Kriztina Hansen Nordahl

Intervju10.09.2012Marika Lejon0

Kriztina Hansen Nordahl debuterte i 2010 og fikk en fantastisk debut med 1. plass i Norway Open og pallplass i NM. Nå er hun tilbake på scenen i enda bedre form.

Navn: Kriztina Hansen Nordahl
Alder: 27år
Bosted: Bor i Stavanger med min flotte mann, Jone Nordahl og vår herlige sønn på 4 år.
Klubb: City Gym
Yndlingsatlet: Kristina Dybdahl, Larissa Reis, Phil Heat og Stefan Havlik er noen av de jeg synes har fantastiske fysikker! Det er også mange norske flotte atleter. Lista er lang!
Yndlingsmat og drikke: Stifado (gresk oksegryte) og pepsi max.

Meritter:
-Norway Open 2010, 1.plass. Beste debutant Bodyfitness.
-NM 2010, 3.plass Bodyfitness -163

Fortell om din siste konkurranse

Forrige konkurranse (som også var mine første) var en fantastisk opplevelse. Jeg startet dietten mot høstens konkurranser bare to år etter vi hadde fått minstemann. Jeg visste godt da jeg gikk ut på scenen at jeg var langt i fra den største av jentene. Til tross for dette ville jeg prøve meg og gikk inn med NULL forventninger og bare ren glede.
Konkurransene gikk over all forventning og dette ga virkelig blod på tann!

Hvordan har du forberedt deg denne gangen?

Mitt mål etter 2010, var å bygge mer masse, ALL-OVER. Dette har jeg jobbet hardt med, både med tanke på hvordan jeg har lagt opp treningen, hva jeg har fokusert på med tanke på svakheter, matinntak osv.

Hvilke forbedringer har du gjort?

Jeg har klart å få en mer velutviklet fysikk, mer masse og jeg har klart å få opp mine svakheter mer, som for eksempel skuldre, bein, rygg og bryst. Jeg er vel langt i fra helt fornøyd, men det blir man nok aldri. Det er vel litt av "sjarmen" med denne sporten.

Kan du fortelle om hvordan maten din er og hvordan den hjelper deg til å komme i form?

Mat ja. Man kan vel spørre de fleste som kjenner meg og de vil svare at jeg er ei matglad jente! Jeg er nok ikke den som tviholder på formen året rundt, men fokuserer heller på å spise bra, ligge i bra overskudd og passe på at maten skal tilpasses treningsnivået mitt. En vanlig off-season hverdag for meg inneholder mye av det samme, som havregryn, ris, poteter, karbonadedeig, svin, biff, mager kesam osv. Jeg passer likevel på å spise litt "normal" mat til middag, som for eksempel kjøttkaker, fiskeboller, lapskaus, fisk, spaghetti osv. Selv om jeg spiser mye av det samme i løpet av dagen, skal ikke dette gå ut over lillegutt, som trenger variasjon.

På diett derimot: som de fleste, er jeg 100% strikt og følger kostholdet mitt til punkt og prikke. Siden jeg ikke tåler kylling lenger, har jeg måttet kutte ut dette fra dietten. Dietten min består hovedsakelig av svin, biff, fisk, basmatiris, havregryn, og grønnsaker. Det er veldig mye likt, men helt klart at det blir brukt mye mer krydder på dietten. Mannen min har full kontroll på både kostholdet mitt og alt som følger med, så når det kommer til den biten slipper jeg å tenke så mye. Han kjenner meg og hvordan kroppen min responderer dietten.

Hvordan startet du med denne sporten?

Det startet da jeg hadde fått lillegutt. Etter å ha gått opp en del kilo i løpet av graviditeten ville jeg komme i bedre form. Jeg startet rett på diett og med trening da han var bare 2 mnd. Jeg fikk fort resultater av det jeg gjorde. Jeg har vel genene i meg, da jeg fort får resultater av styrketrening. Dette var noe som gjorde at jeg ble mer gira på å en dag stå på scenen. Mannen min har drevet med kroppsbygging i en god del år og har fra starten lært meg alt når det kommer til både kosthold og trening

Hvem inspirerer deg?

Inspirasjon! Det henter jeg fra både her og der. Familien min, atleter og teamet mitt. Det er så mange at lista ville blitt altfor lang.

Hvor trener du og hvordan er miljøet?

Jeg trener både på Toppform der jeg jobber og på City Gym som er klubben min. Hjertet mitt hører hjemme hos City Gym. Miljøet på City Gym er bare helt fantastisk. Her må jeg bare skryte av Andre Thesen og Arild Haugen som har klart å skape et gym der alle føler seg velkommen! Vi har et veldig sammensveiset team der alle støtter hverandre og hjelper hverandre. Hver søndag har vi felles trening og første søndag i måneden går vi ut og spiser etter en god økt. Nå som mange er på diett blir det mindre av resturantbesøk, men desto mer sammenkomster på gymmet. Jeg er utrolig glad for å ha funnet min plass på City Gym. Her er det mange gode atleter. Noen har drevet aktivt i flere år og det har også kommet mange nye, så vi er en god blanding mennesker.

Hvordan ser treningsuken din ut?

Treningsuken min er veldig variabel, alt etter arbeidstidene til meg og mannen. Jeg har 5-splitt, der jeg trener en muskelgruppe om gangen. Muskelgrupper som jeg vil ha opp kan jeg trene flere ganger i løpet av en uke. For eksempel skuldre. Skuldre har jeg på en egen dag, men jeg trener også forside skuldre med bryst og bakside med rygg. Dette har funket kjempebra på meg. Jeg har ingen faste dager på hver enkelt muskelgruppe. Dette tar jeg veldig på feelingen og planlegger ofte uke for uke.

Kan du fortelle litt om familie, barn og jobb?

Jeg er gift med mine kjære Jone som er over gjennomsnittet treningsglad han også. Jeg har verdens skjønneste gutt på 4 år og jobber som resepsjonssjef ved Toppform i Stavanger. Nå har min mann og jeg startet et samarbeid med Andre Thesen i NordicPower butikken i Stavanger, der vi skal få et meget bra utvalg av BetterBodies og Gasp klær og mer etter hvert. Denne avdelingen kommer til å bli utvidet, så det blir spennende. Vi kommer til å ha det beste utvalget innen disse treningsklærne i Stavanger, så da vet du hvor du skal komme.

Hvordan fungerer dietten i forhold til dette?

Å være på diett kan være tøft nok i seg selv. Hvis man plusser på fulltidsjobb og barn i tillegg, kan man nok si at det er litt ekstra krevende ja. Men jeg er så heldig som har en god og snill mann som støtter meg 100% og hjelper til både med lillegutt og det som trengs. Det er fort gjort å havne i en liten «ego-boble» når man er på diett, men jeg bestemte meg i forkant av dietten at selv om jeg er på diett, skal det gå minst mulig ut over lillegutt. Derfor er lek, bollebaking, turer, lekeland og andre aktiviteter like mye i fokus ennå, uansett hvor sliten jeg måtte være. Dette er jo noe jeg har valgt selv og derfor prøver jeg å ikke la det påvirke hans hverdag så mye.

Hva har vært din største utfordring i denne dietten?

Hm, ja min største utfordring er nok det å være 100% mamma uansett hvor sliten og dårlig dag jeg måtte ha. Det kan til tider være krevende, men alt går hvis man bare har hodet på rette plass. Sånn ellers synes jeg dietten har gått veldig greit til nå, så kan egentlig ikke klage.

Hvem hjelper deg mot målene du har satt deg og hvilke mål har du satt deg?

Min største klippe er nok mannen min. Han er en fantastisk motivator og klarer alltid å få «satt meg på plass» om jeg har en dårlig dag og om tankene ikke er der de skal være. Men jobben er mitt ansvar. Den kan ingen gjøre for meg uansett hvor mye hjelp man får. Målet mitt for i år er jo selvfølgelig høstens konkurranser hvor jeg ønsker å komme inn i så bra form som jeg bare kan. Skjebnen avgjør hvor veien går videre. Når det kommer til langsiktige mål, er det nok en liten byggergnist som ulmer inni meg, så forhåpentligvis blir det kanskje det som blir det neste? Vi får se!

Har du sponsorer?

Jeg er så heldig å ha NordicPower som sponsor. Kunne ikke fått bedre sponsor. Fantastisk utvalg av masse gode produkter.

Hvem vil du takke?

Jeg vil først og fremst takke min kjære mann, Jone - you complete me. Mammaen min, som hjelper til med alt og støtter meg 100% for at jeg skal få oppnå drømmene mine. Gode snille Andre Thesen som har hatt troa på meg hele veien og følger meg nøye opp. Mari Haukland,- my partner in crime og beste venninne som alltid er støttende. Ole Kristian Våga som og alltid har hatt troa på meg og stadig oppmuntrer meg med sin positivitet. Og ikke minst resten av Team City Gym,- You guys Rock! Så vil jeg gi en stor takk til min lillegutt som gir meg så stor glede i hverdagen og fyller mammahjertet med masse kjærlighet.

Vi ønsker Kriztina LYKKE TIL!

Foto: Erik Holsvik

 


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!