Fra MMA-fighter til Athletic Fitness

Intervju11.09.2012Rita Immerstein0

Emil Weber Meek er en MMA-fighter som pådro seg et armbrudd i en proffkamp i mai dette året.

Han måtte dermed holde seg unna buret i lang tid og lurte på hva han skulle finne på i mellomtiden - det var da han fant ut at han like gjerne kunne prøve å komme i form til en AF-konkurranse før han var klar for en ny MMA-fight. Bli kjent med debutanten som elsker hvitløk, en skikkelig fight og som lever for å huske de gode øyeblikkene!

Personalia:
Emil Weber Meek har akkurat blitt 24 år gammel og er 182 cm høy på en god dag! Fighter i welterweigth og veier inn på 77 kg, men er som regel 7-9 kg tyngre etter 24 timer!
Bor i Trondheim og har en kjæreste. Han er daglig leder av MMA Trondheim og profesjonell MMA Fighter.

Sponsorer:
Nordicbet, Fighter Sport, Tech Nutrition og Atletisk Utvikling

Klubber:
MMA Trondheim. Stiller i AF for Kaliber KK!

Merittliste:
7Win-1Loss-0 Draw
Loss Fighter Galla 25 Vs Mohammed Abdallah
Winner Cagefight Live 2 Vs Nico Møller Fightpit - Round 3 Decision
Winner Devastation In Dalkeith Vs Leigh O'donnald - Round 1 Submission (kimora)
Winner Devastation In Dalkeith, Vs Scott Morrison (SUB) - Round 2 Submission (Giliotine)
Winner Red Mist "Ultimate Rage 1" Vs Magnus Frekman - Round 1 TKO Punches
Winner FighterGalla 18 "No Fear" Vs Per Franklin Gladius MMA - Round 2 Decision
Winner FighterGalla 17 "House Of Pain" Vs Milan Bodhi Silva CSA - Round 1 TKO
Winner FighterGalla 14 "Ice Cold" Vs Thomas Plet Fightcraft - Submission Arm in Giliotine


Fortell litt om deg selv

Jobben min er å trene selv og å trene andre. Det innebærer at jeg på fritiden er veldig inaktiv. Mange vil kalle meg lat - jeg velger nemlig alltid heis før trapper og kjører som regel til trening selv om jeg faktisk rygget hele veien tilbake fra treningssenteret her om dagen! Bruker mye tiden min på å spise, spille ps3, en del pc og se film og serier mens jeg spiser selvsagt. Jeg syns det er utrolig godt å slappe av når man har gjort seg fortjent til det. Har du mye energi etter trening trener du kanskje ikke hardt nok? spør Emil litt smilende ut i luften.

Emils favoritter

Han forteller at han elsker sjokolademelk, Pepsi Max og te. Både sjokoladekake, kylling sandwitch med hvitløksdressing, biff, BC burger og pizza er blant favorittmaten hans og da bruker han alltid bra kjøtt og grovt brød.
Av tilskudd sverger han til Prozyme og FRES fra Tech Nutrition, ZMA og Omega 3. I tillegg har han begynt å bruke en del BCAA under trening og det hjelper bra i følge ham selv.

Hva synes du om Treningsforum.no?

Jeg har en logg her helt fra 2008. Så jeg har uten tvil vært her en stund! Fantastisk å se fremgangen sin så langt. Dere har mange gode dyktige skribenter. Blant annet Eirik Sandvik som jeg fortiden har et tett samarbeid med!

Hva fikk deg til å begynne med Athletic Fitness og hvor lenge har du trent?

Siden jeg begynte å trene styrke har jeg alltid syns at det har vært veldig "kult" og imponerende. Jeg har alltid tenkt at det er en laaang vei for meg å gå om jeg skulle starte med dette selv. Idet jeg startet med MMA ble selvsagt alle slike forhåpninger lagt på hylla. Da jeg gikk min siste proff kamp i Mai 2012, brakk jeg armen 2 minutter ut i kampen og fortsatte i to og et halvt minutt før kampen ble avsluttet. Jeg fikk streng beskjed av legen om å holde meg unna alt av MMA til det var grodd igjen.

Som jeg nevnte over kan jeg være lat og jeg er "stygg" når jeg går av diett med tanke på mat og aktivitets nivå. For å prøve å vedlikeholde noe av formen jeg hadde, bestemte jeg meg for å undersøke mulighetene for å stille i Norway Open. Under perioder med knall hard MMA- trening har jeg utviklet et godt atletisk grunnlag for muskler i min vektklasse. Jeg er ingen bodybuilder, men har nok grunnlag til å stille i AF.

Har du vært aktiv i andre idretter?

De siste 2-3 årene har jeg satset 100% på MMA. Jeg var 7-0 i Amatør MMA, men tapte dessverre min første kamp i min proffdebut 12. mai tidligere i år. Jeg brakk som nevnt armen under «ground and pound» og tapte senere på Teknisk Knock Out(TKO).

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

På en god dag ser den slik ut:
0900. Vekkerklokka slås av og jeg slumrer litt
0915. Står opp og spiser havregryn og Prozyme!
10.00 Styrke/cardio eller boksing
12.00 Lunsj med kylling.
13.00 Spiller litt på Nordicbet
14.00 Papir skyving for MMA Trondheim
16.30 Slapper av og surfer litt på nettet
17.00 Instruerer på MMA Trondheim
18.30 MMA trening
20.00 Instruerer på MMA Trondheim
22.00 Going home!
23.00 Spiser og ser The Mentalist, Whoose line is it anyway, Gabriel Iglesias
24.00 Facebook og logging på Treningsforum
01.30 Sove

Mange av målene er allerede nådd!

Emil forteller at han har allerede nådd mange av sine mål ved å konkurrere på proff nivå i MMA å starte sitt eget MMA senter. De neste målene vil være å vinne en proff kamp og gjøre en karriere av MMA. Han sier videre at han har jo nettopp begynt på dette løpet.

Fordeler og ulemper ved kroppsbygging og AF!

Jeg spør ham hva han ser av fordeler og ulemper ved å drive med bygging av kroppen og han forteller ærlig at det å se rå ut er en av fordelene. Ingen kan si noe i mot det i følge Emil og han forteller leende at andre sikkert er 100% sjalu når toppformen sitter. Han er også opptatt av at det bidrar til god selvdisiplin og treningsmoral og han legger smilende til at man ser bra ut uansett hva man har på seg! Når det kommer til ulempene uttrykker Emil mest bekymring for at det er vanskelig når han må takke nei til en gratis sjokoladekake.

Hva synes du om fremgangen du har fått fram til nå?

Jeg er utrolig fornøyd! Kan nesten ikke kjenne meg igjen fra jeg startet til nå utbryter Emil entusiastisk. Som nevnt har jeg hatt hovedfokus på atletisk utvikling og ikke så mye på symmetri og volum. Det har heldigvis utviklet seg jevnt. Dessuten har jeg også holdt en lav fettprosent når jeg har vært i konkurranse form!

Hva er dine beste løft med vekter?

Jeg har ikke så mange 1 RM løft å skryte av, men skulle det være noe så har jeg løftet 190 x 5 i markløft, 55 kg x 5 i dips, 200 x 6 Hiptrust, 280 x 1 Glute Bridge og 125 x 1 Frontbøy. Husker helt ærlig ikke hva jeg har i benkpress, men har vel løftet 145- eller 150 kg i den øvelsen! Jeg er for øvrig mest fornøyd med Quadriceps femoris muscle og Deltoid.

Hva er dine favorittøvelser for de ulike muskelgruppene?

Bryst: Dips! Har også fått sansen for benkpress med kjettinger!
Skuldre: Arnoldpress for alle pengene!
Triceps: Mer Dips! Eventuelt Smalbenk
Biceps: Chins og roing, men også stående Dumbell Curl.
Rygg: Markløft, chins og batwings
Forside lår: Frontbøy og bulgarske utfall!
Bakside lår: Nordic Hamstrings, Hip Trust, Glute Ham Raise og Strake markløft.
Legger: Hoppetau og skygge boksing!
Mage: Band Rotations, Pall of press og Roll Outs.

Hvor lenge går du på diett før en konkurranse?

For MMA bruker jeg 6-8 uker i forberedelsesfasen før en konkurranse. Da skjer det mange drastiske endringer. Når jeg nå skal stille i AF har jeg gitt meg selv litt bedre tid, siden det er fett% prosent som gjelder og ikke vekt. Dessuten startet jeg i skikkelig «burgerking»-form etter skaden jeg fikk 12. mai og måtte ta med det i betraktningen i forhold til når jeg skulle starte på diett.

Dietten til Emil

Emil forteller at treningsprogrammet styres av Eirik Sandvik fra Atletisk Utvikling og han får hjelp med dietten til AF-konkurransen av Gunnar Strand Jacobsen på Kaliber Gym. For Emil er det viktig å få hjelp fra noen som ser det utenfra. Han sier videre at man har jo som regel ikke lyst til å kutte 200 kalorier, men det er enklere å få til dersom coach'n sier at det må gjøres og dermed gjør han det! Emil forteller videre at han spiser følgende hver dag på sin diett før AF-konkurransen:
• Frokost 70 gram havregryn
1 boks mager kesam
• 300 gram kylling 300 gram grønt
• 70 gram havre gryn og 3 egg
• 300 gram kylling
• Etter styrke trening 100 gram riskaker og 50 gram Prozyme!

Blir det mye poseringstrening?

Emil svarer leende: Det blir 100% mer enn før i hvert fall! Før så var jeg kun bra på dobbel biceps som jeg tok når jeg veide inn og vant kamper. Nå trener jeg en gang i uken på kaliber i tillegg til at jeg gjennomfører mye egentrening!

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Jeg anbefaler Prozyme Sjokolade Proteinpulver, ZMA, BCAA på diett og Fres som pre workout supplement! Under harde og lange treninger bruker jeg også DRIV + som gir meg elektrolytter og karbohydrater. Men dette er kun når det er skikkelig tungt!

Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med diett og trening?

Vel, jeg har mange venner fra barndommen, militæret og studier jeg ikke klarer å ha like mye kontakt som jeg gjerne kunne ha tenkt meg. De jeg treffer hver dag har samme interesser som meg. Sånn er det vel litt for alle, legger han ettertenksomt til.

Har du noen forbilder i kroppsbygging?

Arnold, Vegard Thevik og Thomas Hjelde!

Hva motiverer deg?

Meningen med livet mitt er å skape øyeblikk som jeg kommer til å huske for resten av livet! Jeg vet med sikkerhet at jeg ikke kan huske alle dager, så jeg bruker hver eneste dag til å forberede meg så godt jeg kan, så jeg er så bra jeg kan være den dagen jeg skal huske!

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

For AF delen har jeg en stor fordel siden jeg har drevet med en, hva skal jeg kalle det... Eksplosiv intervall sport. Jeg trener MMA/Fighting relatert 5-6 ganger i uken + 4 økter med styrke + noen ro økter! De fleste hater jo cardioen. Og går en time om dagen på mølla. Jeg gjør noe jeg elsker og har det gøy under treningen, som også har mye høyere intensitet og forbrenner flere kallorier og kommer i generelt bedre form. Jeg har kuttet ut all "ren" cardio trening til fordel for styrken, ingen langkjøringer osv.

Hva mener du er din beste prestasjon?

Må nesten si som sist kampen min mot Per Franklin i Fightergalla, da jeg tapte 1 runde og kom sterkt tilbake i 2.

Har du som kroppsbygger forslag til enkle og sunne måltider?

Hvitløk er alltid godt! Lag en god hvitløksdressing, eller kjøp 3%fett dressingen i butikken, "ekstrem polarbrød" litt smør , del kylling fileten på lang i to. Stek i god olje og krydre godt. Server med frisk salat og du får deg en nydelig Clubsandwitch!

Hva er ditt treningstips til nybegynnere som vil bli som deg?

Nå er jeg riktignok ikke så stor at det gjør noe, men mine beste råd er; Tren hardt, spis mye og spis bra! Spør om hjelp fra kyndige folk!

Noe du vil si til slutt Emil?

Jeg har signert en multifight kontrakt i Royal Arena som er Danmarks største MMA event, håper dere følger meg videre på min Facebook side så skal jeg prøve å komme meg tilbake i buret innen året! Vil takk sponsorene mine, det er de som gjør at jeg kan kjøre så hardt som jeg gjør! Nordicbet som stiller med odds til kampene mine, Fighter Sport har det beste utstyret innen kampsport, Tech Nutrition for høy kvalitets tilskudd, og Sandviks Training for skadefri og god trening! Takker selvsagt Treningsforum for at dere er interesserte i meg!

Vi ønsker Emil lykke til i AF-debuten!


Forside foto: Jesper S. Baek, Fithtfan.dk 

 


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

Meek er klar for UFC

Diverse07.06.2016307

Emil Weber Meek skal gå sin første kamp mot en tysker.
Seier til MMA fighteren Emil Weber Meek i hans viktigste match noensinne.
Emil Weber Meek skal i buret og er superklar for match!

MMA-fighter Emil Weber Meek

Intervju09.05.2012122

Emil skal ha sin proff-debut i Danmark den 12. mai

Meek er klar for UFC

Diverse07.06.2016307

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!