Ikke reis fra sommerformen

Trening09.07.2012Ina Døhlen Lorentzen0

Med panikk i blikket har du stått opp før hanen har galt og gått morgencardio i all slags vær.

Du har målt opp, og veid maten din med farmasøytisk nøyaktighet, lagt ned utallige timer med blod, svette og tårer på gymmet. Alt for å finne sommerformen. Men så kommer ferien, hva nå?

Mange av oss har ligget i hardtrening, med ett og samme mål for øyet: den evinnelige sommerformen. Allikevel oppleves det for mange som et antiklimaks når fellesferien endelig setter inn, speedoen kommer på, og tærne synker ned i sanden. Etter et par dager med parasolldrinker og gelato, føles ikke formen særlig skarp lengre, og du undrer deg om alt strevet var forgjeves. Men, med litt enkel planlegging, er det faktisk mulig å vende hjem med annet enn six-packen du røsker med deg på tax free-sjappa på Gardermoen.

1 - Ta med deg løpesko på ferien. Uansett hvilket land du skal til, vil det være mulighet for å forbrenne noe av feriematen med en løpetur eller morgencardio. Om du synes det er kjipt å bruke tid på å løpe, er det etter hvert mange destinasjoner som har løpeguider som alternativ til den sedvanlige sightseeing-bussen. Dermed kan du slå to fluer i en smekk!

2 - Invester i noen Catslides eller andre sklimatter du kan ta med deg i kofferten. Disse tar minimalt med plass, men kan gi deg en rask og effektiv økt uansett hvor du måtte befinne deg.

3 - Trappeintervall! Med mindre du har tenkt deg til månen, er jeg sikker på du finner en trapp eller en bratt motbakke du kan bryne deg på under ferietiden. God og tidseffektiv trening.

4 - Treningsstrikker er et annet godt investeringstips for deg som ikke er interessert i å la kroppen forfalle på tur. De finnes i forskjellige styrkegrader, og kan med litt kreativitet trene hele kroppen.

5 - Hent frem barndommens kunster, og pakk med deg et hoppetau i kofferten. Enten du foretrekker å hoppe på stranda eller en bortgjemt parkeringsplass, er hoppetau en undervurdert aktivitet.

6 - Ja, du har kanskje allerede gjettet det? Sex! En fin, og lystbetont måte å forbrenne ekstra feriekalorier. Men husk beskyttelse, en ting er å få med seg noen ekstra kilo hjem fra ferie, de kan du tross alt bli kvitt.

7 - Svømming! Ta deg et morgenbad, enten det er i sjøen, hotellets basseng eller den lokale svømmehallen. Da får du dessuten nok en anledning til å vise kroppen du har jobbet for gjennom hele året.

8 - Kroppsvektøvelser kan utføres nesten hvor som helst, og gir glimrende trening uansett hva formålet skulle være.

9 - Oppsøk et lokalt treningssenter dersom det finnes. Selv om utstyret kanskje ikke er det samme som hjemme, er det stort sett forfriskende å trene i nye omgivelser.

10 - Ta deg tid til å slappe av! Uansett om du har jobbet beinhardt for sommerformen, husk at det kun er nå det er ferie, og det kommer alltids en sommer neste år som du kan gjøre deg klar for. Følger du noen av tipsene over, gjør du uansett langt mer enn de fleste andre på ferie. God sommer!


Ina Døhlen Lorentzen
Personlig trener
www.fastform.no

 


Slik finner du sommerformen

Trening23.04.2015232

Velg optimale matvarer og vær mer i aktivitet for å endre din form og helse på kort og lang sikt.

Sommerform - siste innspurt!

Trening07.05.2013196

Er du klar for å ta den siste innspurten?
Hvor blir det av sixpacken?
Få bedre kroppsstyrke, stabilitet og balanse.

Slik finner du sommerformen

Trening23.04.2015232

Sommerform - siste innspurt!

Trening07.05.2013196

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!