Bli sunn med iHerb.com

Kosthold31.10.2012Joachim Pedersen0

Er du på jakt etter noe godt uten kalorier? Da er iHerb.com nettstedet for deg. Her får du kjøpt alt fra bakemel til sukkertøy uten kalorier.

Iherb.com er en amerikansk webshop med over 35.000 produkter lokalisert i California. Her får du alt fra proteinpulver, bakepulver, søtningsstoff, majones uten kalorier, sjokolade uten kalorier m.m. iHerb.com er perfekt for deg som liker å bake mye og eksperimentere med oppskrifter for å gjøre de sunne. For eksempel å bytte ut ingredienser i en vanlig sjokoladekake med sunnere ingredienser som stevia til søtning, kalorifri sjokolade og hvorfor ikke toppe alt med et proteinpulver med sjokoladesmak. Du finner alt du trenger på iHerb.com til en tredjedel av prisen i norsk helsekost. Bare husk å bestille under 200 kr per transaksjon slik at du slipper omkostninger som toll.

 

Noen utvalgte produkter


Xanthan Gum - Fiberhusk på norsk. Fiberhusk er en glutenfri fiberblanding. Dette er vannoppløselige fiber fra en plante som heter Psyllium Husk. Brukes til baking for å gjøre deigen fyldigere, mer fiberrikt og holdbar.
Stevia - Søtning - English Toffee gir karamellsmak. Finnes i Mange ulike smaker. Vanilla Creme, Orange, Chocolate for å nevne noen. 0 i GI og påvirker dermed ikke blodsukkeret (perfekt for diabetikere).
Erythritol - Norsk variant er sukrin. Brukes som erstatning til sukker og har 0 i GI hvilket betyr at det ikke påvirker blodsukkeret. Cacao Powder - Rått kakao pulver. Fin å bruke til baking eller kakao en kald vinterdag. Denne er raw organic og har lavt karbo, kalori og fett innhold. Finnes i flere varianter.
Organic Coconut powder - Også kalt kokosmel. Søt erstatning til mel. Fungerer bra i søt bakst som boller, vafler, noe i rundstykker for å få en rund god smak. Vær obs på mengden du bruker, baksten kan ende opp tørr.
Almond flour - Mandelmel. Erstatning for vanlig hvetemel. Organisk og uten gluten. Flere ulike varianter i butikken.Frontier krydder - Organisk krydder uten salt i mange ulike varianter. Her er noen av de. Frontier har også en del flytende smakstilsetninger for bakst o.l.


Walden Farms Ranch Dressing - En sukker-, kalori-, karbo- og fettfri dressing som kan minne litt om cæsar dressing. Kommer i ulike varianter.
Walden Farms Chocolate Syrup - Sjokolade saus som passer godt over en is. Kalori, karbo, sukkerfri og fettfri. Kommer også i smaken karamell.
Walden Farms Strawberry Breadspread - Jordbær syltetøy. Kalori-, karbo-, sukker- og fettfri. Kommer i flere varianter.


Walden Farms Tomato & Basil - Tomatsaus som passer perfetk på pizza eller i pasta middagen. Kommer i flere pasta saus varianter. Kalori-, karbo-, sukker- og fettfri.
Miracle Noodle - Pasta på pose i flere ulike varianter på iHerb. Veldig lav på kalorier og karbohydrater. Fettfri.


Yacon syrup - Søtning. 100% Organisk. Lav GI. Setter en fruktig, honningaktig smak i f. eks. bakst, te, over is eller frokostblandingen/havregrøten.
Coconut oil - Kokosolje, en til baking samt andre ting og en til steking (ikke avbildet). Organisk. Mange ulike varianter på iHerb.
Celsius, Calorie Burning Drink, Sparkling Orange - Kaloriforbrennende energi drikk i 4 pack. Er uten aspartam, sukker, karbohydrater og kunstige fargestoffer. Kommer i flere smaker. Ca. 11,50 NOK pr.stk.

Snacks/godis


Chocolite bars
- Sjokolade barer med lite fett, sukkerfri, lavt kalori- karbohydrat innhold. Kommer i flere smaker samt også som protein barer. (fra venstre: Cookies n´cream, Chocolate coconut, Chocolate Crispy Caramel) Ca. 8 NOK pr.bar.


Food Should Taste Good - Naturelle chips med ulike smaker. Passer til taco kvelden, som snacks eller kjeks. Gluten fri. Uten transfett.
Atkins Endulge - Sjokolade/snack barer. Lavkarbo. Kommer i utallig ulike varianter hos iHerb. Vær obs på ulike størrelser på barene. (Fra venstre: Chocolate Coconut og Blueberry Almond) Ca. 7 NOK pr.bar.Fifty50 - Sukkerfrie drops. Lav GI.
Yummy Earth - Organisk sukkerfritt smågodt. Finnes mye forskjellig sukkerfritt godis til små og store på iHerb.

Dette er kun en liten «smaksprøve» av hva man kan få tak i hos iHerb. Det finnes utallige kosttilskudd som BCAA, omega3, multivitaminer for barn, proteinpulver /barer osv. Det meste får man tak i der og ofte mye billigere enn om man kjøper i Norge.

Forslag til oppskrifter

Som du kan bruke produkter fra iHerb.

Rømmevafler - lavkarbo

10-12 plater:
4 egg
4 ss sukrin
3 dl magerkesam
1 dl hjemmelaget mandelmel
2 ts bakepulver
2 ss fiberhusk
Kardemomme og/eller kanel etter smak

Egg og sukring piskes sammen. Tilsett deretter magerkesam, og så det tørre til slutt. La røren svelle noen minutter. Vaflene blir tynne, men svær godt. Ikke ta mer enn en spiseskje røre til hver plate.

Tips: Spar en plate og ta den med på jobben til lunsjen og lat som det er en lefse. Ta på smør, kanel og sukrin. Kos deg på jobben dagen etter!


Lavkarbo osterundstykker

1 dl sesamfrø
0,5 dl linfrø
2 ss mandelmel
2 ss pofiber/glutenmel
3 ss fiberhusk
1 ss bakepulver
1 ts salt
1 ts sukring
3 ss kokosolje
6 ss kremfløte
4 store egg
8 dl raspa hvitost

Bland alt det tørre godt sammen og ha i olje, kremfløte, egg og hvitost. Bland godt sammen,
La det stå i 10 min. for å svelle.
Lag 8 rundstykker og legg på bakepapir på stekebrett
Stekes på 200 grader i 20-25 min.

Loff/smørbrød - lavkarbo

7 smørbrød:
2 små eggehviter
1 egg
3-4 ss Bake Pro
3 ss mandelmel
½ ts seltinsalt

Pisk de 2 eggekvitene stive, bland Bake Pro, mandelmel, salt sammen med hel egget. Bland de stivpiskete eggehvitene forsiktig sammen med eggblandingen. Fordel røren på 7 brød og stek ved 15-160 grader i ca 15. minutt. Ta ut og avkjøl på rist.

Hamburgerbrød - lavkarbo

1 dl sesamfrø
1dl revet ost
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts glutenmel (kan også bruke fiberhusk)
Litt seltinsalt
Litt sukrin

1 dl sesamfrø kjøres i blenderen for å males. Bland også resten oppi blenderen. Legg røren i passe store hamburgerstørrelse på et bakepapir på plata. Ta litt sesamfrø til å strø på toppen. Stekes på 175 grader i 20 minutter. Ta ut og avkjøl på rist.

Kjeks - lavkarbo

ca 10 kjeks
2 eggehviter
2 dl mandelmel
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkefrø
½ ts salt
1 ts sukrin
2 ts fiberhusk

Skill eggene. Visp eggehvitene lett sammen. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Form små runde kjeks på et stekebrett. Det er lettest å bruke hendene til å trykke og forme disse. Prøv å få til en jevn tykkelse. 3-4 cm i diameter. Stekes på 180 grader i ca 15 min midt i ovnen.

Protein sjokokuler m/kokos

4 ss kakao pulver
4 ss sukrin melis
1 scoop sjokolade protein
Lettmelk
Kokos

Bland kakaopulver, sukrin melis og proteinpulver og hell i melk, litt etter litt til ønsket konsistens er oppnådd. Tips er å ta mindre melk for å få blandingen tykk nok til å lage små runde kuler. Kulene rulles deretter i kokos og nytes som god og sunn godis.

 

 


Joachim Pedersen 

Joachim har vært ansvarlig redaktør siden han startet opp Treningsforum i 2001. Han begynte å trene vekter i ungdomsårene og har over 15 års erfaring med trening og kosthold. Joachim har lang fartstid innen fitnessbransjen og brenner for det han driver med.

Fyll fryseren med nybakt brød

Kosthold13.01.2009107

Bak brød og rundstykker og fyll opp fryseren.

Sunn proteinrik julebakst

Kosthold05.12.2019249

Er du i gang med bakingen til jul? Prøv dette.

Mel-guide: Gjør baksten din sunnere

Kosthold03.06.2019119

Reduser kalorier og karbohydrater og tilsett mer proteiner og fiber.
Prøv en av disse 5 høstrettene.

Fyll fryseren med nybakt brød

Kosthold13.01.2009107

Sunn proteinrik julebakst

Kosthold05.12.2019249

Mel-guide: Gjør baksten din sunnere

Kosthold03.06.2019119

Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?
Dette programmet er perfekt for hjemmetrening eller hvis du har dårlig tid.

Hvordan få mer ut av markløft?

Trening27.05.202040

Slik får du mer ut av markløft.
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.