Kristine Bjørnå Vinje

Intervju05.10.2012Joachim Marhaug0

Kristine Bjørnå Vinje skal delta i Athletic Fitness på NM 2012.

Navn: Kristine Bjørnå Vinje
Alder: 33
Bosted: Fredrikstad
Arbeid: Telenor
Høyde: 169
Vekt: off-season; 64-65 kg, on-season 57 kg
Sivilstatus: Gift, 1 sønn på 4 ½ år
Blogg: http://kristinevinje.blogg.no
Klubb: Atletix Fitnessklubb
Merittliste:
2.plass stavanger Open 2011
3.plass NM 2011

Fortell litt om deg selv

Jeg er en treningsglad dame med lidenskap for en sunn livsstil. Jeg har en hektisk hverdag med full jobb, hus og familie, men trening og korrekt kosthold gir meg energipåfyll og velvære i hverdagen. Familien min er jo veldig viktig for meg, og da spesielt vår sønn Aleksander på 4 ½ år og min mann Roger. Jeg er så heldig å ha mange søsken og god kontakt med både foreldre, besteforeldre, tanter og onkler. Ellers så drev jeg tidligere med brukshundtrening og et lite hundeoppdrett. Har fortsatt min belgiske fårehund - groenendael, Tyra på 11 år hjemme. Da min mann dessverre er allergisk, sier det seg selv at denne interessen måtte erstattes med noe annet. Ellers setter jeg pris på cafèbesøk med gode venner eller en god film, fyr i peisen og masse levende lys i stua. Jeg har en stor interesse for sunn baking også - det er utrolig hva som finnes av alternativer på iHerb og i helsekosten. Det går helt fint å bake uten hvetemel og sukker... Jeg elsker også å reise - til vinteren blir det en tur til Thailand sammen med familien igjen, og det gleder jeg meg veldig til!

Favorittøvelse: Sidehev
Favorittkosttilskudd: Sjoko-/banan proteinpulver
Favorittdrikke: Pepsi Max
Favorittmat: Kylling, spesielt ovnsretter med ost over

Hva synes du om Treningsforum.no?

Er ofte innom sidene for å se etter interessante artikler og intervjuer. Abonnerer dessuten på bladet Treningsforum, noe som jo er et høydepunkt i måneden.

Hva fikk deg til å begynne å begynne med fitness og hvor lenge har du trent?

Det var Roger som introduserte meg for styrketrening, da han har trent med vekter i mange år. Traff han faktisk på Family Sports Club i Fredrikstad, som er senteret vi fortsatt er å finne på. Det var egentlig en kneskade som gjorde at jeg begynte med mer styrketrening. Jeg var litt overvektig i begynnelsen av 20-åra, og måtte ned noen kilo for å minske belastningen på kneet... På bakgrunn av den skaden, er det vondt for meg å løpe og trene aerobic/saltrening. Jeg begynte med et helkroppsprogram i 2004,før Roger veiledet meg inn på splittprogrammer etter hvert. Målrettet trening mot Athletic Fitness startet først høsten 2010. Kom vel inn på tanken etter et besøk på Oslo Grand Prix våren 2010.

Har du vært aktiv i andre idretter?

Håndball, karate og agility/brukshundsport.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?

Det er jo litt ekstrem trening nå under konkurranseforberedelsene, og det vil jeg jo ikke si representerer en normal hverdag ellers i året. Ellers så varierer det veldig om jeg skal til Oslo, reise andre steder i forbindelse med jobben eller om jeg er på hjemmekontor. De dagene jeg må til Oslo, står jeg opp kl 05.10, er på plass kl 07.00 og reiser hjem ca kl 15.00. Da kommer jeg hjem til ferdig middag og familietid. Treninga legges alltid ca kl 20.30, etter at junior har lagt seg. Jobber jeg hjemme eller har andre planer på kvelden, hender det trening blir kl 06.00 på morgenen. Med litt planlegging får man til det man vil!

Hva er dine mål og ambisjoner?

Målet er å forbedre meg selv hele tiden og bli den beste utgaven av meg selv ut i fra mitt utgangspunkt og forutsetninger. Nå i år er målet å se hvordan dietten og fremgangen har vært siden i fjor høst. Jeg har i hvert fall jobba litt mer med forbedring av rygg og ben. Siden styrkeøvelsene i AF ble endret nå i våres, har det vært en endring i treningsplanen og jeg har nok ikke trent chins og 1000m roing så mye som jeg burde før øvelsene ble endret. Det skal sies at 1 minutt roing egentlig passer bedre for meg - men målet fremover er selvfølgelig å fortsette og jobbe med dette. Det skal sies at jeg er fornøyd når jeg er disiplinert nok til å fullføre diett og treningsopplegg i kombinasjon med jobb -og familieliv. Det har vært tøft til tider ja - men så lenge jeg har et spesifikt mål og har motivasjon nok til å nå det, så hvorfor ikke?

Hva er fordelene og ulempene med fitness?

Fordelene er helt klart at det gir meg mer overskudd og velvære i hverdagen, samtidig som jeg hele tiden jobber mot et spesifikt mål. Synes selvfølgelig det er gøy å trene med vekter og se fremgang. Det er utrolig hva kostholdet har å si for utbyttet av treninga, ikke alle tenker på det. Ulempene er vel ikke så mange, bortsett fra en del uvitenhet om sporten blant folk flest.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?

Ja, er fornøyd med fremgangen siden jeg startet målrettet med trening og kosthold mot Fitness høsten 2010. Det er viktig for meg å sette nye mål hele tiden, da jeg må ha noe å strekke meg etter. Det tar flere år å bygge en god fysikk og å bli dreven på hvordan kroppen responderer på ulike dietter. Det er ingen fasit og man må teste hvordan ens egen kropp fungerer. Dessuten er det en livsstil, og ikke et skippertak man tar tak i innimellom, det nytter ikke.

Hvordan trener du som er fitnessutøver?

Nå blir det veldig konkurranserettet med mye chins, dips og roing. I våres trente jeg følgende 4-splitt.
Dag1: Skuldre/rygg
Dag 2: Bryst/triceps
Dag 3: Fri
Dag 4: Rygg/bryst
Dag 5: Fri / kardio
Dag 6: Triceps/skuldre
Dag 7: Fri

Varierer oftest mellom supersett og droppsett, samt antall repetisjoner. Noen tunge økter og noen lettere økter med høy intensitet og mindre vekter.

Hvor lenge går du på diett før en konkurranse?

Ca 3 mnd

Setter du opp din diett selv eller får du hjelp?

Jeg har delvis satt den opp selv i år, men med utgangspunkt i den fra Sondre Krogh-Bjerke, som satt den opp i fjor. Aslaug Lia Pettersen i Atletix Fitnessklubb stiller også alltid opp om det er noe jeg lurer på. Neste gang har jeg planlagt å prøve en helt ny vri på dietten, smiler Kristine. Gleder meg allerede til å se hvordan jeg responderer på den.

Hvordan ser din fitness diett ut?

Det går i den vanlige diettmaten; havregryn, bær, kylling, egg, fisk, laks, ris/potet, salat og grønnsaker. Det meste av karben er lagt til dagen, laks og brokkoli på kvelden. Etter trening er det riskaker, banan og proteinpulver blanda sammen.

Blir det mye poseringstrening før konkurranse?

Det blir en del ja, men burde sikkert gjort det hver dag... Sondre hjelper meg for øvrig med poseringstrening.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?

Proteinpulver er jo anvendelig og har store variasjoner i smak. Bruker det hele året, også til sunnere baking/matlaging. Ellers så bruker jeg; BCAA, selolje, kre-alkalyn og ZMA.

Hvordan synes du det går å kombinere familieliv/vennekretsen med diett og trening?

Det går greit, da venner og familie viser forståelse for mine forberedelser. Det er selvfølgelig ikke like stas å gå på besøk når man må ha med egen mat. Det kan være litt utfordrende og tidkrevende og alltid ha med mat i en hektisk hverdag, men med litt planlegging får jeg til det også! Familien har uansett førsteprioritet, og det har vært viktig for meg at vår sønn ikke skal merke så mye til dette - derfor blir treningen lagt til tider hvor han sover. Det er klart det går litt utover min mann, men han er enestående og støtter meg på veien, det betyr selvsagt alt, smiler Kristine.

Har du noen forbilder?

Ja, det må være mannen min, Roger. Finnes ingen med høyere positiv innstilling og stå-på vilje...

Hva motiverer deg?

Min egen utvikling og fremgang er en motivasjonsfaktor i seg selv. Det å se resultater av beintøff trening og knallhard disiplin.

Hvor mye kardio trener du for å komme i form?

Nå blir det morgenkardio ca 5 dager ukentlig, samt noe sykling etter styrkeøktene. I tillegg er det jo ro-intervallene. Liker også å ta en spinning-time innimellom.

Hva synes du er din beste prestasjon?

Det må være debuten i Stavanger og at jeg faktisk klarte å fullføre diett og opplegg helt til mål.

Har du som fitnessutøver forslag til enkle og sunne måltider?

Kyllingwok er godt og enkelt. Det er bare å bruke det man har av grønnsaker og frese i panna sammen med kyllingen. Ellers er taco en slager her i huset.

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?

Det må være skuldre/rygg, men det er nok alltid noe å jobbe med..

Hva er ditt treningstips til nybegynnere?

Tren tungt og intensivt. Få hjelp til å utføre øvelsene med korrekt teknikk, og ikke nødvendigvis så tungt som mulig. Viktig å sette opp et treningsprogram tilpasset dine egne mål - ikke bare kopier andres programmer uten å tenke på bakgrunnen for det. Husk kostholdet, det er fort gjort å fokusere kun på treninga, men riktig mat er minst like viktige for å oppnå best mulig resultater. Finn en PT som kan hjelpe deg hele veien til mål.

Noe du vil si til slutt?

Vil takke familie og venner for at de holder ut med en "særing" på diett, og spesielt min mann, Roger som er med meg hele veien. Hadde ikke klart det uten han som støttespiller! Vil også takke alle i Atletix Fitnessklubb.

 


Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Hanne Lulu Holst stiller for siste gang - denne gangen i Bodyfitness.

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Christine er kokk og elsker å bake, men å smake på baksten må vente når hun skal delta i fitness.
Ken Nilsen skal konkurrere i Athletic Fitness.
Du ser Katinka Berget i Oslo konserthus, 8-9. Oktober.

Hanne er klar for å vise muskler

Intervju22.03.2018108

Kokk skal delta i Athletic Fitness

Intervju01.09.201746

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!