Henrik V. Hildeskor og Sigbjørn Sønderland

Intervju09.05.2012Joachim Marhaug0

Henrik V. Hildeskor og Sigbjørn Sønderland er klare for kamp. Til lørdag skal de kjempe mot hverandre på Norges Sterkeste Mann.

Navn: Henrik Venemyr Hildeskor
Bosted: Froland (aust agder)
Alder: 22
Høyde: 183
Vekt: 123
Arbeid: tømrer
Sivilstatus: samboer
Sponsor: ingen
Meritter: 5 plass fitnessmessa 2012

Hvem er du?

Jeg er fra Arendal (aust-agder) Har trent styrke siden jeg var 16 år, de første åra var det ikke veldig seriøst, det begynte å bli mer seriøst da jeg var 18 år ca. Først da begynte jeg med ordentlig kosthold osv. Jeg begynte med strongman i august 2011. Før det var det mye gymtrening samtidig med annen sport som turning, håndball, fotball, grappling, kickboxing, slalom. Jeg tar ting veldig fort og har en vilje som ingen andre har, forteller Henrik.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på trening? Har du andre hobbyer?

Meste parten av «fritida» går vel for det meste til trening og spising, ellers er jeg veldig glad i å slappe av. Kan vel godt si jeg er en slapp sofagris, smiler Henrik.

Hvordan er oppkjøringen til Norges Sterkeste Mann?

Nå før NSM er det så å si bare øvelser, Truck pull er helt ny for meg så der var jeg ikke mye dreven. Den siste uka blir det veldig rolig, bare å spise og sove riktig og mye før NSM. Nå er det trening annenhver dag med tunge vekter.

Hvor mange kalorier ligger du på om dagen?

Jeg vet ikke hvor mye kalorier jeg ligger på om dagen, men jeg prøver bare å spise så mye som mulig. Det siste året har jeg prøvd å få i meg så mye kalorier som mulig egentlig, med mere sauser til og litt «junk food» en sjelden gang. Det er mye greiere å stikke og kjøpe en hamburger enn å lage en stor middag. Men før, etter, og på trening er det alltid kylling og karbonadedeig.
Det går veldig mye kylling, karbonadedeig, ris, makaroni, brokkoli ,olje, havremel, melk. Før jeg begynte med strongman var jeg veldig nøye på å spise reint men det siste året har jeg har jeg ikke vært så nøye på det, og gått opp noen kilo og fått litt «love handles». Jeg ligger på ca 6 måltider om dagen

06.00 shake med Havremel og proteiner
09.00 400 gram karbonadedeig med makaroni, brokkoli og olje
12.00 400 gram karbonadedeig med makaroni, brokkoli og olje
15.00 shake med Havremel og proteiner
17.00 ca 2 kylling filèer med ris
18.00 trening
Etter trening: shake med proteiner, gainer, havremel, l-glutamine, creatine
Kveldsmat: ca 3-4 kylling filèer med ris og bearnesaus

Er det en utfordring å få i seg slike mengder med mat?

Det er blitt en vane så det går greit men jeg blir utrolig matlei så det hender det blir litt seinere med maten enn planlagt, og i helgene hender det jeg skeier ut med «junk food». Men blitt veldig lei av å tygge.

Hvilken er din favorittøvelse i strongman?

Det må vel være farmers walk for distanse eller noe i den duren. Men tror jeg kan bli god i steinløft også, etter hvert.

Hvem blir din nærmeste og største konkurrent på NSM?

Det tror jeg må bli Nils Kjetil Sande. Er redd han tar meg dette året. Jeg har trent en del med han i det siste og han blir en veldig tøff motstander.

Hvem tror du vinner av Petter Northug og Brian Shaw og hvorfor?

Jeg må vel si Brian Shaw da, han har en helt syk styrke.

Hvordan tror du plasserer deg på NSM?

Det vet jeg ikke men målet er at jeg ikke kommer på siste plass. Alle plasser over det er bare ett pluss. Så får vi heller se neste år.

Får du benyttet styrken din til noe annet nyttig i din hverdag?

Det hjelper litt på jobb når vi skal ta tunge løft, men det gjør meg jo veldig stiv å tung så det er jo et slit da. 

 


 
Navn: Sigbjørn Sønderland
Bosted: Notodden
Alder: 37
Høyde: 189cm
Vekt: 132kg
Arbeid: Anleggsgartner Formann
Sivilstatus: Samboer. Datter på 6år og en bonussønn på 4år.
Sponsor: Centrum Bilpleie, Surtevju Bildeler, NME Entreprenør, TBU
Meritter: Handbak VM-sølv, 3 Bronsje medaljer i EM, flere NM og Nordisk gull, NSM 12.plass 2010.

Hvem er du?

Vel.. Jeg er en voksen gutt på 37 år fra Notodden. Etter nesten 15år med hanbakbryting skiftet jeg beite og begynte med strongman. Jeg har alltid vært fasinert av å løfte tunge ting, og som mellomst av 3 brødre har det vært mye kniving mellom oss opp igjennom. Alt begynte vel med min far, Sigmund, som dessverre gikk bort for 16år siden. Jeg så veldig opp til han, han var kjent for å være veldig sterk. Så det var veldig naturlig for meg å begynne med noe innen styrke idrett. Nå vil jeg hedre min far med Norges sterkeste mann 2012.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på trening? Har du andre hobbyer?

I en hektisk hverdag med jobb og trening syns jeg det er godt å bruke fritiden min til å slappe av hjemme med god mat og en god film. Bruker mye tid sammen med familie og venner, det er noe jeg setter høyt, og de er også veldig gode støttespillere for meg. Ellers er jeg vel som gutter flest, er glad i bil. Liker godt å bruke en lørdagsformiddag på å gnukke og gni på bilen min, hehe.

Hvordan er oppkjøringen til Norges Sterkeste Mann?

Jeg trener 5 dager i uka. Trener mye baseøvelser. I det siste har jeg lagt mye vekt på teknisk trening, og trent mer på de øvelsene jeg er dårlig på. Fra i vinter har jeg fokusert på å trene mer på strongman øvelser. Det er ikke alle finale øvelsene jeg har fått trent på, pga mangel på diverse utstyr. Men tar det bare som en utfordring, smiler Sigbjørn. Har sett mye på WSM filmer og forberedt meg mentalt. Etter kvaliken har jeg slitt med biceps og håndledd, så jeg har ikke fått trent stein. Nå kjennes det bedre ut og jeg føler kroppen er klar.

Hvor mange kalorier ligger du på om dagen?

Jeg tror jeg ligger på ca 5000kcal om dagen. Prøver å spise så reint som mulig, det går mye i egg, kylling, kjøtt og noe fisk. Karbohydrater går det i havregryn, ris, pasta og poteter. Om morgenen og etter trening går det i raske proteiner i form av shake. Jeg er ingen fanatiker, jeg veier ikke maten jeg spiser. For meg er det viktig at ikke alt blir en rutine, det er lett og bli veldig matlei. Men jeg er veldig nøye på å få i meg omega3, MCT-olje, c-vitaminer + div mineraler hver dag.

Er det en utfordring å få i seg slike mengder med mat?

Ja, definitivt. Det er tungt å spise når jeg ikke er sulten, og spise den samme maten om og om igjen. Når jeg føler det stopper opp, tar jeg meg heller noen dager da jeg spiser akkurat det jeg har lyst på, men jeg passer alltid på å få i meg nok proteiner. 70 egg +++ er ikke for hvem som helst, hehe

Hvilken er din favorittøvelse i strongman?

Jeg likere egentlig veldig mange av øvelsene, men for å nevne noen favoritter må det bli ; Farmers Walk, dekk og stein. Men også truckpull som jeg ikke har fått testa enda.

Hvem blir din nærmeste og største konkurrent på NSM?

Det er vanskelig å svare på. Nivået i år er veldig høyt, men det er nok en fire stykker som skiller seg mer ut. Det er : Espen, Lars, Bjørn Andre og Ole Martin. Men ingenting er umulig.

Hvem tror du vinner av Petter Northug og Brian Shaw og hvorfor?

Jeg tror det blir veldig jevnt, men selvfølgelig holder jeg en knapp på Brian Shaw.

Hvordan tror du plasserer deg på NSM?

Jeg har i hele vinter hatt et mål, og det er å bli blant dem 6 beste. Det blir en tøff oppgave siden det er så høyt nivå i år, mange jevn gode. Men jeg skal hvertfall gi alt jeg har.

Får du benyttet styrken din til noe annet nyttig i din hverdag?

I jobben er det helt klart en fordel, der blir det mye steinløfting og det går nok litt lettere for meg en for mange andre, smiler Sigbjørn.

 


Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Med avrevet bryst vant han Norges Sterkeste Mann 2018.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017280

Etter 10 år med trening og 9 NSM konkurranser så klaffet alt - han vant!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!