Alexander Farrag Ladsten

Intervju30.08.2012Marika Lejon21

Alexander trener på City Gym. Det var en ryggskade som ledet Alexander inn i muskelverden og vekk fra fotballbanen. Nå er han er 22 år og klar for å debutere i Norway Open.

Navn: Alexander Farrag Ladsten
Bosted: Sandnes
Klubb: City Gym
Alder: 22år
Arbeid: Student og butikkmedarbeider
Sivilstand: Kjæreste
Meritter: Debuterer i Norway Open

Hvor lenge har du trent?

Jeg har trent i 3-4 år. Jeg har spilt fotball i alle år, før jeg fikk en ryggskade som gjorde at jeg måtte legge skoene på hylla. Jeg brukte 6 måneder på å prøve å trene ryggen opp igjen, men uten nytte. Fortsatte med å trene vekter og ble bitt av basillen etter hvert som fremgangen begynte å vise seg. Det som tiltrekker og driver meg er blant annet hvordan man er i stand til å skape og forandre sin egen kropp ved å trene hardt og ta sunne beslutninger. Det å se kroppsforandringer, fremgang i styrke og utholdenhet er alfa & omega for meg. Når treningen i tillegg gir bonuser som overskudd og ekstra energi i hverdagen, gir det meg bare enda mer til å fortsette å kjøre på.

Hvilken klasse skal du stille i?

Jeg stiller i Athletic Fitness. Grunnen er fordi jeg liker sammensetningen av at man både må ha en fin fysikk, være sterk i forhold til kroppsvekt og ha god utholdenhet. Jeg har alltid likt å trene med kroppsvekt, og siden jeg i tillegg har et stort konkurranseinstinkt, så kunne ikke Athletic Fitness passet meg bedre.

Når begynte du på diett?

Jeg begynte dietten 9. juli. Til nå har det gått veldig bra. Slet litt den første uka med mengden og mangel på variert kosthold, men nå går det helt uten problem og kroppen vil egentlig bare ha mer. Heldigvis har jeg enda spisedag på lørdager, slik at det blir litt ekstra påfyll da. Det blir spennende å se etter hvert som jeg kutter på kaloriene, men jeg er sikker på at konkurranseinstinktet slår inn og at det går uten problemer.

Hvilke muskelgrupper er du mest fornøyd med?

Hmm, vanskelig spørsmål! Jeg føler ikke det er noe som skiller seg helt ut, men kanskje brystet og skuldre/armer er de muskelgruppene jeg er mest fornøyd med for øyeblikket.

Hvem hjelper deg med trening og diett?

Treningsprogrammet styrer jeg for det meste selv, men får hele tiden tips av coach Eivind Lie. Det er også han som satt sammen og hjelper meg med dietten. Jeg setter stor pris på at han følger meg opp slik som han gjør. Ellers er det masse kompetanse å hente fra alle hjørner på City Gym om man skulle trenge det.

Hvilke kosttilskudd er de viktigste for deg?

Jeg prøver å få i meg det meste gjennom ren mat, men ekstra tilskudd som vitaminer, protein og aminosyrer er supplementer som jeg benytter meg av hver dag.

Hvordan er det å kombinere diett/ trening med dine daglige sysler?

Det går fint så lenge man planlegger litt i forveien. Det er ofte jeg må stå over diverse sosiale aktiviteter, men sånn er det bare i denne sporten. Jeg har mange kamerater som interesserer seg for trening, så de forstår valgene jeg må ta. Trening er blitt en av mine daglige sysler, slik at det går litt automatisk. Man har alltid tid til trening om man bare prioriterer riktig!

Hvilken støtte er viktigst for deg?

Familien er selvfølgelig den viktigste støtten for meg. Om de hadde vært totalt imot det jeg driver med, så hadde jeg nok ikke hatt samme gleden over å drive med dette. Jeg må takke dem for det! Jeg må også nevne de fantastiske menneskene på City Gym. Et bedre miljø skal du lete lenge etter! Alltid noen å spørre om man lurer på noe, og man får alltid de svarene man leter etter. Til slutt er det venner og folk rundt deg som kommer med motiverende ord og skryt som gir deg det lille ekstra til å trø pedalen flat og bare kjøre på videre. Takk til alle sammen!

Hva håper du å få ut av konkurransen?

Jeg håper å kunne bite godt fra meg og få en bra plassering. Jeg debuterer i Norway Open i Trondheim, så jeg får en konkurranse å lære av før NM i Oslo helga etterpå. Til syvende og sist håper jeg å stå igjen flere erfaringer rikere og med masse motivasjon til å fortsette jobbingen mot å bli bedre og sterkere.

Vi ønsker Alexander LYKKE TIL med sin debut!

Foto: Erik Holsvik


Norway Open 2015

Fitness20.09.2015383

Med over 300 deltakere gikk Norway Open 2015 av stabelen.

Norway Open Transformation 2015

Fitness17.04.2015101

Norway Open Transformation er en konkurranse hvor du kan komme i bedre form.

Nordic Championships 2014

Fitness03.11.201489

Se bilder og resultater.
Resultatliste fra Norway Open 2014.

Norway Open 2015

Fitness20.09.2015383

Norway Open Transformation 2015

Fitness17.04.2015101

Nordic Championships 2014

Fitness03.11.201489

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!