Treningsmassasje i Oslo

Intervju22.08.2012Marika Lejon23

Akey Sibusiso Sthole er født på Seychellene, men har vokst opp og utdannet seg i Sør-Afrika. Nå jobber han i Oslo for å gi stive og treningsglade nordmenn skikkelig massasje.

Kan du fortelle litt om din bakgrunn som terapeut?

Jeg tror jeg vil si at alt startet da vi gikk på videregående skole. Vi pleide å spille rugby, fotball og karate osv. Da gutta kjente at de hadde vondt i rygg og skuldre, så kom de alltid til meg for en massasje. Jeg antar at det var fordi jeg var sterkere i armene enn de andre og det at jeg hadde riktige bevegelser med hendene mine. Men da jeg virkelig begynte å jobbe med min hobby som massasjeterapeut, er ca 4-5 år siden. Nå er jeg fullt fungerende som terapeut og det er ikke lenger bare en hobby.

Hvorfor trenger man massasje?

Personlig synes jeg alle bør ha massasje minst en gang i måneden eller en gang per andre måned. Det er mange helsefordeler med det. Du vil føle deg oppkvikket, blodårene åpner seg og dermed strømmer blodet gjennom og flyter med stor letthet. Dette bidrar til å puste bedre og hjelper med å slippe tak i spenninger som fører til hodepine, stiv nakke, korsryggsproblemer og så videre. Mennesker som trener opplever mye mer spenninger og strekk i skuldre, nedre del av rygg, bakside lår og legger. Så en massasje vil dempe alle disse problemene og kroppen gjenopprettes mye raskere. En massasje vil restituere deg slik at du er klar for neste økt. Fordelene er også at du føler deg velopplagt, lysten i kroppen og rustet til å takle stress. Selvsagt gjelder dette hvis du får en god massasje, som tar sikte på å jobbe med kroppen din og de problemene du har.

Hvilket tidspunkt er best å få massasje på?

Folk som jeg jobber med har fortalt meg at det er best etter å ha trent. Å få en massasje etter trening gjør dem mer opplagte. De føler seg mindre trøtte. Derfor må jeg nok si at det sannsynligvis er bedre å få det etter at du har trent. Men dette er min personlige mening. Hvis du selv føler at et annet tidspunkt er bedre, så er det dette som er riktig for deg.

Hva slags mennesker oppsøker deg og hva trenger de hjelp til?

Jeg har alle mulige slags kunder som kommer innom. Kroppsbyggere, arbeidsfolk. folk som sitter mye på kontor, fiskere, frisører, sykepleiere, kjendiser og så videre. Jeg elsker å jobbe med dem, fordi de gir meg stadig nye utfordringer.

Finnes det flere typer massasje-teknikker?

Vel, det er svært mange massasje-teknikker der ute. Svensk massasje, aromaterapi, varme steiner, Thai massasje, Sports-massasje og så videre. Selv praktiserer jeg sports-massasje med teknikker fra Tai Chi.

Hvor er klinikken din?

Jeg har hatt klinikk på Vika. Nå flytter jeg over til Akersgaten 32, på Beauty Inn. Dette er en klinikk med alt innen velvære. De tilbyr blant annet estetisk medisin, ernæringsterapi og skjønnhetspleie.

Hvordan vet man at man har fått en bra massasje?

Det er mange små ting som man må ta hensyn til for å være en god terapeut. Man må sørge for at kunden er komfortabel og avslappet. Da er det viktig å være vennlig og smile, slik at de føler seg trygge. Man må kunne lese sine kunders kroppsspråk for å vite hvordan man skal arbeide med musklene. Kroppsspråket forteller deg om du jobber med riktig mengde press på kroppen. Det er viktig å jobbe særskilt med områder hvor klienten har indikert at det er et problem. Det viser at du tar kunden på alvor. Men det er også viktig at kundene får behandling på områder hvor de selv ikke vet at de har et problem. Det finner man ut i løpet av en massasje.

 

Mener du selv at du er en god terapeut?

Jeg vil si beskjedent "ja". Jeg tror jeg er det. Men på dette punktet vil jeg at dere skal ta en titt på mine klienters kommentarer, så kan du måle eller gjøre opp din egen konklusjon.

Vi og kroppsbygger Thomas Egedius kan bekrefte at massasjen til Akey uten tvil er den beste vi har fått i livet!

Les mer og bestill en time ved å gå inn på www.bodyandsoul.no

 

 

 


Triggerpunkter

Trening15.09.2019396

Sliter du med såre punkter i muskulaturen din?
Bruk rumble roller for økt bevegelighet.

Optimal muskelfunksjon - del 1

Trening08.11.20071

Hver muskel i kroppen bør ha korrekt lengde/spenningsforhold.

Kommer snart...

01.01.19700

Triggerpunkter

Trening15.09.2019396

Optimal muskelfunksjon - del 1

Trening08.11.20071

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!