McDonald`s viser kaloriinnhold

Kosthold13.09.2012Joachim Pedersen0

McDonald`s hiver seg på den sunne trenden og viser kaloriinnhold.

De begynte med sunne alternativer som å tilby salat og så frukt. Nå vil McDonald`s vise hva de feteste burgerne inneholder i kalorier. Det er en bra ting. Det var bare et tidsspørsmål før de ville begynne å gjøre det. Konsumentene begynner å bli meget bevisste på hva de trykker i seg samtidig som det har vært et stort fokus på helse og livsstil de seneste årene.

Det er 14.000 utsalgssteder i USA og samtlige vil fra og med neste uke opplyse om kaloriinnholdet i alle sine matretter.

- Vi erkjenner at kundene ønsker å vite mer om ernæringsinnholdet i maten og drikkevarene de bestiller, sier McDonald's leder i USA, Jan Fields til VG Nett.

Det er ingen stor nyhet at USA er det landet med hyppigst fedme. 25 millioner amerikanere spiser daglig McDonald`s mat. De verste amerikarne spiser frokosten sin på McDonald`s. Hver tredje amerikaner er overvektig og usunne matvarer har såklart en del av skylden. Hamburgerkjeden har lenge høstet kritikk for sin meny, som kritikerne mener bør inneholde flere sunne valg. Nå lover de bot og bedring, skriver VG Nett.

Samtidig som kaloriinnholdet blir blottet på alle måltider kommer det en ironisk nok ny rett som heter Angus Bacon and Cheese-burger som inneholder hele 790 kalorier. McDonalds har også lenge servert brus i drikkebegre og nå vil tilby brus i superstore begre til samme pris. Dette er en total feil vei å gå ettersom sukkerholdig drikke får mesteparten av skylden for fedme og diabetes-epideminen som USA nå opplever.

De burde tatt en stor omvelding i hele sitt sortiment. Mer lightbrus, kun ett alternativ til sukkerholdig brus. Tilbudt mer smoothies. Kjøtt fra storfe, mindre dressing og grovere (spelt) brød. Alternativt kunne de hatt en sunn og en usunn separasjon i sitt sortiment. Da har man et alternativ.


Hva mener du?

Kilde:
VG Nett (2012):
http://www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=10068928
Foto intro: Mark Lennihan, AP / NTB Scanpix

 

 

 

 

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Denne mannen går ned i vekt etter måneds lang diett på McDonald's.
Se de ulike rettene og treningsaktivitetene du må gjøre for å forbrenne bort måltidet fra McDonald`s.

Spiser 51 bananer om dagen

Kosthold16.04.20141134

Freelee the Banana Girl er en diett som hovedsakelig baserer seg på bananer.
Spiste alle måltidene sine på McDonalds og gikk ned 17 kg.

Spiser 51 bananer om dagen

Kosthold16.04.20141134

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!