Verdens Sterkeste Mann 2012

Strongman01.10.2012Joachim Pedersen og Marika Lejon0

Ole Martin Hansen som ble Norges Sterkeste Mann 2012 skal delta i Verdens Sterkeste Mann 2012 24. september.

Les også: - WSM 2012 (aller siste oppdateringer skjer i forumnet)

Ny film og intervju av Ole Martin Hansen. Ole Martin hanse skriver følgende til Treningsforum: "Gikk ikke helt veien i Wsm, fikk liksom ikke helt til øvelsene slik jeg har gjort på trening.. gjorde noen øvelser bra og andre latterlig dårlig i forhold til hva jeg veit selv jeg kan gjøre. Som i knebøy, gjorde den vekta latterlig lett på trening og når jeg skulle gjøre den her, tippa jeg frsampå og fikk ikke prøvd og presse opp engang, og nytter ikke med 0 poeng i en øvelse i dette selskapet her. Så veit selv jeg er sterk nok men gikk litt mere på typisk uflaks og litt for urutinert i dette selskapet pr dags dato.
I'll be back!!!"

Alt i alt har Ole Martin gjort en kjempeinnsats og er blitt en erfaring rikere. Det skal godt gjøres å vinne WSM første gangen man stiller. Svend Karlsen har deltatt i mange år på WSM - alt kan skje og han ar på nippet til å vinne ett år før han i 2001 vant WSM. Vi ønsker Ole Martin lykke til videre og ta med seg all lærdommen fra WSM i år og bruke den til neste år - da vet han hva han stiller opp mot og har en bedre sjanse.

Verdens Sterkeste Mann ble Zydrunas Savickas

Se resultater her.

 

Siste to øvelsene var Keg Toss og Atlassteiner. Her måtte man gi alt for å få kjempe og knive om finaleplass.

Keg Toss
Gruppe 4
Lalas 7
Katona 8 på 46 sec
LPJ 6
Prichett 4
Hicks 6
Ole 6

Atlassteiner
Gruppe 4
Lalas 5 steiner på 52 sec
Katona 1 stein på 10 sec
LPJ 5 steiner på 40 sec
Prichett 4 steiner på 43 sec
Hicks 3 steiner på 47 sec
Ole 3 steiner på 33 sec

Dermed kom Ole Martin dessverre ikke videre til finalen, men han har gjort en kjempejobb og god figur sier Svend Karlsen. Se video og intervjuer fra konkurransen i filmen under. 

 

Finalister:
1. Hafthor Bjornsson
2. Mike Jenkins
3. Terry Hollands
4. Krzysztof  Radzikowski
5. Brian Shaw
6. Vytautas Lalas
7. Ervin Katona
8. Zydrunas Savickas
9. Jean Francois Caron
10. Johannes Arsjo

Squat 700 pound
Gruppe 4
Lalas 11 med mye mere inne
katona 1 slet seg til en rep
LPJ 9
Prichett 8
Hicks 4
Ole M 0  (kom frempå og misset, fikk aldri prøvd å presse opp, følte seg super på oppvarming, kjente ikke noe til småskader i lår etc, og 220 var luft) skriver PG i forumet.

Sammenlagt i Ole sin gruppe:
lalas 19
katona 16
lpc 12
prichett 13
hick 12,5
Ole M 10,5

Ole ligger nå på sisteplass. Alt kan snu i strongman. Særlig når man bommer på en øvelse. Vi får håpe Ole klarer å nullstille seg og gi gass på neste øvelse.

Se flere resultater fra alle gruppene og øvrige kommentarer i forumet hvor PG oppdaterer oss.

Marika Lejon er i L.A. og oppdaterer fra Verdens Sterkeste Mann:
"Nå er det tungt i Los Angeles. Verdens 30 sterkeste menn er her for å kjempe om den gjeve tittelen "THE WORLD´S STRONGEST MAN".

I år blir Verdens Sterkeste Mann filmet i Los Angeles. Det foregår over flere dager og startet 24. september. Finalen er 1. oktober. Det er mange øvelser deltakerne må gjennom og det er ingen lett konkurranse. Her i Los Angeles er nemlig de 30 aller sterkeste mennene fra flere forskjellige land samlet for å knive om tittelen "Verdens Sterkeste". I fjor vant Brian Shaw, som også var gjest under Norges Sterkeste Mann på Telenor Arena i år. Det blir spennende å se om han klarer å beholde tittelen.

Vår egen Ole Martin Hansen er på plass i L.A. Han gjør det meget godt i følge Svend Karlsen, men det er flere dager igjen av konkurransen og alt kan skje. Treningsforum er der når det skjer og vi får med oss to dager av denne store begivenheten. Dette er del 1 av 2. Hvis du ønsker å følge med på siste nyheter innen WSM kan du lese på deres hjemmeside: www.theworldsstrongestman.com

I del 2 kan du også se intervju med Ole Martin Hansen der han skal ta knebøy i selveste Universal City. En av L.A´s største attraksjoner. Følg med oss!"


Vikingpress:
Sterk vikingpress på gruppe 4!
Katona 11 reps
Lalas 10 reps
Louis Philipe Jean 9 reps
Ole Martin 7 reps
Hicks 6 reps
Pritchett 3 reps

Sammenlagt i Ole sin gruppe:
Gruppe 4:
Katona 14
Lalas 13
Ole M 10,5
Hiks 9,5
Prichette 9
LPJ 7

Se flere plasseringer og poeng i forumet.


Foto: PG

PG oppdaterer fra forumet:
"Fikk ikke tatt så mye bilde rmed mobil på truck pull og arm over , så får ikke tweetet så mye bilder fra det, har en del bilder på kamera fra desom jeg skal se om jeg får over i nettalbum senere.. Fikk kjeft pra producer som så jeg tweetet og fikk klar mld om å ikke tweete resultater, så får være litt mere diskre i morgen.. uansett på havna på queen mary da, så ikke nett der, så tar det når jeg komemr tilbake til hotell. Ole M skjønte ikke hva som gikk galt i arm over arm, men hele puljen hans gjorde det jo dårlig. Han ble i mye bedre humør når jeg viste han scoren og at han var på delt 1 plass.. Han geldet seg til viking press. Katona har en dårlig høyre biceps og var usikker foran vikingpress. Forøvrig veldig varmt, veldig gøy sel vom det er lite fol å ser på. Fra 30-100 stykker i løpet av dagen tenker jeg."

Poeng så langt:
Gruppe 4:
Jerry 8
Ole martin 8
Katona 8
Lalas 8
Hicks 7
LPJ 3

Se flere plasseringer og poeng  i forumet.


Første øvelse:
Ole Martin kom på 2. plass i første øvelse i sitt heat. Han imponerte stort, gikk jevnt og fint og kom likt som første mann, men fikk dårligere tid... skriver PG i forumet. Følg med siste nytt fra WSM i forumet.

Gruppe4:
1. Graham
2. Ole Martin
3. Katona
4. Lalas
5. Jerry
6. LPJ

Se flere resultater i forumet.


Foto: Charlotte


Navn: Ole Martin Hansen
Alder: 31
Vekt: 143-150 kg
Høyde: 186 cm
Sivilstatus: Kjæreste
Bosted: Drammen
Yrke: Pleiemedarbeider

Verdens Sterkeste Mann blir i år arrangert i Los Angeles. I år som i fjor blir varmen en utfordring for vår norske viking som er vant til normale temperaturer. Brian Shaw og Zydrunas Savickas er noen av favorittene og det spørs om ikke en av de står øverst på pallen i år om ingen skader seg - alt kan skje. Det skal bli spennende å følge Ole Martin Hansen.

Ole Martin Hansen lever livets glade dager i Drammen. Han jobber som sykepleier og trener på Pro Gym i Drammen. I kjelleren har han laget sitt eget strongman mekka. Her er finpusser han formen på de fleste strongmanøvelsene som press, atlassteiner, farmers walk, medley etc. Ole Martin har trent strongman i mange år og har sakte men sikkert klatret opp på resultatlista til Norges Sterkeste Mann. I år var hans store år - han slo Espen Aune (fjorårets Norges Sterkeste Mann) og ble kåret til Norges Sterkeste Mann. Nå skal Ole Martin ut i verden og delta på Verdens Sterkeste Mann.

Hvordan er livet som Norges Sterkeste Mann?

Det er jo en fin tittel da, og jeg har også vært med på mange morsomme ting etter jeg fikk tittelen. Det kan til tider bli litt mye trenings prat da det alltid er noen som kommenterer det jeg spiser/trener.

Hvordan har du trent etter at du ble Norges Sterkeste Mann?

Slet litt med ryggen så har gått en del turer i skogen og fokusert mye på kondisjon og tøyning. Jeg har også trent veldig mye på strongman øvelser og ikke så mye gym øvelser.

Hvilken strongman øvelse er du sterkest og best i?

Per dags dato må det være press øvelser da jeg aldri har vært så sterk i skuldrene som jeg er nå. Skal løfte vikingpress på WSM så må nok være den øvelsen jeg er best i nå.

Hva er vekten om dagen?

Var oppe i 150 kg på trening for noen uker siden. Planen var å gå opp en del i vekt for så og øke cardioen og gå ned til WSM for å bli mere funksjonell. Vekta nå er ca 143-144kg.

Hvordan ser kostholdet ut? Det går mye i melk?

Spiser mye ris, potet, kjøtt og fisk. Så har jeg min egen spesial blanding som jeg lager i blender med havregryn, tunfisk, olje og gainer som jeg drikker 2-3 ganger pr dag. Blir 2-3 liter med H-melk hver dag også.

Hvor mange kalorier er dette?

Er litt varierende etter hvordan jeg jobber og trener, men blir som regel mellom 5-7000 kalorier hver dag.

Har du prøvd Tines nye melk Styrk?

Nei, holder meg til H-melk da min kropp også trenger en del fett.

Hvordan har oppkjøringen til WSM vært?

Den har egentlig vært bra, men har slitt med en muskelknute i gluteus som har gjort ganske vondt til tider, slik at noen treninger har blitt dårligere enn de skulle vært. Er hos fysioterapeut og får 30 nåler i ryggstrekkerne og gluteus 1 gang i uka og det har hjulpet meg ganske mye. Blir ganske stramt i muskulaturen til tider og det har skjedd ett par ganger at han har bøyd 5-6 nåler etter hverandre da han ikke har klart å få de inn, men som han sier dette er ingen spa behandling, så litt må en tåle!

Hva gleder du deg mest til?

Få testet ut styrken min og alt arbeidet jeg har lagt ned i strongman trening mot de beste i verden!

Hva er dine forventninger til WSM?

Alt kan skje og jeg forventer av meg selv at jeg klarer å hevde meg bra i de fleste øvelsene. Det store målet er å komme til topp 10 finalen - det hadde vært en stor opplevelse. Uti fra det jeg har gjort på trening og hvis ting klaffer vet jeg med meg selv at det kan skje. Det skal løftes først og mye kan skje både positivt og negativt.

Hvem tror du vinner?

Uti fra prestasjoner i det seinere vil jeg tippe at det står mellom Brian Shaw, Mike Jenkins og Zydrunas Zavickas.

Hvilke øvelser blir hardest i WSM?

Alt blir hardt og vondt der, men jeg gleder meg til alle øvelsene.

Hvor mye drar du i markløft nå?

Trener ikke markløft for tiden så det vet jeg egentlig ikke.

Hva er dine tips til nybegynnere som vil bli like stor og sterk som deg?

Ta kontakt med noen som er erfarne og med mange års trening og få tips om kosthold, hvile og trenings metoder. Eller sett deg ned foran dataen og les alt en kommer over av informasjon om hvordan menneskekroppen fungerer, mat, trening osv. Hvis man feks ønsker å starte med strongman kan en søke opp filmer på youtube og se hvordan erfarne personer utfører sine løft og lær uti fra det. Hvis man bruker en del tid på å sette seg inn i de tingene jeg nevner her så kan resultatene komme mye raskere enn hvis en skal prøve seg frem selv på egenhånd.

Si at hvis en gjør alt dette her som å studere filmer av andre, klarer å fange opp all mulig informasjon om mat, kosthold, hvile osv, så kan en gjøre en god figur i NSM etter 4 års trening istedenfor 7 år hvis man bare gjør alt feil og tester seg frem selv.


Vi takker for praten og ønsker Ole Martin lykke til i WSM!

 


Jonas skal løfte som en strongman og spise som en strongman. Se hvordan det går her!

Charlotte på Muscle Beach

Fitness11.06.2014259

Charlotte Johansson deltok på Muscle Beach International Classic.

Ole Martin Hansen er klar for NSM

Intervju29.05.2013129

Vi tok en prat med fjorårets mester i Norges Sterkeste Mann, Ole Martin Hansen.

Reisebrev fra WSM

Strongman12.10.201272

Reisebrev av Ole Martin Hansen fra Verdens Sterkeste Mann.

Charlotte på Muscle Beach

Fitness11.06.2014259

Ole Martin Hansen er klar for NSM

Intervju29.05.2013129

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!