Intervju: Nancy Katarina Kleppe

Intervju15.05.2006Joachim Marhaug0


 

Fortell litt om deg selv
Navn: Nancy Katarina Kleppe (ofte kalt Nanz)
Alder: 29.
Bosted: Bergen.( Midt i sentrum :).
Yrke: Sykepleier.
Treningssted: Vektertorget.
Fritidssysler: Trener mye, nesten ikke tid til annet , liker turer i fjellet, kino og tid til å slappe av.
Interesser: Lese og oppdatere meg på trening og kosthold i fitnessmagasiner og på nettet. Liker å reise på stevner og se utøvere konkurrere samt konkurrere selv, Det er her jeg henter mesteparten av motivasjon og inspirasjon til trening. Jeg har ett ønske om å stadig forbedre min fysikk. Liker å stå som modell når jeg er i form. Dere kan se bilder av meg på flexifoto.no og Sefa sin side for galleri av utøvere.

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Høyde: 162,5 cm.
Vekt: 62-64kg off-season, 53-56kg in-season.

Treningsbakgrunn: Den er meget variert. Jeg har trent en del ballidrett fra barnsstadiet og opp til tenåringsalder. Det har vært både fotball, innebandy, vollyball, basket ball og i tillegg har jeg vært litt innom judo. Første gang i treningsrom med vekter var jeg ca.15 år, men hadde da ingen peiling. Var i forsvaret i over 2 år blant annet 12mnd.førstegangstjeneste ved Garnisonen i Porsanger samt 14 mnd. i den norske SFOR-styrken i Bosnia rett etter krigen. Her ble det en god del vekttrening, men aldri noe seriøst. Etter jeg traff Thomas høsten 1999, ble treningen mer målrettet og interessant fordi jeg så min egen fremgang. Så dette er det 6.året nå med seriøs vekttrening.

Hvordan spiser du?
Kl.06.00: Klokken ringer og jeg står opp. Drikker en halv liter med vann og tar 2 flaxy oil og 1 skje glutamin. Tar en kopp kaffe og gjør meg klar til morgenpromenad med musikk hvis jeg må gå alene.
Kl.07.00- 08.00: 60min. morgentur, før frokost.
Kl.08.30: 1.måltid- 30gr.prot.shake og 50gr.havregrøt kokt på vann. Tar vitaminer og mineraler sammen med måltidet.
Kl.10.30: 2.måltid- 6 eggehviter og litt agurk, eventuelt en eggehviteomelett m/litt kokt skinke. Her varier jeg hva jeg ønsker å spise.
Kl.12.30: 3.måltid- 150gr.tunfisk/kylling m/ oppskåren tomat og agurk. Noen ganger har jeg ris eller potet til dette måltidet alt etter som om jeg er på diett eller ikke. Jeg prøver å spise lite karboh.i ukedagene, men øker opp i helgene.
Kl.15.00: 4.måltid-samme som nr.3.
Kl.17.00 eller Kl.18.00: er de tidspunktene jeg stort sett går på trening. Er jeg sulten før jeg skal dit tar jeg en shake på 30gr.prot. før jeg trener. Trener mellom 45-50min.med vekter og deretter kardio enten på elipsemaskin eller tredemølle. Tiden varierer mellom 30min-60min alt etter som hvor jeg er i dietten. Får i meg en halv shake etter vekttrening før kardio, slik at jeg ikke begynner å brenne muskelmasse.
Kl.19.30 eller Kl.20.30: er jeg hjemme igjen, drikker mellom 30-40gr.med karbopulver etter kardio og spiser 4 riskaker.
Kl.22.30: Spiser 150gr tunfisk/ kylling med litt agurk til. Spiser ingen karbohydrater på kvelden utenom rett etter trening. Tar vitaminer og mineraler med maten.
Kl.23.00: 2 ZMA før jeg legger meg zzzzzzzz.
Dette er et program jeg prøver å følge året rundt, men det lar seg ikke alltid gjøre. Noen ganger må jeg øke opp mattinntaket og spise mat med mer energi dersom jeg skal ha fremgang med trening. Jeg prøver å ikke la det gå mer enn tre timer mellom måltidene, dersom jeg ikke har mulighet til å sitte meg ned å spise, så tar jeg en proteinshake i stedet, slik at jeg i hvert fall har noe i magen. Det er viktig å prøve å få i seg proteiner til hvert måltid. Det har i hvert fall fungert for meg:

Hva er dine mål og ambisjoner?
Målet er hele tiden å forbedre min fysikk og plassere meg høyere og bli i toppen. Ambisjonene er å konk.på VM til høsten og vinne NM 2006 bf.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Jeg ble inspirert første gang jeg var på NM i kroppsbygging og fitness i 2000. Jentene var fantastisk flotte i sin fysikk og var fortsatt feminine.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Absolutt, synes at jeg hadde en veldig god fremgang fra høsten 04 til høsten 05, hvor treningsmenge og kosten ble justert slik at jeg faktisk satt igjen med litt muskelmasse denne gangen. Når det er sagt så ønsker jeg å bli enda bedre, men slik er det vel for de fleste av oss. Vi blir aldri helt fornøyd, alltid noe som kan forbedres:

Hvordan trener du?
Jeg trener stort sett vekttrening 4-5x i uken, men når jeg er på diett til konk.så øker jeg opp til 6x i uken. I tillegg øker jeg opp kardiotreningen min fra 3-4 morgenturer i begynnelsen og 30.min etter trening til 7 morgenturer, 60 min. etter trening og 1t. på kvelden før jeg legger meg. Så det blir mye kardio, men jeg liker det.

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper:
-Bryst- liggende flyes og pec-dec.
-Skuldre- skulderpress og skrå sidehev med handtler.
-Triceps- dips og triceppress i kabel.
-Biceps- definitivt bicepcurl.
-Rygg- chins og stående roing.
-Forside lår- lårpress og knebøy.
-Bakside lår- lårcurl og strake mark.
-Legger- tåhev.
-Mage- mageapp.med vekter

Bruker du kosttilskudd?
Det gjør jeg. Bruker produktene til Ultimate Nutrition som jeg er veldig fornøyd med. Bruker proteinpulver, karbopulver, kreatin, glutamin, c-vit., flaxeed oil og ZMA.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Jeg anbefaler alle å bruke proteinpulver som et tilskudd i tillegg til den maten som spises, fordi vi er ikke nøye nok med å få i oss nok og riktig næring. Med tanke på alle fastfood kjedene som er dukket opp så er det lett falle for fristelsen når matpakken ikke er med på skole eller jobb. Omega 3,6,9 tilskudd er også viktig, for slik utviklingen er blitt i samfunet så spiser ikke folk nok fisk og får ikke i seg det sunne fettet.

Hva er dine beste løft med vekter?
140kg i markløft i hammerapparat. Ellers er jeg ikke så opptatt av å markere meg på hvor mye jeg løfter. Jeg søker bare kontakt på muskelgruppene. Det er der fokuset mitt ligger.

Har du noen forbilder?
Monica Brant er min største favoritt, men Lena Johanessen har også lenge vært et forbilde å se opp til i forhold til hva de har oppnådd.

Hva motiverer deg?
Thomas og mine forbilder

Hva gjør du for å komme i form?
Deffer, se planen ovenfor. Ellers så ligger det mye disiplin bak en diett periode det å faktisk komme seg opp om morningen, gå den morgenturen tross dårlig vær, få i seg alle måltidene og finne en rutine som passer slik at man ikke stresser for mye, men holder fokus.

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
Jeg er litt kjedlig i matveien egentlig, spesielt på diett. Det blir liksom det samme som går igjen, men jeg har tro på det å variere smaken på maten med ulike krydder. Nettopp for å unngå å bli fort lei, spesielt om du skal spise det over lang tid eller over flere dager. Ellers så anbefaler jeg å gå inn på iform.no eller treningsforum.no og se på matoppskrifter og tips på hvordan maten kan settes sammen.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Det er litt vanskelig å si synes jo alt kan forbedres, men skulle det være noe så må det være armene mine.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere
Vær tålmodig og fokuser på å løfte riktig i stedet for hvor mye vekt du kan løfte i en engang.

 


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!