine venner nær ,men fiender nærmere, smiler Vidar. Etter han blir det nok Øyvind Rein. Har konkurert mye mot han de siste to årene og vi ligger på ett veldig jevnt nivå.

Hvem tror du vinner av Petter Northug og Brian Shaw og hvorfor?

Uten tvil Brian Shaw, håper han går av med soneklar seier og viser verden at strongman er ikke bare feite utøvere som er eksplosive og ikke eier kondis. Håper han virkelig får vist at en på 200kg og over 2 meter kan holde ut i samme øvelser som en på 85kg som har både OL-gull ,VM gull og NM i kondisøvelser - Go Brian!

Hvordan tror du plasserer deg på NSM?

Ettersom jeg i fjord hadde 7 .plass ville det vært dumt og si noe dårligere , men jeg håper på en 7. plass eller bedre i år. Jeg er ny i gamet og sulten på gode plasseringer,  kommer det ikke i år kommer det kanskje neste år.

Får du benyttet styrken din til noe annet nyttig i din hverdag?

Styrken er veldig behjelpelig i kampsporten jeg trener, og ha styrken du får via strongmantrening i jiu jitsu grapling og mma kommer du langt med, samt i arbeidet jeg har om dagen som tømrer er det nok ikke negativt og ha litt rygg muskler!

Gleder meg ufattelig til NSM finale og å treffe alle gutta igjen.
 


"Fy f... så artig strongman er når kroppen fungerer! Jeg vant heile dritten!"
Norges blideste strongman, Nils Kjetil Sande, bor og jobber for tiden i Singapore.
Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Ole Martin Kristiansen spiser over 8000 kcal hver dag. Se hva han spiser her!
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!