Doktor skal stille i Athletic Fitness

Intervju27.09.2012Marika Lejon0

Lin Olderøien Elvegård tar doktorgrad i filosofi. Hun har tre barn og er tidligere klatrer. Nå er hun på diett og skal debutere i Athletic Fitness.

Navn: Lin Olderøien Elvegård
Bosted: Bor på Melhus
Klubb: Stiller for Kaliber
Alder: 36 år
Arbeid: Doktorgradsstipendiat i filosofi ved Trondheim økonomiske høgskole/NTNU, program for anvendt etikk. Tema er Corporate Social Responsibility. Jeg har også et eget foretak som tilbyr gestaltterapi/coaching for enkeltpersoner og bedrifter.
Sivilstand: Jeg er gift og har tre barn. En gutt som fylte 3 år i juni, ei jente på 1 år og snart 9 mnd og ei jente på snart 9 mnd.
Meritter: Jeg har aldri stilt i denne typen konkurranse tidligere, så dette er en sen debut kan man si. men har konkurrert tidligere i andre idretter.

Hvor lenge har du trent med vekter?

I og med at det ikke er så lenge siden jeg fødte så har jeg kun trent med tyngre vekter siden mai. Jeg startet med lette vekter og egen kroppsvekt i januar og økte på etterhvert. Nå trener jeg nokså tungt. Jeg har trent mye tidligere, så grunnformen var der. Kroppen måtte bare ha en påminnelse om hvordan det er å trene skikkelig. Jeg har jo hatt en liten pause fra hardtrening da, med tre barn på litt over to år.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hvilken klasse skal du stille i?

Jeg skal stille i AF - 165 cm. For meg er det kombinasjonen i AF mellom styrke og utholdenhet som tiltrekker meg, særlig nå som chins er gjeninnført og roinga har blitt lengre. I tillegg synes jeg muskelutvikling er fascinerende. Jeg liker veldig godt å trene styrke. Dessuten er treninga i denne formen for idrett veldig resultatorientert. Progresjon er motiverende og gøy.

Hvordan føles det å være på diett?

Jeg har nå vært på diett i kun en uke (siste halvdel av juli). Foreløpig kjennes det greit, men det kan nok endre seg kjapt regner jeg med. Det har vært en litt mild diettstart også, så det er ikke sikkert jeg er like optimistisk neste uke.

Hva er du mest fornøyd med på kroppen?

Jeg vet ikke helt. Jeg er nok mest opptatt av symmetrien mellom muskelgruppene, men hvis jeg må velge noe så er det nok skuldre og rygg tror jeg. Jeg er gammel klatrer, så rygg er gøy.

Hvem har satt opp treningsprogrammet og diett for deg?

Treningsprogrammet har jeg satt opp selv, men jeg har fått gode innspill fra Håvard Huse ved Kaliber. Det er også han som skal hjelpe meg med dietten. Jeg får også hjlep til posering fra Kaliber, ved Paul Alexander Rusten og Håvard Huse.

Hva bruker du av kosttilskudd?

Jeg bruker en god del proteinpulver og føler jeg at jeg har god effekt av BCAA, Nanoproxil og ZMA. Ellers så er det omega 3 og vitaminer. Det er helt utrolig, for etter at jeg begynte med ZMA så forbedret søvnen seg betydelig. Det er deilig det med tre småunger som bytter på å være våkne om natta til tider.

Hvordan er det å kombinere så tungt forskerarbeid med diett?

Kombinasjonen diett, trening, unger og jobb går fint faktisk. Treninga er et fristed for både meg og mannen min - heldigvis! Men det kan nok bli tøffere etterhvert. Jeg tror nok det hadde vært tungt dersom jeg ikke hadde vært glad i å trene. Å ha det gøy er viktig for motivasjon. I tillegg er det viktig for meg å kunne gjøre noe som er min greie. Det gir meg mer energi til alle de andre rollene mine og sidene ved meg. Det er lett at absolutt alt dreier seg om unger, jobb og hjem. Jeg tror det er viktig å ha egne prosjekter - da er det, i alle fall for meg, lettere å for eksempel være 100% tilstede som mamma eller ha fullt fokus i jobben min.

Hvem er din viktigste støtte?

Siden jeg ikke har fortalt så mange at jeg skal stille, så har jeg også sånn sett fratatt meg selv en del mulige støttespillere. Men jeg opplever å få god støtte fra Kaliber. De er proffe og trygge på det de holder på med. Geir Tore Johansen på Gym Puls Melhus er også god støtte. Det er utrolig kjekt når noen har troen på en. Ellers så er jeg veldig takknemlig for mannen min!

Hva ønsker du å få ut av denne konkurransen?

Dette er jo første gangen jeg er med på noe sånt, så jeg vet vel egenlig ikke helt hva jeg går til. Jeg tenker at jeg må kline til og gjøre mitt beste. Å tenke at jeg ikke får det til er i alle fall ingen vits, så jeg gir jernet også får vi se hva som skjer. Dette er mitt prosjekt og jeg gjør det for meg. Så kanskje jeg kan motivere andre til å våge seg utpå. Jeg tenker at det er ikke umulig å ha egne prosjekter selv om man har familie. For meg handler dette om å strekke grensene litt og utfordre meg selv. Jeg gleder meg i alle fall veldig!

Vi i Treningsforum ønsker Lin Olderøien Elvegård LYKKE TIL!

 

 


Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!