3 enkle tips for vektnedgang

Trening07.06.2012Martin Norum0

Sliter du med å gå ned i vekt? Her gir vi deg 3 enkle tips som kan sette fart på tingene eller at du rett og slett kommer i gang.

Noen ganger stopper ting opp og man står på stedet hvil, eller man sliter med motivasjon og har vanskeligheter med å komme i gang. Hva gjør man da? Her går vi inn nærmere inn på 3 momenter som kan ha en avgjørende rolle for at du kommer deg videre.

1. Bruk de største motorene

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke skjønner stort av svært overvektige mennesker som legger ned majoriteten av treningen i øvelser som belaster armene og leggene. Hvorfor? Fordi det som overvektig(med unntak av hvis man ønsker å være overvektig) finnes langt mer fornuftige og effektive muskelgrupper å jobbe med. Det hele er ganske logisk - kroppen bruker mye mer energi på å trene forsiden og baksiden av lårene, setet, ryggen, magen o.l sammenlignet med små muskler.

Du kan sammenligne det med en lang sykkeltur der du har valget mellom en trehjulsykkel eller en racersykkel. Den raskeste sykkelen tar deg først til målet. På samme måte er det også med styrketrening og i dette tilfellet ved vektreduksjon. Stort fokus på de minste muskelgruppene er enkelt og greit tids-uøkonomisk!

Det betyr ikke at å trene disse musklene er totalt bortkastet. Alle muskler bør trenes og belastes for en helhetlig fysikk uten ubalanser, men ikke la små og til dels "uviktige" øvelser være det som former programmet.

(Artikkelen fortsetter under bilde)

2. Gjør mest mulig, oftest mulig

Gjør mest mulig! Når og hvor spiller omtrent ingen rolle i det hele tatt - som overvektig må du bare begynne å gjøre noe. Sett deg for eksempel et mål om at du iløpet av dagen skal ta 200 utfall, 200 knebøy med kroppsvekt, 100 pushups og 200 omvendt roing(kan gjøres under rekkverk og trapper). Gå turer, bruk sykkel, gå på skitur, spill golf, spill squash, lek med barna, hopp opp og ned på stenen utenfor huset - gjør hva som helst! Det behøver ikke være så komplisert.

3. Ha det "gøy".

Å kalle trening gøy er for mange en overdrivelse, men det ligger noe i det. Det er lite sannsynlig at du trener 4 dager i uken hvis du holder på med en aktivitet du synes er motbydelig. Finn derfor noe som lar seg gjennomføre ofte. Dersom alt er kjipt - gjør noe praktisk. Gjør sport i å vaske huset, rydde, rake og stelle hagen. Ting kan naturligvis gjøres komplisert og utfordrende, men for de som er overvektige(uavhengig av hvor mye) vil det å bevege på kroppen være en god start. Det er for mange lettere å øke treningsmengden når man skal gå litt lenger enn forrige gang, sykle en litt lenger tur eller ta 5 pushups mer enn sist gang på stuegulvet hvis vi sammenligner med og skulle ta turen på et treningsstudio. La det være en god start og ta steget videre siden.

 

 


Martin Norum 

Martin en av Norges mest profilerte trenere. Han har som mål å være en av Norges beste personlige trenere og er veldig opptatt av og hele tiden utvikle seg faglig hva gjelder både teoretisk og praktisk kunnskap innen trening, ernæring, smertevitenskap og andre helserelaterte emner.

Ferdige dietter for fettreduksjon

Kosthold18.12.200920

Her presenterer vi ferdige dietter for fettreduksjon.
Lavkarb eller høykarb, eller noe midt i mellom - hva er optimalt og hvorfor?
Se hvordan Conor McGregor holder seg i form.
43 år gamle Rolf Gustavsen har vært topptrent over halve livet sitt og han holder koken fortsatt.

Ferdige dietter for fettreduksjon

Kosthold18.12.200920

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!