Lone Norås (17) til Nordisk

Intervju19.10.2012Joachim Marhaug0

17-åringen Lone Norås inntar Nordisk til helgen. Her skal hun kjempe med de beste fra Skandinavia i Bkini Fitness.

Navn: Lone Norås
Alder: 17 år (18 i desember)
Høyde: ca. 158 cm
Vekt: Husker ikke sist jeg målte.
Sivilstatus: Singel
Sponsor: X-Life
Klubb: Kaliber Gym
Meritter:
1. Plass Bikini Fitness -163 Norway Open
1. Plass Bikini Fitness Overall Norway Open

Hvordan var det å stille for første gang på Norway Open i Bikini Fitness?

Først og fremst utrolig spennende! Som debutant hadde jeg ingen forventninger til hvordan det kom til å gå. Målet mitt var at jeg skulle komme i den beste sceneformen som overhode mulig, tilpasset Bikini Fitness klassen. Sitter igjen med nye erfaringer, venner og inntrykk.

Hvordan har tilbakemeldingene vært i etterkant?

Jeg har fått gode tilbakemeldinger på både formen og sceneopptreden i etterkant. Det motiverer meg til å fortsette videre med denne sporten! I tillegg har jeg fra mange at jeg har inspirert de til å starte med trening og sunt kosthold. Det elsker jeg å høre.

Hvordan tror du det går på Nordisk?

Har ikke sett så mye på utøverne fra de andre landene. Fokuserer heller på min egen fysikk og form, sammenligne får dommerne gjøre og kåre vinneren utifra den jenta de syntes er best.

Hva synes du om Bikini Fitness Vs. Bodyfitness?

Digger begge klassene! Personlig har jeg veldig respekt til de jentene som stiller i Bodyfitness. Vet allerede hvor krevende det har vært å stille i Bikini klassen, er nok hakket tyngre i Bodyfitness ettersom de skal lavere ned i fettprosent. I begge klassene må muskler, symmetri, harmoni og fysikken utvikles i forhold til hverandre. Klassene jobber mot en forskjellig sceneform, noe som gjenspeiler seg i måten de forskjellige utøverne framtrer på scenen. I bikini er det stort fokus på feminitet og en sterk fysikk, samtidig som du må greie å underholde på scenen og fange oppmerksomheten. Mye likt og mye ulikt med andre ord.

Du er ung - Hvor lenge har du egentlig trent vekter?

1 år. Startet som nybegynner, men har vokst på kunnskapen gjennom hele året. Mye takket være min Coach, Edmund Johansen! Det er mye som kan skje på få måneder med hardt arbeid og god viljestyrke. I denne sporten må du trene riktig, men samtidig spise riktig for å få de resultatene du ønsker utseendemessig på kroppen.

Har du noen bakgrunn fra annen idrett?

Tidligere friidrettsutøver (sprinter) og danser. Starter i ung alder å konkurrere i friidrett på lokale stevner, favoritten var sprint. I ungdomsårene tok dansingen overhånd, men trente alltid litt allsidig ved siden av dansingen. Nå er jeg som nevnt, bitt av fitnessbasillen.

Hvordan ser dietten din ut nå i forkant av Nordisk?

Ren mat. Nå i oppkjøringen er den litt ensformig. Går for det meste i kylling, ris og brokkoli. I tillegg til et måltid med laks. Så har Udos Choice vært min beste venn fra Dag. 1, sørger alltid for å få i meg de kapslene.

Er du sliten og lei av diett?

Lone ler litt og sier: akkurat nå er jeg litt lei av å følge det strenge mat regimet. Skal bli godt å ikke følge de faste klokkeslettene som jeg spiser på. Ellers er jeg ikke spesielt lei maten, eneste brokkolien. Jeg liker å spise sunt, derfor anser jeg ikke selve maten jeg spiser som noe slitsomt. Heller mat mengden, fordi den forminskes gradvis. Så jeg gleder meg til å få økt mat mengde.

 

Hva er det første du skal spise når Nordisk er over?

Hmm, en proteinbar kanskje? Smaker jo like godt som sjokolade i tillegg er det bedre for kroppen og musklene. Perfekt!

Hvordan trener du?

Trener 5 splitt samt en del kondisjon.

Hva er ditt tips til de andre unge der ute som vil begynne med fitness?

Finn personer eller et miljø med erfaringer og kunnskap. Du må lære å forstå denne muskelsporten og være villig til å gjøre det harde arbeidet som kreves. Se muligheter, vær tålmodig og ha troen på deg selv! Muskler gror ikke over natta og heller ikke uten hardt arbeid. Det ligger så mye bak denne sporten, derfor kan det være litt skummelt å traske inn i fitnessverdenen uerfaren og på egen hånd.

Hvem vil du takke til slutt?

Vil først takke Coachen min, Edmund Johansen. Som har lagt ned mye arbeid for å lykkes. Han er også den som har hatt troen på meg fra starten av. I tillegg min familie, mor, søster og far, som kom å heiet på meg under Norway Open! De har virkelig holdt ut med meg, og vist at de støtter meg uansett hva jeg har valgt. Må også takke alle venner og venninner som har heiet på meg, og treningspartnerne som har hjulpet meg på veien! Så vil jeg til slutt takke alle som enda har stor tro på meg som utøver i denne sporten.

Foto: Jon Klasbu


- Ikke tren bare for å se bra ut

Intervju16.02.2016902

Lone Norås ble kjempelei fitness og det jaget med fokuset på kropp og trening.
Mangler du motivasjon? Se Solveig Wilhelms og Lone Norås i ny motivasjonsvideo.

Veien til scenen - Lone Norås

Fitness24.02.2015383

Se video med filmklipp av treningen og veien til scenen med Lone Norås.
Lone Norås ble for kort tid siden kåret til verdensmester i Bikinifitness.

- Ikke tren bare for å se bra ut

Intervju16.02.2016902

Veien til scenen - Lone Norås

Fitness24.02.2015383

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!