- Slanking + muskeløkning

Trening01.11.2012Joachim Marhaug38

Dine spørsmål og debatter kan deles med andre utenfor forumet! Vi ser at det er mange smarte spørsmål som stilles om trening og ernæring på forumet. Vi ønsker å dele og bidra til å svare på disse spørsmålene via artikler på forsiden.

Eksempler på dette kan være spørsmål som:"styrketrening og kardiotrening - bør dette trenes på samme dag?", "Tøyning og utstrekking - er dette nødvendig og betyr tøyning og strekking det samme?" Mange brukere av forumet tar opp spørsmål som skaper vettuge og lærerike diskusjoner og vi ønsker å delta mer aktivt i disse diskusjonene. Du har muligheten til å få spørsmålet ditt "opp i dagen" ved å tillate oss å bruke det som utgangspunkt for våre artikler slik at flere lesere kan ta del i ulike aktuelle spørsmålsstillinger vedrørende trening, ernæring og andre diskusjonstemaer. Vi kan selvfølgelig ikke ta opp alle spørsmål, men vil bestrebe oss på å løfte fram både generelle og spesifikke spørsmål og diskusjonstemaer. Dette håper vi på vil bidra til økt kunnskap til våre lesere.

Tips oss gjerne med ditt eller andres innlegg på post@treningsforum.no og kanskje dette vil publiseres på forsiden.

Spørsmål:

Innsendt av SlackyOne:
Hei

Jeg er en "mann" på 25år, veier 100kg, 1,84cm høy. Har i grunnen ikke noe spesiell bakgrunn med vektløfting osv. Hadde en periode på 3-4mnd hvor jeg trente muskler 5dager i uken. Økte muskelmasse ganske kraftig samt stor progressjon på maksløft av diverse..

Klarer ikke og komme skikkelig i gang igjen fordi jeg er usikker på fremgangsmåte. Er mest interessert i og komme ned i vekt da talla på vekta betyr i første omgang mest. Det er derfor jeg trenger hjelp til og sette opp et program for slanking med moderat muskeltrening.

Hadde hvert kult om noen som gjerne driver med fitness etc kunne blitt en slags fadder som følger opp med treningsprogram, kosthold og motivasjon!

Høres jo kanskje ut som en fulltids jobb men er bare ute etter at noen kan gi meg noe som gjør at motivasjonen eksploderer!! Vil så gjerne ned i vekt og samtidig bli litt mer markert. Vis jeg ser progressjon så er jeg 100% engasjert..

Blir fort sånn at jeg er redd for å spise om vekta går oppover. Kommer til og være 100% ærlig med matinntak, trening osv... DETTE ER NOE JEG VIRKELIG VIL!!!!

Ta kontakt om du har lyst å utrette noe

Svaret fra Rita Immerstein:
Dersom du har hatt en pause nå kan sirkeltrening med baseøvelser være effektivt både for muskulatur(kroppsforming) og forbrenning(f.eks knebøy, nedtrekk, markløft, benkpress og militærpress). Kjør 2-3 sirkler med pause mellom hver av dem og ligg på 10-15 reps i hver øvelse. Sammen med intervalltrening på sykkel i 15-20 minutter 2-3 dager i uken har du et godt start-utgangspunkt.

Bestem deg for å spise minimum 4 måltider og helst 6 måltider om dagen. Sjekk matskap, fryser og tørrvarer - har du det du trenger av basisvarer? Magre melkeprodukter, kjøtt, fisk, boksmat i form av bønner, tunfisk, makrell i tomat, samt havre, fiberrik frosne grønnsaker....

Bruk noen dager på å forberede både kosthold og trening - det er for sent å bestemme deg og gjennomføre på samme dag....dette greier du - allier deg med en kamerat i tillegg eller en på gymmet slik at dere følger litt med på hverandre. Allikevel er det slik at dette må du primært greie på egen viljestyrke...motivasjonen utvikles jo gjerne i hver lille seier du får...slik er det for de fleste av oss, inkludert meg selv

 

Hva mener du?

Svar i forumet og del din kunnskap med resten og bidra med å skape en fornuftig og saklig debatt.


Kaffe inneholder koffein og kan dette hjelpe deg med å forbrenne mer fett?
Grønn kaffe inneholder, som grønn te, klorogensyrer som er positivt for vekttap.

Den nest beste dietten

Kosthold26.04.2017121

Hvis du ikke klarer det beste, hva med det nest beste?
Dette er miniguiden på hvordan du skal holde deg slank.

Den nest beste dietten

Kosthold26.04.2017121

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!