Kristoffer Skadsem Eikeland

Styrkeløft29.08.2012Bjørnar Brende Smestad7

Kristoffer Skadsem Eikeland er tidenes nest beste -105 kg løfter i Norge, og har som mål å bli den aller beste under J-VM.

Hvordan er formen nå mot J-VM?

Formen har vært så som så. Mot Jr-EM i juni var formen knall bra, men føler ikke at jeg har funnet til den samme enda. Fremdeles 2 uker til VM i skrivende stund, så ting kan skje på den tiden. Skal uansett vært i greit nok slag til å løfte en del.

Hva er målsetningen din, både kilo og plassering?

Min egen målsetning er 335kg i knebøy, 250kg i benkpress og 340kg i markløft. Dette er vekter som jeg følte at kroppen var klar for på EM, så med god uttelling bør dette kunne gå på VM. Sammenlagten vil da gi 925kg og ny norsk rekord for senior og junior. Uansett skal man ta hensyn til dagsform og taktiske valg i forhold til konkurrentene, så jeg kan ende opp med andre tall. Er foreløpig rangert som nr.2 i klassen, så da må vel målet være å bli nr.2 som på EM, men det er veldig jevnt fra 2 til 4.plass. Kazakhstaneren på nr.1 må ha en veldig dårlig dag om han skal slås. Påmeldt med 1000kg...

Har du sett hvem som blir dine tøffeste konkurrenter i vektklassen?

Vi har jo denne kazakhstaneren med 1000kg, en amerikaner med 895kg og vår egen Joachim Lindseth med 880kg fra EM. Joachim viste solid form på siste samling nylig, så det overrasker meg ikke om han bikker 900kg på VM. To nordmenn på pallen hadde vært rått! Det klarte vi på EM, og kanskje går det igjen.

Hvilke vekter har du vært på hittil i oppkjøringa?

Tyngste vektene har vært 315kg i knebøy, 245kg i benk og 315kg i mark. Benken har kjentes bra ut!

Hvor mange timer trening har du hatt i uka?

5 dager i uken med ca. 2-3 timer på hver økt. Varierer alt i fra 1,5 til 4 timer på trening, men kan ikke si at alt er effektiv trening på de lengste dagene. Blir en del tid på hjelping til andre utøvere og innmelding av medlemmer.

Hva er målet fremover, seniorlandslaget?

Best mulig resultat på jr-VM og jr-NM dette året. Etter det er målet selvsagt seniorlandslaget og få være med på stevner der. Det store målet er å bli tatt ut til VM i Stavanger november 2013. Får litt frysninger når jeg kjører forbi Stavanger Idrettshall det stevnet arrangeres... Å blir første nordmann til 1000kg sammenlagt i 105kg klassen hade jo også vært noe, men det kan vel kalles spinning.

Hva driver du med på siden av løftingen?

Jobber en del hos Solsenterdrift mens jeg søker på jobber. Er ferdig med utdanningen innen økonomi, så det hadde vært fint å fått brukt den til noe.

Hvem er den største favoritten til gode plasseringer blant juniorene?

Vi har et veldig bra juniorlag, der flere har gode muligheter på VM. Må vel kanskje trekke frem Niklas Zellin. Han ligger som nr.2 i plussen, skarve 20-30kg bak en russer, så der kan mye skje med en bra dag på jobben.

Har du noen sponsorer?

Nei, det har jeg ikke fått, men det vil jeg veldig gjerne ha!

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

og 190 kg i benkpress uten utstyr!
Julius Maddox er en skikkelig kraftkar. Han løfter 272 kg i benkpress hele 8 ganger.
Stefanie Cohen er råtøff og råsterk dame som er en av verdens sterkeste dame. Se video.
Mattie Rogers, Brooke Ence, Dana Linn Bailey og Maddy Forberg går konkurrerer i en posedown sammen.
Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!