Nordisk Mesterskap 2012

Fitness20.10.2012Marika Lejon0

Vi er på plass på Nordisk Mesterskap (Nordic Championships) i Danmark.

Denne helgen er det duket for muskelkalas i den lille trivelige byen Herning. Danskene har tatt oss godt i mot etter en lang reise med buss. Turen startet klokken 05:00 natt til fredag, men tross grytidlig avgang var det bare smilende ansikt å se. Diettåka ødela ikke humøret til atletene i alle fall.

Bildegalleri

- Norske atleter prioritert

Resultater

- Resultatliste fra Nordisk

 Våre pall plasseringer:

- Alexander Kaddour, 1. plass CBB +180 cm
- Evy Rustad, 2. plass CBB Woman
- Bård Grongstad, 2. plass BB Junior
- Frank Ravn Hansen, 1 plass BB Masters
- Anniken Frøyslie, 1. plass  BF Masters
- Janne Krohn, 2 plass BF Masters
- Marthe Sundby, 1. plass BB Woman + Overall
- Emilie Møller-Olsen, 2 plass AF
- Joakim Hetland, 2. pass BB -80 kg
- Lone Norås, 1. plass Bikini Fitness -163 cm
- Christina Fjære, 1. plass Bikini Fitness +163 cm + overall
- Catharina Wahl, 2. plass Bikini Fitness +163 cm
- Julie Firing-Schou, 2. plass Bikini Fitness -163 cm
- Jeanette Elstad, 3. plass Bikini Fitness -163 cm
- Lill Nikolaisen, 3 plass BF -163 cm
- Joel Pascua, 1. plass BB -100 kg
- Sondre Krogh-Bjerke, 2 plass AF +175
- Alexander Farrag Ladsten, 3. plass AF -175
- Solveig Wilhelms, 2. plass BF +163
- Mohammad R. Dalari, 2. plass -70 kg
- Knut Spildrejordet, 3. plass -100 kg
- Leif Arne Hestad, 1. plass +100 kg
(mer kommer når vi får inn dette)

Første pausen er over og Norge har gjort det svært bra til nå. Evy Rustad tok sølv i Classic Bodybuilding. Alex Kaddour tok gull i Classic Bodybuilding +180 cm og Bård Grongstad fikk sølv i Bodybuilding Junior. Frank Ravn Hansen så meget bra ut og vant BB Master. Det samme gjorde Anniken Frøyslie i BF Master, mens Janne Krohn tok sølvet i samme klasse. I skrivende stund er det Athletic Fitness øvelser på scenen som gjennomføres. Vi har tøff konkurranse fra nabolandene og straks vil vi få vite om noen av våre norske AF-atleter får en pall-plass. Det er store muligheter for flere medaljer. Det er fortsatt over tre timer igjen og vi krysser fingrene for at det fortsetter å komme gull til Norge. Det er stengt for presse backstage, men vi kommer tilbake med intervjuer utover kvelden, når atletene blir tilgjengelige.

Jeanette Elstad står ute

Hun trekker frisk luft før hun skal på scenen og sloss i bikini.

Hvordan har du det?
-Jeg er veldig spent. Men er veldig skuffa over at det er så få som har meldt seg på. På Island er bikini kjempe populært, men ingen er å se her på Nordisk.

Gruer du deg?
-Jeg gruet meg vedig på Norway Open. Alt var nytt, fordi jeg var debutant og jeg var skitnervøs. Nå bare gleder jeg meg. Jeg er veldig glad for å få denne opplevelsen og erfaringen. Jeg har hatt en veldig hard og vanskelig diett fordi jeg har en sykdom på immunforsvaret mitt. Men det har gått bra, selv om det har vært tungt. Jeg har lyst til å bli med neste år også.

Hva håper du med tanke på plassering i kveld?
-Jeg håper ingenting. Jeg har ikke lyst til å komme på siste plass og håper bare at det går bra.

Lykke til!

-Tusen takk.

Forbdømming

Dagen har kommet. Forbedømmingen startet allerede klokken 09:00. Kun tre klasser ble presentert her, fordi det er færre enn sju atleter i de andre klassene. Det er seks stykker som får plass i finalen. De tre klassene som hadde mer enn seks atleter var Classic Bodybuilding, Bodyfitness Master og Bodyfitness +163cm. Fem norske deltakere deltok i denne elimineringsrunden. Jørn Pettersen i Classic Bodybuilding gikk dessverre ikke videre til finalen. Det gjorde heller ikke Kim Yvonne Myrvang i Bodyfitness +163. I denne klassen gikk derimot Solveig Wilhelms og Mari Haukland videre. I Bodyfitness Master gikk alle de tre norske deltakerne videre. Dette er Anniken Frøyslie, Janne Krohn og Wiviann Gjerset.

LES OGSÅ: - Lone Norås (17) klar for Bikini Fitness

Det man kan si om disse etter å ha sett dem på scenen denne morgenen er at Anniken har meget stor sjanse for å vinne sin klasse. Flere sier at førsteplassen soleklart er i hennes hender. Solveig Wilhelms var ikke like hard som de andre jentene. Hun var den med minst markert mage. For en uke siden vant hun hele Arnold Classic. Nå spørs det hvordan våre nordiske dommere dømmer. Dømmer de etter masse og hardhet eller vil de se på fysikken å gå for en softere look? Solveig har en nydelig fysikk og meget bra ben. Hvordan dette ender får vi se i finalen. Det blir spennende!

Innveiinga startet 18:00, kun to og en halv time etter ankomst. Vi var på plass og her er noen intervjuer og bilder fra første runde av Nordisk Mesterskap 2012!

20 medaljer til Norge!!!

Nå er det virkelig all grunn til å feire. Vi har tatt hele 20 medaljer i årets Nordiske Mesterskap! I Bikini Fitness fikk samtlige norske atleter pall-plass.

Banketten er i full gang og maten er meget god. Noen er allerede på desserten og andre har akkurat kommet fra rommet sitt etter å ha dusjet av seg den brune malingen. Ikke alle har rukket å pynte seg og sitter fortsatt med joggedresser, reklame t-skjorter og landslagsjakker. Likevel er det rolig og hyggelig stemning. Jeg sitter ved siden av Lone Norås som vant den lave klassen i Bikini. Hun har tatt seg et glass vin og jeg begynner å lure på hvordan hun har fått tak i det her, når hun bare er 17 år. I Danmark er det visstnok 16 års grense på alkohol.

Er du fornøyd Lone?
-Ja, jeg er kjempe fornøyd. Dødsfornøyd!

Hva føler du nå som du ble slått i overallen av Christina Fjære, som du vant over sist?
- Det gjør ikke noe å ikke vinne overall. Hun fortjente det. Jeg er ikke skuffa i det hele tatt. Det var morsomt å knive igjen med Christina.

Hva er planen nå?
-Nå er det VM som er neste. Det er i Budapest i desember. Jeg begynner å spise litt nå noen dager, for å få tilbake litt energi, så starter jeg igjen på dietten og omstiller meg på nytt.

Christina sitter rett ved siden av Lone

Hvordan var det å vinne overall?
-Det var kjempegøy.

Hadde du troen på at du kunne ta overall selv om Lone vant sist?
-Jeg forventet ingenting. Jeg tenkte ikke på plassering, men på å gjøre mitt beste. Jeg konkurrerte mot meg selv. Så ønsket jeg å være mindre nervøs enn på Norway Open og jeg følte at det gikk bedre nå.

Skal du også på VM eller EM?
-Jeg bruker noen dager på å tenke. Det har vært mye stress og mas. Jeg visste heller ikke at det var en mulighet før jeg vant i dag. Jeg skal tenke på det, så skal jeg bare spise og kose meg frem til det.

Emilie Møller Olsen fikk 2. plass i AF

Hun trodde først hun fikk 3. plass (Vi har også skrevet feil tidligere i dag), men det er sammenlagt med den lave klassen hun fikk 3. plass. I hennes klasse ble hun altså nr. 2.

-Jeg er dritfornøyd! Jeg skal tenkte litt på hva jeg skal gjøre fremover. Jeg skal nok ikke stille nå til våren, men er kvalifisert til VM. Jeg vil være med igjen! Jeg er fornøyd med plassen jeg fikk. Hun som vant er nemlig verdensmester. Hun vant VM i forrige uke.

Alex Kaddour er derimot ikke fornøyd i kveld!

-Jeg håpet på overall. Jeg er ikke fornøyd! Det var overall jeg kjempet for. Det blir jo verre i VM, når jeg ikke klarer å ta overall i Nordisk. Men han som vant over meg var god. Det var ingen skam å tape mot ham.

Hva skjer videre nå?
Jeg skal spise en uke. Hvis familien synes det ikke blir for mye, så slenger jeg meg på VM i Sofia.

Solveig Wilhelms er heller ikke fornøyd med kvelden

-Nei. Jeg er skuffet og ikke fornøyd. Jeg liker å være ærlig og si det som det er. Skal ikke pynte på noe. Jeg skulle gjerne hatt tittelen "Nordisk Mester". Men jeg ville ikke byttet 1. plassen min i Arnold mot å bli Nordisk Mester. Heller 1. plass i Arnold enn å vinne i kveld. Arnold Classic ga meg smaken på et annet liv, som jeg tror jeg kunne tenke meg å leve. Jeg vet hvor hardt jeg har jobba og alt i alt denne høsten så er jeg fornøyd. Alt annet enn 1. plass blir et tap for meg, fordi jeg har satt meg veldig høye krav. Jeg er bare 23 år gammel og alt har så vidt begynt. Jeg skal ta tiden til hjelp. Jeg elsker dette. Jeg elsker å stå på scenen, pushe meg selv på trening og jeg har veldig lyst til å fortsette. Målet mitt var å kvalifiserer meg til EM og VM og det har jeg klart. Som sagt er jeg vedig fornøyd med denne høsten. Å vinne Arnold Classic har gjort meg motivert og åpnet noen dører i hodet mitt.

Lill Nikolaisen sitter ved siden av Solveig

-Jeg er fornøyd! Jeg fikk 3. plass og er nå kvalifisert til EM og VM. Jeg har lyst til å prøve det neste år.

Evy Rustad

Jeg går bort til Evy Rustad. Hun har jeg villet snakke med lenge og ser at hun er ledig. Hun er over 50 år og har fysikk som en gudinne.

Hvordan går det med deg Evy? Skal du konkurrere noe mer nå som du er kvalifisert til VM?
-Jeg vil til USA jeg. Jeg har bodd der. Det er mer å velge for oss over 45 år der. Eller for dem over 50 for min del. De har opptil 70 år der borte. De har flere klasser å velge mellom, som blir mer riktig for meg. Jeg skal ikke til EM eller VM.

Hvordan har forberedelsene dine gått?
-Jeg har hatt en veldig stressende natt. Jeg måtte bytte rom, fordi det var fest i rommene ved siden av meg. Full party! Jeg fikk verken sovet eller karbet opp ordentlig. Jeg er glad for at jeg i det hele tatt klarte å gjennomføre og levere det jeg gjorde. Jeg kunne nok ha vært hakket bedre, men forholdene lå ikke til rette. Plasseringen hadde nok uansett blitt den samme, men min egen prestasjon kunne vært bedre. Gøran, som er min andre halvdel, skulle vært her. Det er han som pleier å smøre meg og han hjelper meg med dietten og treningen. Jeg fikk trekk på grunn av fargen i dag. Det hadde vært lettere om han var her.

Rett på siden av Evy sitter Joel Pascua

Han vant sin klasse og fikk overall på NM for to uker siden.

 

Jeg vil gjerne takke deg Marika og Treningsforum for at dere er her. Jeg er veldig fornøyd med å vinne klassen min. Jeg føler meg ikke helt i toppform og skal gå og legge meg nå. Jeg har vært dårlig og småsjuk siden Arnold Classic. Nå er planen å slappe av litt, så blir det konkurranse igjen til våren. Jeg vil også gjerne takke min samboer Cecilie, som har vært min støtte. Vi har en sønn på 16 måneder og derfor har det ikke vært lett å være på diett. Det har vært helt jævlig. Det er tøft og absolutt ikke slik som før. Nå vil jeg prioritere barn og familie. Til slutt vil jeg takke Haralds Gym for all hjelp og masse til Geir Borgan Paulsen som har hjulpet meg med diett, trening, poserig og råd. Så må jeg takke Ulf Ellefsen som har sponset meg med penger. Han er min venn og min treningspartner. Han støtter også Joachim Pedersen fra 24fitness.

Vi ønsker Joel en riktig god natt og god bedring. Så takker vi dere lesere for følget. Vi er tilbake med nye oppdateringer fra bodybuilding- og fitnessmiljøet. Fortsett å følge med oss!

Bankettbilder

 

Bildegalleri 

- Se flere bilder av de norske atletene her


- Se flere bilder av de norske atletene her

Intervjuer fra innveiing

Knut Spildrejordet på 3. plass NM

Han satt sammen med sin forlovede og ventet på å bli veid.

Hvordan tror du det går i morgen etter å ha fått 3. plass på NM?
-Jeg har ingen anelse. Kanskje det går slik som i NM. Jeg kjenner ikke til disse danskene og svenskene, så det er vanskelig å si noe nå.

Hvordan står det til med vekta?
-Jeg klarer akkurat vekta! Jeg skal stille i -100kg og veier 99kg. Formen har ingen sett på, så det er vanskelig å si om den er bedre enn under NM. Den er enten slik som under NM eller litt bedre.

Hvordan føler du nå før du skal i ilden?
-Jeg er sliten. Det er varmt her inne. Jeg har som mål å komme så høyt opp som mulig når det gjelder plassering. Jeg blir fornøyd om jeg slår noen som er gode. Dette er min siste konkurranse på denne dietten, så jeg gleder meg veldig mye til å spise i morgen.

 

 

Joel Pascua fikk den gjeveste pokalen under NM

Han tok overallen og nå er han klar for å slå alle mann nok en gang.

Hva tror du vil skje i morgen? Vinner du igjen?
-Jeg håper på det beste! Jeg går for å vinne. Det blir nok 1. plass i morgen...neida. Vi får se. I år har jeg vært med i fem konkurranser og dette blir den siste for i år. Jeg var med i Oslo Grand Prix, Norway Open, NM, Arnold Classic og nå Nordisk.

Hvordan gikk Arnold Classic for deg?
-Det var en veldig tøff klasse. Vi var 27 stykker. Jeg ble også syk i Spania. Jeg ble forkjølet og hostet. Men det er ikke grunnen til at det gikk som det gikk. Det var rett og slett en hard og tøff konkurranse og jeg endte på en 14. plass.

 

 

 

Lone Norås tok også overall

Men det var på Norway Open i Bikini Fitness. Det var aller første gangen Bikini Fitness ble inkludert som klasse på et stevne i Norge og Lone var debutant. Hun er bare sytten år!

Hvilke forhåpninger har du nå etter å ha vunnet overallen?
-Jeg har nullstilt meg helt. Jeg har gjort mitt aller beste. Det blir nok mye høyere nivå i morgen. Vi får bare se hva dommerne er ute etter.

Edmund Johansen er coachen din. Er du fornøyd?
-Jeg hadde aldri greid dette uten han! Han har så mye kunnskap. Uten kunnskap kommer man ingen vei. Edmund har satt opp både trening og diett. Han har vært en god støtte og jeg er helt avhengig av å ha en coach.

Går du ikke glipp av ungdomstiden når du kjører diett og så hard trening i din alder?

-Jeg er ikke noen festejente. I Lakselv, hvor jeg kommer fra, så er alle ungdommene ute og fester hver helg. Jeg har aldri vært en del av dette. For meg føles det ikke som at jeg går glipp av noe. Jeg har det veldig bra med det livet jeg lever. Jeg liker å spise sunt og trene. Jeg synes man skal følge drømmen, ikke strømmen. Man må tørre å skille seg ut og gå sin egen vei.

 

Marthe Sundby er også på plass i køen for å veies

Hun vant overall i Bodybuilding under NM.

Hvordan går det i morgen Marthe? Blir det overall igjen?
-Det må jo ikke gå gærnere enn på NM! Nå er jeg i diettåke, så jeg vet ikke hva jeg sier. Men jeg går selvfølgelig for å vinne.

Hva synes du om damene i køen som du sloss mot?
-Damene ser brutale ut. Det blir show! Det blir århundrets catfight og det er det som er moro!

Julie Firing er en annen jente som skal stille i Bikini

Hun kom på 4. plass i Norway Open. Siden det kun var en konkurranse for denne klassen i Norge, så har 4. plassen også fått bli med på Nordisk. Vanligvis er det kun pall-plasser som får invitasjon videre til Nordisk Mesterskap.

Hvordan går det i morgen Julie?
-Vi er bare fem stykker, så jeg er sikret finaleplass i hvert fall. Jeg går for topp 3 i morgen. Jeg vil i gjerne slå danskene. Så gleder jeg meg til å spise litt i morgen. Jeg har kjøpt masse godteri på danskebåten. På mandag begynner jeg på off-season diett, så jeg skal ikke spise så alt for mye etter konkurransen. Men jeg skal ha Baileys.

Du er 22 år gammel og stilte i den lave klassen i Bikini. Er dette noe du vil fortsette med?
-Å ja! Jeg har fått blod på tann. Jeg var også med i Body Fitness på NM, for erfaringen og poseringen sin del. Da kom jeg på 10. plass. Jeg har tenkt litt på å gå over til BF, men jeg synes det er mye show med Bikini. AF er også noe jeg kunne tenkt meg. Der må du yte for å få plassering. Jeg vil se hvordan det går i morgen, så finner jeg ut hva jeg vil satse på videre.

Hvis du vil få med deg morgendagen og hvem stikker av med pokalene i morgen, så følg med oss i Treningsforum. Vi dekker hele morgenen, dagen og kvelden, fra forbedømming til bankett. Gå ikke glipp av kampen mellom de nordiske landene, som skal vise hvem som har mest muskler! 

Bilder fra innveiing

 

 

 


Se resultatliste over hvordan det gikk med våre utøvere på Nordisk Mesterskap 2017.

Nordic Championships 2016

Fitness24.10.201643

På Nordic Championships 2016 tok Natalia Ejsmont og Joel Pascua overallseier.

Nordic Championships 2014

Fitness03.11.201489

Se bilder og resultater.

Nordic Championships 2013

Fitness18.10.201384

Nordisk er i Estland i år.

Nordic Championships 2016

Fitness24.10.201643

Nordic Championships 2014

Fitness03.11.201489

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!