Fra 71 grader nord til Fitness

Intervju04.09.2012Joachim Pedersen0

Lene Hansen tok 2. plass i 71 grader nord i 2009 og nå skal hun opp på scenen og stille i Athletic Fitness.

Navn: Lene Hansen
Alder: 29 år
Vekt: Ca 58 kg nå 59-60 ellers.
Sivilstatus: Kjæreste
Yrke: Personlig Trener

Fortell litt om deg selv

Tja, hvor skal jeg begynne. Jeg er jo først og fremst trebarnsmamma, men langt fra den typiske husmoren kan man vel trygt si. Hos oss har vi en svært aktiv livsstil med høyt tempo og barna kan de latinske navnene og plasseringer på muskulatur bedre enn de kan puslespill og bakeverk for å si det sånn. Jeg har vært treningsnarkoman hele mitt liv og jakter stadig etter nye utfordringer. Jeg vier mye av tiden min på å hjelpe andre til å finne den samme treningsgleden som jeg har, og det er dette jeg har gjort de siste 10-12 årene. Er utrolig heldig som kan jobbe med den største lidenskapen min. Og ellers er jeg kan jeg beskrive meg med noen stikkord som rastløs, positiv, energisk, utålmodig, sta, ambisiøs, snill og håpløst romantisk. Glad i livet og i de rundt meg.

Hvor ofte trener du?

Jeg trener hver dag. Noen dager to økter om dagen. Har trent veldig mye i mange år så det er vanskelig å høre etter når noen sier jeg også må hvile, men det handler jo først og fremst om hvordan man trener og hva man trener. Går helt fint å trene daglig og mye bare man kjører riktig program i tillegg til at både kosthold og søvn er optimalt. Hvile kan jeg forøvrig gjøre når jeg blir skikkelig ,skikkelig gammel, smiler Lene.

Og hva trener du da?

Jeg trener ei styrkeøkt om dagen også sper jeg på med cardio og intervaller. Siste tiden har det vært veldig konkurranserettet med roing som høyprioritet på intervalløktene. Ellers spiller jeg tennis. Også er jeg jo fortsatt veldig glad i dansetimer, corebar og de gruppetimene der jeg selv er instruktøren, men det ligger litt på hylla nå en periode.

Hvordan ser dietten din ut før konkurransen i høst?

Dietten min er egentlig helt fantastisk. Følger biorytmediett som gir meg MYE karbohydrater på mine to siste måltider og litt mindre på mine to første, men da igjen mer proteiner og fett. Spiser dermed 4 måltider om dagen pluss shake før og etter trening. Dette har fungert helt utmerket for jeg har evig nok energi og jeg presterer på hver treningsøkt. Har faktisk aldri vært så sterk som nå og det må jeg si meg godt fornøyd med. At det er mulig å bygge muskulatur og styrke på diett er jeg et levende bevis på.

Og hvordan spiser du ellers i året?

Ellers i året spiser jeg bra, mye ren mat og det kroppen min primært trenger. Er ikke veldig avansert av meg og bruker ikke lang tid på matlaging med finurlige finesser og smakstilsetninger her og der. Nei, det har jeg ikke tid til. Er jo mye på farten så det blir en del måltidserstattere og proteinbarer mellom slagene, men har normalt i hvert fall en 3-4 ordentlige måltider ila en dag. Så sper jeg bare på ut i fra aktivitetsnivået mitt.

Hva er din favorittøvelse?

Favorittøvelsen min..oi oi oi..Det er vanskelig spørsmål å spørre om. Nå er jeg jo blitt veldig glad i disse dipsene da, kanskje det jeg gleder meg mest til og det er jo mest fordi jeg får sykt kick av å se om jeg klarer å dipse mer enn sist, ler Lene. Men jeg er stor fan av markløft som baseøvelse og ellers alle øvelser som får rompa mi større ,hardere og mer spretten !

Og favoritt måltid/matrett?

Favorittmat?! hm.. En ordentlig biff om jeg skulle velge og det er fordi jeg vet at den går rett i bicepsen ;)

Du var med i 71 grader nord. Fortell litt om det på godt og vondt. Du kom langt?

Jeg var med i 71 grader nord i 2009. Det var noe av det mest spektakulære og sykeste jeg antakeligvis noen gang kommer til å være med på. Et spekter av følelser, opplevelser, utfordringer og prestasjoner jeg ikke i min villeste fantasi trodde var mulig. Så evig takknemlig for at jeg fikk være med på det og bare utrolig glad for at jeg peiset på og holdt ut hele veien. Nesten til topps. Tok 2.plassen - slått av Tarjei, en bedre konkurrent og alliert av meg. Det verste med hele greia var egentlig kulden og selvfølgelig gnagsår/betennelser/skader man måtte slite med i 5 uker. Var ikke akkurat sånn at det gikk over av seg selv.

Det beste var egentlig konkurransen underveis og den taktiske delen - fantastisk spennende "spill". Føltes som å være i en boble der tiden bare stopper opp også er det ingen andre ting å tenke på enn akkurat det som skjer der og da. Du vet aldri hva det neste er og du må faktisk spørre om å gå på do. Sykt digg, ler Lene. I tillegg når man må prestere for å komme lengst mulig, vinne frikort og telle poeng og sånn - det ga virkelig kick! Også terser man jo sine egne grenser hele veien. Det er helt magisk. Fantastisk. Natur og sånn gadd jeg ikke bry meg så mye med. Var der for å feriere i grunn samtidig som jeg ville til finalen. Og når ting går min vei så koser jeg meg. Hadde med andre ord en fantastisk ferie på 5 uker, smiler Lene lurt.

Hvem er din coach og støttespiller?

Jeg bruker Børge Fagerli som coach. Måtte jo finne en nordlending som forstår hvor jeg sikter vet du. Han har hjulpet meg med diett og opplegg siste par månedene og jeg har jo innsett at han VIRKELIG kan sakene sine. Kunne sikkert klart både diett og opplegg selv, men det ee noe med det å vite at jeg gjør mitt ytterste for å bli så bra jeg kan bli. Da må jeg gå til de som har mer kunnskap og erfaring på de tingene enn hva jeg selv har. Kjæresten min fungerer vel strengt tatt også som en coach og i hvert fall støttespiller. Han er akkurat ferdig utdannet Personlig Trener og deler samme lidenskap for trening som jeg. Utrolig deilig å ha en som trener mot det samme som jeg og som forstår alle sidene ved det. Kan ikke beskrive hvor mye det betyr. Også Harald og gjengen på Haralds Gym som bidrar med det de kan for at jeg skal bli så bra jeg kan bli ! På roinga har jeg fått hjelp av Håvard Landsem - har jo skjønt at jeg må hente hjelp fra de beste for å bli best en gang.

Hva liker du aller best å trene?

Jeg liker aller best å trene styrketrening. Sånn helt seriøst. Det har alltid vært favoritten selv om jeg i mange år lot det vike til fordel for disse millionmange gruppetimene mine. Men det handler mest om hva kroppen min får igjen for det og det er jo ingen tvil om at jeg er glad i faste og fine kropper, sier Lene med et lurt smil.

Trene alene eller med kjæresten/venn?

Trene med kjæresten helt klart.

Når maten er spist og treningen er gjort. Hva liker du å gjøre da?

Når maten er spist og treningen unnagjort så vil jeg helst ut av huset med kjæreste og barna å gjøre noe sosialt med venner og familie. Da trives jeg godt !

Hvem vil du takke til slutt?

Jeg har så utrolig mange å takke at den lista ville vært helt vanvittig lang. Men i hvert fall alle mine nærmeste som har forståelse for at jeg faktisk lever ut drømmene mine og hjelper meg med å realisere dem. Spesielt Andreas, barna, familien min og venner. Coach og klubb og alle som bidrar faglig. Alle vennene mine på Facebook og de som følger meg i hverdagen via blogg, instagram osv og gir meg tilbakemeldinger jeg setter svært høyt og som motiverer meg enormt. Sponsorer, samarbeidspartnere og de som har tro på meg. Tusen takk fra hele hjertet mitt.

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!