Joachim Fresvik i Athletic Fitness

Intervju18.05.2012Joachim Pedersen0

Joachim Fresvik elsker å trene klarer sjeldent å holde seg borte fra gymmen over lenger tid. Han fikk førsteplass i Athletic Fitness på Sandefjord Open 2012.

Navn: Joachim Fresvik
Alder: 26 år
Bosted: Bjølsen, Oslo
Arbeid: Manager i KPMG
Høyde: 185cm
Vekt: 84-86kg
Sivilstatus: Samboer
Sponsor: Ingen
Klubb: Team Gymgrossisten
Merittliste
1.plass Sandefjord Open 2012: Athletic Fitness Open Class
5.plass Oslo Grand Prix 2012: Athletic Fitness +180cm

Fortell litt om deg selv

Jeg er en treningsnarkoman som ikke klarer å holde meg borte fra gymmen. Uten trening hadde jeg ikke fungert i dagliglivet. Når jeg ikke er på gymmen så er jeg for det meste sammen med kjæresten min eller gode venner. Jeg liker å slappe av med en god film eller serie på kvelden etter en hektisk dag med mye impulser. Jeg tok PT- utdannelse på Akademiet for Personlig Trening (AFPT) som avsluttet i mars 2012. På denne utdannelsen lærte jeg masse innen anatomi, trening, kosthold og generell helse. Der fikk jeg mer kunnskap om hvorfor og hvordan man utfører de ulike treningsmetodene. Heldigvis hadde jeg ikke gjort mye galt frem til nå, men det var veldig interessant å vite hvorfor jeg faktisk har gjort det jeg har gjort. Jeg har ikke startet med PT timer enda, men det kommer vel innen nær fremtid. Jeg trener på Elixia Collusseum, SATS Majorstua og SATS Storo, alt ettersom hva jeg skal trene og hvem jeg trener sammen med. Variasjon er også noe jeg foretrekker, både hvor jeg trener og hvordan jeg trener.

Favorittøvelse: Skrå hantelpress
Favorittkosttilskudd: Anabolic Beast fra Star Nutrition
Favorittdrikke: Cola Zero
Favorittmat: Asbjørns hjemmelagde pizza

Hva synes du om Treningsforum.no?

Treningsforum er en veldig bra side som jeg besøker daglig. Den er gjennomført og det er lett å navigere seg frem til ting man ønsker å lese om. Kategoriinndelingen er også genial, dette gjør at ting man har sett for en liten stund tilbake ikke nødvendigvis forsvinner i løpet av en uke grunnet nye artikler. For meg er Treningsforum.no en komplett hjemmeside for mitt behov innen trening.

Hva fikk deg til å begynne å begynne med fitness og hvor lenge har du trent?

Jeg startet å trene når jeg var 16 år. Da var det om å gjøre og ta mest mulig i benkpress, men dette endret seg etter hvert når vi fikk litt mer kunnskap. Jeg har alltid vært opptatt av et "fitness-utseende", så jeg har vel siden dag èn trent mot den type fysikk. Det har vært perioder hvor treningen ikke har fått like mye fokus, men jeg vil påstå at jeg har trent rimelig seriøst i 10år. Jeg bestemte meg for å stille i Athletic Fitness sommeren 2011 etter å ha snakket en del med Bjørgulf Hansen fra Gymgrossisten. Han mente jeg hadde det som skulle til for å gjøre det bra i disse konkurransene, og når jeg vant min første konkurranse i Sandefjord Open 2012 så hadde han vel rett, smiler Joachim

Har du vært aktiv i andre idretter?

Jeg har spilt fotball i 8år og innebandy i 7år.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

07.00: Står opp
08.00: Drar på jobb
09.00: Spiser frokost
11.30: Spiser lunsj
14.30: Spiser middag nr.1
16.30: Trening
18.30: Spiser middag nr.2
21.00: Spiser middag nr.3
23.00: Leggetid

Hva er dine mål og ambisjoner?

Mitt mål er å oppnå en god karriere samtidig som jeg er i god form og gjør det bra i fitnesskonkurranser.

Hva er fordelene og ulempene med fitness?

Fordelen er at man kan variere mye i treningsopplegget i forhold til hypertrofi og utholdenhet. For meg gjør dette mye med motivasjonen. Ulempen er at man må være i relativt god form samtidig som man må yte bra på styrkeøvelsene. Det er ikke alltid at det samsvar i dette. Har man for eksempel veldig lav fettprosent så kan dette virke negativt i forhold til hvor bra du gjør det på styrkeøvelsene. Grunnet lite tilgjengelig oksygen i kroppen vil den bruke lengre tid på å komme seg mellom øvelsene.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?

Jeg er veldig fornøyd med fremgangen min de siste årene. Jeg har fått mye mer kunnskap og gjør ting mer effektivt. Men slike ting tar tid å lære seg, man reagerer veldig forskjellig og det er viktig å finne det som fungerer best for deg. Dette krever mye prøving og feiling.

Hvordan trener du som er fitnessutøver?

Dag 1: Fremside/bakside lår og legger
Dag 2: Bryst og triceps, mage
Dag 3: Mobiliserings-/stabiliserings- trening
Dag 4: Fremside/bakside lår og legger
Dag 5: Rygg og biceps, mage
Dag 6: Hviledag

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper

-Bryst: Skrå hantelpress
-Skuldre: Sittende hantelpress
-Triceps: Franskpress
-Biceps: 21
-Rygg: Nedtrekk til bryst
-Forside lår: Knebøy
-Bakside lår: Strake markløft
-Legger: Sittende leggpress
-Mage: Hengende beinhev

Hvor lenge går du på diett før en konkurranse?

2-3 måneder

Setter du opp din diett selv eller får du hjelp?

Min diett er totalt styrt av Bjørgulf Hansen.

Hvordan ser din fitness diett ut?

Måltid 1: Havregryn, proteinshake
Måltid 2: 200g kylling, 100g ris, 50g brokkoli
Måltid 3: 200g biff, 100g ris, 50g brokkoli
Måltid 4: 200g kylling, 100g ris, 50g brokkoli
Måltid 5: 200g laks, 200g poteter, 50g grønt
Måltid 6: Proteinshake

Blir det mye poseringstrening før konkurranse?

Før Sandefjord Open 2012 hadde vi poseringstrening nesten hver dag de tre siste ukene. Det var slitsomt til tider, men når det gikk som det gikk på konkurransen så var det absolutt verdt hver eneste time.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Anabolic Beast er en "pre-workout" drikk som er ekstremt undervurdert. Den gir deg et kick fra en annen verden, og er et absolutt must for meg som trener etter lange arbeidsdager. Du får energi med en gang, men den største overraskelsen jeg hadde første gang jeg testet dette var trykket på trening. For meg så fungerer dette produktet bedre enn både Jack3d og No-Xplode.

Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med diett og trening?

Jeg tok dietten min veldig seriøst, så jeg ga beskjed til venner om at jeg ikke kom til å bli den mest sosiale i gjengen den perioden. Det er vanskelig å melde seg litt ut, men jeg hadde bestemt meg for at i den siste perioden skulle jeg ha 100% fokus på programmet som var satt opp til meg.

Har du noen forbilder?

Forbilde innen fitness må jo være Greg Plitt. Fantastisk fyr!

Hva motiverer deg?

Det som motiverer meg mest er når folk kommer bort til meg på gymmen og spør om råd og tips. Det setter jeg veldig stor pris på. Jeg prøver hele tiden å presisere at det som funker for meg nødvendigvis ikke funker for andre, men kunnskap er makt, så jeg prøver å lære bort det jeg kan når folk spør.

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

Jeg hadde vel 3 uker med kardio før Sandefjord Open.

Hva synes du er din beste prestasjon?

Nå har jeg ikke så mange prestasjoner å sammenlikne med, men jeg tviler på at jeg kommer til å bli mer fornøyd enn det jeg ble i Sandefjord dersom jeg vinner en ny konkurranse. Tiden vil vise!

Har du som fitnessutøver forslag til enkle og sunne måltider?

Jeg er ikke så veldig kreativ når det kommer til maten. Jeg blir heller aldri lei mat selv om jeg har de samme måltidene hver dag. Så for meg så funker det best med kylling og ris eller laks og potet og så varierer jeg heller med krydder og tilbehør. Så lenge du klarer å holde deg unna prosessert mat og sukker så kommer resultatene fort.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Det må være mageregionen.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?

Ikke begynn for hardt. Lær deg god teknikk på hver eneste øvelse. Dersom teknikken din er god så kommer resultatene fortere og skadene holder seg unna. Husk at det viktigste er ikke å få opp vekten, men å stresse muskulaturen til vekst eller økning i styrke.
Jeg tror at den største feilen som mange nybegynnere gjør er at de ubevisst kombinerer hypertrofi og styrketrening i samme treningsøkt. Dette er ikke optimalt. I en makrosyklus kan dette kombineres, da burde man legge opp til for eksempel annenhver uke hypertrofi og styrke.

Noe du vil si til slutt?

Jeg vil takke min eminente coach Bjørgulf Hansen for all hjelp som jeg har fått det siste året. Uten han hadde jeg aldri kommet i den konkurranseformen jeg er i. Min samboer Celine Rudsli har vært helt fantastisk i diettiden. Jeg skjønner ikke hvordan hun har holdt ut med alle de kylling- og laksemiddagene jeg har hatt hver eneste dag i flere måneder. Hun er selv utdannet ballettdanser og vet heldigvis hvilken disiplin som må til for å bli best. Hennes kunnskap innen stretching og fleksibilitet har også hjulpet veldig på formen.

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Slik finner du treningsmotivasjonen etter et opphold.
Kalkun på nyttårsaften er en tradisjon. Godt Nytt År!
Hvis du vil forbrenne fett er tredemølle og sykkel gårsdagens nyheter.

Slik kommer du i form i 2020

Trening28.12.20192075

Følg disse 6 rådene for hva du må eller bør gjøre.

Kardio eller styrketrening først?

Trening23.12.2019352

Hva bør du trene først for optimal effekt?