MMA-fighter Emil Weber Meek

Intervju09.05.2012Rita Immerstein0

Emil skal ha sin proff-debut i Danmark den 12. mai. Les hans historie om hvordan det hele begynte, hvordan han trener og hva han spiser. Bli mer kjent med den treningsivrige, målbevisste og matelskende utøveren.

Emil Weber Meek så du også på TV-kanalen MAX i et program som het Insider høsten 2011. Der tok de for seg sporten i sin helhet og presenterte Emil.

Personalia
23 år gammel, født i Tønsberg.
Jeg har bodd litt over hele Norge og holder meg i Trondheim nå! Kjæreste!

Fortell litt om deg selv

Jeg er en glad og vennlig sjel som kommer overens med de aller fleste! Søker alltid etter nye utfordringer, det har jeg gjort siden jeg var liten, på en eller annen måte. Nektet å gå i andres fotspor i snøen, ville lage mine egne! Det er sånn jeg lever livet nå også! "I'll make my own path"

Hva fikk deg til å begynne med MMA?

Jeg ble introdusert til TUF (The Ultimate Fighter) som er et MMA reality show i 2009 av en venn i militæret! Da jeg lå i sykesenga med lungebetennelse fant jeg ut at på et eller annet vis skulle jeg også drive med MMA!
Hadde 3 måneder i Bali der jeg studerte Idrett grunnkurs og på kveldene (da alle var ute å drakk) trente jeg i stedet grappling og BJJ. Da jeg kom tilbake til Norge flyttet jeg til Trondheim som var nærmeste by med et MMA Gym. (Hvis dere syns det er få MMA gym i Norge i dag, skulle dere bare vist for 2-3 år siden.)

Trang start for Emil!

Jeg skulle starte på nybegynner partiet på Trondheim Fightgym. Da vi skulle betale kontingenten måtte jeg jobbe overtid og kameraten min som skulle betale for meg kom for sent. Siden det var førstemann til mølla, fikk jeg ingen treningsplass, forteller Emil videre. Så jeg maste på trenerne dag inn og dag ut om å finne en løsning på dette, møtte opp på treningene selv om jeg ikke fikk trent. Dette gjorde jeg for å se på teknikker og vise at jeg var interessert!

Etter 2 uker fikk jeg prøve meg på Proff partiet siden det var det eneste partiet med ledige plasser. Etter 1.5 timer med grisejuling ble jeg "godkjent" av Jakob Løvstad og fikk henge. Alt takket være at jeg hadde sett på Bas Rutten sine instruksjons-videoer på nett med standup og 1.5 måneder med grappling!

Hva er det beste ved å drive med MMA?

Det beste må være følelsen av å gå, vinne, rett før og etter kamp! Det er noe virkelig spesielt der som rett og slett ikke kan beskrives! Å vinne en kamp er avhengighetsskapende! Når du får armen din reist og du er den vinnende utøveren av buret er det ingenting i verden som betyr noe.

Spesielle endringer du foretar i trenings- og kostholdsregimet før en konkurranse?

Det blir en del endringer ca 8 uker før kamp. Da trapper jeg opp treningstimene, kjører mer kardio og MMA øktene blir mer intensive. I april har jeg totalt 39 trenings økter med 52 trenings timer!
Som regel ligger jeg alt fra 8-13 kg over matchvekt, så det blir jo en del mindre mat på menyen! Den siste uken lå jeg på 2000-2200 kalorier. Med 12 økter i uka er ikke det mye å skryte av! Mye av vekttapet går også i vann. Regner med å svette ut ca 4-6 kg i badstue for å komme meg ned på match vekt på -77 kg.

Kan du si noe om hvordan du opplever treningsmiljøet innenfor MMA?

Selv om det enda er lite vokser det veldig fort. Men det er et fantastisk miljø, for å bli flink i MMA må man legge igjen egoet sitt hjemme.

Hvordan ser en typisk treningsuke ut for deg?

Mandag
10.00 Styrke
18.30 Boksing på MMA Trondheim

Tirsdag
10.00 Kardio
19.30 Grappling på Trondheim BJJ

Onsdag
10.00 Boksing på Trym bokseklubb
13.00 Styrke
18.30 MMA på MMA Trondheim

Torsdag
10.00 Kardio
1830 MMA på MMA Trondheim

Fredag
10.00 Boksing Trym Bokseklubb
13.00 Styrke
16.30 MMA/Grappling MMA Trondheim

Lørdag
Fri/ta igjen tapte økter eller lett padwork

Søndag
Ligge død på sofaen!

Hva med kostholdet - hvordan spiser du?

Jeg elsker mat, I really do! Så jeg gjør alt jeg kan for å spise så god mat som mulig, spesielt på diett. Jeg har ikke en spesiell matplan bare hvor mange kcal, proteiner, karbohydrater og fett jeg skal ha i meg i løpet av en dag!

Mens Emil beskriver en typisk spisedag blir han sulten, men han får fortalt også hva som ville være det beste han kunne bli servert!

Frokost
40-50 gram havregryn
20-30 gram Prozyme fra Tech Nutrition
Lages som grøt, med salt, kardemomme, vann, kanel og sukrin
Med en liten dæsj sukkerfritt syltetøy på

Lunsj
200-300 gram biff, kylling eller karbonadedeig
50-70 gram fullkornspasta
30 gram fetaost
Grønnsalat og rukkola med mye løk!

Mellommåltid
Prozyme fra Tech Nutrition og frukt

Etter trening
2-3 eggs omelett med litt grovt brød om dietten tilsier det


Hva er det beste måltidet du kan tenke deg å bli servert?

Det er det vanskeligste spørsmålet jeg noen gang har fått... Kunne startet med noen heftige hvitløksbaguetter med ost og smør servert sammen med en nydelig suppe. Forrett nummer to skulle vært en liten baconcheese burger av biff kjøtt, med grovt brød og ketchup. Hovedmåltidet måtte være en MØR biff med nydelig saus og fløtepoteter med smeltet ost. Dessert må være varm sjokoladekake med sjokolade is.

Har du en eller flere personer som du ser opp til?

Jeg har utrolig respekt for alle som følger drømmene sine. Og de som jobber hardt for å få dem oppfylt. Må nesten si at jeg virkelig ser opp til Mamma!
Innen for min egen idrett har jeg blitt mer en utøver enn en fan, så jeg liker best å se kamper av folk jeg kjenner. Simeon Thoresen, Joachim Hansen, Alistair Overeem, Thomas Hytten og Moshen Bahari er vel noen av mine favoritt fightere.

Dersom du skulle gi deg selv noen fridager etter pro-debuten - hvordan ville en drømmeweekend eller ferie se ut for deg?

Jeg skal ha meg noen dager fri! Men en drømmeweekend ville bestått av strikkhopping, karuseller og mange plussgrader på barometeret! Selvsagt skal jeg spise umenneskelige mengder med mat, så hadde det vært en "drømmeweekend" skulle ikke kaloriene jeg hadde spist den helgen telt!

Hva driver du med til daglig når du ikke trener?

Jeg eier og driver 50% av www.mmatrondheim.com der vi har 150 medlemmer.Så instruerer en del her. Ellers spiser jeg , promoterer meg selv, er sammen med kjæresten, spiller ps3 og går på kino! Så hobbyene mine er rett og slett mat, ps3 og film/serier tar opp mye av fritiden min!

Hva vil du gi av gode råd til andre som ønsker å bli gode i idretten sin?

Tro på deg selv, vær realistisk og sett deg mål! Finn ut hvordan og hva den personen som er best i din idrett gjør, og se om du kan gjøre det bedre.

Hvordan opprettholder du din egen motivasjon?

Kampene holder motivasjonen min oppe! Jeg vet det er en annen fyr som trener hver dag for å slå meg, for å være bedre enn meg. I can't let that happen! smiler Emil, så jeg trener så mye at jeg vet at jeg er bedre forberedt enn han!

Til slutt - kan du fortelle om det du vil beskrive som din beste personlige prestasjon innenfor MMA så langt?

Da jeg vant en 4 manns turnering i Scotland og gikk to fighter på en kveld, som jeg begge avsluttet i første og andre runde! Da fikk jeg meg til og med et belte!

Stikk innom hjemmesiden min www.emilwebermeek.com for live updates fra proff debuten min i Danmark 12 mai.

Til slutt vil jeg bare takke sponsorene mine Nordicbet, Fighter, Atletisk Utkvikling, Essential Solution og Tech Nutrition for all støtte!

Treningsforum.no ønsker Emil lykke til!

 

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Meek er klar for UFC

Diverse07.06.2016307

Emil Weber Meek skal gå sin første kamp mot en tysker.
Seier til MMA fighteren Emil Weber Meek i hans viktigste match noensinne.
Emil Weber Meek skal i buret og er superklar for match!

Fra MMA-fighter til Athletic Fitness

Intervju11.09.2012287

Emil Weber Meek skal stille i Athletic Fitness.

Meek er klar for UFC

Diverse07.06.2016307

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!