- Hvilket rep område bygger mest muskler?

Trening06.06.2012Joachim Marhaug0

Dine spørsmål og debatter kan deles med andre utenfor forumet! Vi ser at det er mange smarte spørsmål som stilles om trening og ernæring på forumet. Vi ønsker å dele og bidra til å svare på disse spørsmålene via artikler på forsiden.

Eksempler på dette kan være spørsmål som:"styrketrening og kardiotrening - bør dette trenes på samme dag?", "Tøyning og utstrekking - er dette nødvendig og betyr tøyning og strekking det samme?" Mange brukere av forumet tar opp spørsmål som skaper vettuge og lærerike diskusjoner og vi ønsker å delta mer aktivt i disse diskusjonene. Du har muligheten til å få spørsmålet ditt "opp i dagen" ved å tillate oss å bruke det som utgangspunkt for våre artikler slik at flere lesere kan ta del i ulike aktuelle spørsmålsstillinger vedrørende trening, ernæring og andre diskusjonstemaer. Vi kan selvfølgelig ikke ta opp alle spørsmål, men vil bestrebe oss på å løfte fram både generelle og spesifikke spørsmål og diskusjonstemaer. Dette håper vi på vil bidra til økt kunnskap til våre lesere.

Tips oss gjerne med ditt eller andres innlegg på post@treningsforum.no og kanskje dette vil publiseres på forsiden.

Spørsmål:

Innsendt av Bro:
Hvilken rep område mener dere bygger mest muskler?

Svar:

Svaret fra Rita Immerstein:
Variasjon mellom spekteret fra 4 til 12 reps gir resultater både i form av muskelvekst og maksimal muskelstyrke. Men det lønner seg å følge en struktur og ikke hoppe fra det ene til andre i en og samme økt. Det er mulig å variere reps fra uke til uke over like øvelser eller endre øvelser og beholde antall reps fra forrige treningsøkt. Det er jo ikke bare reps som avgjør - motstand opp mot 120% i eksentrisk fase og en motstand på 50-80% i konsentrisk fase ser ut til å bidra til hurtigere framgang på muskelutvikling og maksimal muskelstyrke. Det kan varmt anbefales fordi det er en superhard, morsom og motiverende form for styrketrening! Hvis du ikke har en treningspartner så skaff deg en nå og start treningen med fokus på denne måten å trene på!

Svaret fra Redstrek:
Det heter vel at 8-12 bygger mest, men etter jeg begynte å trene 4-6 har jeg klart å bygge mere. Er helt klart blitt mer fan av noe ala "styrkeløft"-trening, selv om målet er muskelmasse. Kjører som regel 2-5 på baseøvelser, og litt høyere på isolasjonsøvelser.

Svaret fra Reagen:
3-15, hovedvekt på 6-8. "Rampe opp" (det man kalte en "halv pyramide" i gamle dager) der man kjører opp til toppsettet innen en viss rep range og så kjøre på med drop sets, iso-greier el. etter det. Har ikke spesielt tro på noen form for strikt periodisering som sådan for BB. "Perioder" der man fokuserer litt annerledes blir jo noe annet...

Hva mener du?

Svar i forumet og del din kunnskap med resten og bidra med å skape en fornuftig og saklig debatt.


Så lenge må du hvile mellom settene for økt muskelmasse.
Få muskelvekst med høyreps og lavreps.
Hva sier studier og forskning?

Kai Greene - topp 10 treningstips

Trening27.01.2016185

Få de beste tipsene fra den profesjonelle kroppsbyggeren Kai Greene.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!