Reisebrev fra WSM

Strongman12.10.2012Ole Martin Hansen0

Tiden var kommet hvor alle timene på treningsstudio og strongmanlokalet skulle testes ut mot de sterkeste i verden, i Verdens Sterkeste Mann.

Jeg hadde aldri vært bedre forberedt til en konkurranse. Jeg hadde trent veldig bra på alle øvelsene jeg skulle konkurrere i, jeg hadde gått mange 10 talls timer i skogen og på elipse maskin, jeg hadde brukt timesvis på uttøying og fysioterapeut behandlinger for stram muskulatur, jeg hadde for så vidt tenkt på alt og jeg følte meg som supermann og at jeg kunne løfte hva som helst!!

Avreisen som begynte bra, men ble dårlig komfortmessig

Jeg dro til Los Angeles fredag 21. september, altså 3 dager før WSM skulle starte 24 september. Jeg skulle fly fra Gardemoen-London, London-Los Angeles. Når jeg satt meg på flyet i London satt jeg ytterste i en 4 seter og tenkte at det skulle bli en fin flytur, siden sete ved siden av var ledig inntil noen minutter før flyet skulle gå, da kom Alex Moonen og Ervin Katona. Alex M skulle selvfølgelig sittet ved siden av meg og jeg skal love dere at 145 kg og 160 kg ved siden av hverandre i 11 timer er en lite behagelig fly tur, men det ble om ikke annet mye tullprat.

Lørdagen og søndagen gjorde vi forskjellige intervjuer, var på møter, tok bilder, legesjekk og testet utstyret. På søndagskvelden dro jeg, Svend Karlsen og Charlotte for å trene litt. Jeg skulle bare få litt blod gjennomstrømning i musklene, formen kjentes veldig bra ut da og jeg bare gleda meg til konkurransen skulle starte.

En god start på konkurransen

Mandag var første konkurranse dag og øvelsene skulle foregå utenfor hotellet. Jeg skulle ha 2 øvelser den dagen, loading med 4 stk 125kg ambolter og arm over arm med 2 pickuper.

Jeg fulgte nøye med når de andre gjorde loadinga og jeg kom frem til at her er det bare å gi bånn gass fra første sekund. Det gjorde jeg og den øvelsen gikk veldig bra. Fikk en 2 plass, så det var jo en god start.

Etter noen timer med pause var neste øvelse Arm over arm med 2 pickuper. Jeg hadde gleda meg til denne øvelsen siden jeg fikk den sinnsykt bra til på trening. Jeg og Svend fulgte med når de andre gjorde øvelsen og kom frem til her er det veldig viktig å få lange drag (dvs. viktig å bruke bein og legge seg helt ned med ryggen mot bakken før en tar nytt grep). Det var jo perfekt for det var slik jeg hadde gjort det på trening. Når jeg dro pickupene kjentes det ut som om jeg gjorde min teknikk slik jeg gjorde på trening. Men jeg hørte Svend rope: LENGER DRAG. Jeg dro og dro og det var veldig tungt og jeg kjente at jeg bare rota det til. Tilslutt var jeg så pumpa i grepet at jeg måtte surre tauet rundt underarmen for jeg ville ikke gi meg. Så gikk tiden ut og bilene var 1.5 meter fra målstreken og jeg innså at jeg hadde tulla det fullstendig til i min favoritt øvelse.

Jeg lå da på delt 1 plass etter dag 1.

Neste dag var det 1 øvelse og det var Vikingpress og det skulle foregå på Terminal Island ved Queen Mary. Det var flere gode pressere i min gruppe som Lalas og Katona som har flere verdens rekorder i Vikingpress og Hicks som har 200 kg i stokkpress. Det var mange som sleit med avløftet på denne Vikingpressen da stativet var veldig lavt, det gikk fint for min del og jeg husker etter 4 reps så tenkte jeg: "Dette var veldig lett". Så gikk det nesten 4 reps til så var det fullstendig stopp. Jeg var veldig nære og klare 8 reps, men ble stående med 7 reps og delt 4 plass med Hicks. Katona og Lalas tok 10 og 11 reps. Jeg sa meg fornøyd med Vikingpressen.

Etter dag 2 da lå jeg på en 3 plass i gruppen min og med få poeng opp til 2 plass var jeg fornøyd og følte meg selvsikker på at jeg skulle klare topp 2 og dermed komme til finalen som var målet. For kroppen kjentes veldig fin ut og jeg hadde ikke det minste vondt ett sted. Dette måtte jo bare gå veien!

Øvelsen som ødela alt for meg

Dag 3 kom og vi skulle vi løfte knebøy i Universal Studios. Dette var en øvelse jeg hadde gledet meg skikkelig til for på de 2 siste treningene på gymmet hadde jeg vært oppe på 320kg og det var sinnsykt lett og kjøre reps med. Her var det riktig nok noe annet utstyr enn vanlig knebøy stang. Det var en stor og tykk stang med svære sirckus vekter på sidene og denne veide også 320kg og for å vise at man gikk dypt nok i knebøyen måtte vektene treffe ett stativ i bunn før man kunne løfte opp igjen. Jeg varmet opp med vanlig knebøy til 220kg føre jeg tok på meg drakt og bind. 220 kg har vel aldri vært så lett som den dagen, så dette lovet bra! Svend tok på meg knebinda og jeg var klar for å løfte.

Når jeg begynte å komme langt ned i knebøyen husker jeg at jeg tenkte: "Skal jeg ikke treffe stativet snart", og når jeg traff stativet hadde jeg rett og slett mistet fokuset på løftingen og jeg tippa litt frem og før jeg visste ordet av det så stod jeg der og skjønte ingenting hva som skjedde. Jeg fikk jo aldri prøvd og løfte opp en gang. Var ganske oppgitt over meg selv for noe som jeg skulle gjøre så lett, klarer jeg og drite meg fullstendig ut i og ødela da sjansen til å gå til finalen. Irriterte meg over det den dagen, men la det bak meg før siste dagen.

Dag 4 skulle vi ha Tønnekast og steiner på Venice beach, noe jeg også gleda meg til. Jeg var jo veldig spent på Tønnekast siden jeg bare hadde gjort det 2 ganger før. Grunn til det er at jeg fikk beskjed 1.5 uker føre jeg skulle dra til WSM at det blei bytte av en øvelse og at det blei tønnekast.

Første øvelsen var tønnekast. 8 tønner fra 18-25 kg som skal kastes over en bom på 5 meter og det ble sagt at det vil kun bli tatt tid hvis en kaster alle 8 tønnene over. Svend og jeg kom frem til at det var mest realistisk at jeg ikke skulle klare alle 8 tønnene, så taktikken var og ta det i ett rolig tempo og ikke stresse. Jeg fikk over 6 tønner og var fornøyd med det. Siden alle gruppene skulle løfte stein ble det ganske lang ventetid mellom tønnekast og stein. Tiden for min del ble brukt i atlet teltet med hvile og tullprat.

Siste øvelse

Til slutt var det steiner, som veide fra 120-180kg og plattformene var 180cm-140cm. Det er slik at en må følge med selv og være klar når det er for eksempel min tur til å løfte. Trodde jeg hadde kontrollen der og satt og slappet av og skravlet bare. Når jeg trodde det var ca 15 min igjen til min tur og jeg tenkte at nå er det på tide og bevege seg, da kom Collin og sa det var min tur og jeg måtte komme med en gang for sola var i ferd med å gå ned. Det var jo som å få ett slag i trynet for der satt jeg uten klister og hadde sittet på ræva nærmest uavbrutt i 4 timer og var stiv i musklene og ikke klar i det hele tatt. Fikk klint på noe klister på vei ut, men kroppen var helt rusten for jeg rakk jo ikke å få noe varme i musklene eller tøye litt.

Taktikken på den første stein var å heve den opp på skulderen og løpe bort med den, men når jeg tok tak i den første stein så kjente jeg at jeg hadde sittet på ræva i 4 timer for den stein var så tung at det var ett mareritt! Endte opp med å ta kun 3 steiner, noe som er latterlig dårlig, men det var min egen skyld at jeg ikke hadde fulgt med og gjort meg klar!

Så da var WSM over for min del denne gangen.

Veien videre

Det var jo veldig irriterende at jeg skulle rote det til fullstendig i 3 øvelser, noe som ikke går i det selskapet der. Jeg vet det er forskjell på trening og konkurranse, men jeg vet selv at hadde jeg bare gjort det jeg gjorde på trening i WSM hadde jeg fint klart topp 10 og finalen. Det stod ikke på styrken eller formen eller noe sånt, jeg surra det rett og slett til teknikkmessig. Jeg ble nok litt for uerfaren og skulle nok hatt mere konkurranseerfaring.

Men viktigst av alt er at jeg lever godt på den følelsen at jeg vet at jeg var sterk nok og god nok for å kunne kommet til finalen. For det er alltid viktig å ha trua på seg selv!

Etter WSM var ferdig for min del dro jeg for å trene og kjente at formen var god så la på til 183 kg og tok 5 reps i pushpress. Tok også 4 reps på 280kg i frontbøy med bind.

Frem til nyttår nå så er planen å trene lettere og med mer reps, samt og gå ned til 125 kg slik at kroppen får hvile. Det skal også bli godt å slippe og trykke innpå så mye karbohydrater og fett.
Fra nyttår er planen og begynne å trene hardt igjen og jeg skal være med på noen Giants Live stevner. Jeg gleder meg til neste år hvor jeg satser på og nå nye høyder!

 


Jonas skal løfte som en strongman og spise som en strongman. Se hvordan det går her!

Charlotte på Muscle Beach

Fitness11.06.2014259

Charlotte Johansson deltok på Muscle Beach International Classic.

Ole Martin Hansen er klar for NSM

Intervju29.05.2013129

Vi tok en prat med fjorårets mester i Norges Sterkeste Mann, Ole Martin Hansen.

Verdens Sterkeste Mann 2012

Strongman01.10.2012179

Se siste oppdatering og nytt intervju med Ole Martin Hansen fra WSM.

Charlotte på Muscle Beach

Fitness11.06.2014259

Ole Martin Hansen er klar for NSM

Intervju29.05.2013129

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!