Intervju: Kenneth Svensen - nytt intervju

Intervju03.07.2006Joachim Marhaug0


 

Navn: Kenneth Svensen
Alder: 26
Interesser: Trening, mat, være med venner og familie betyr også mye for meg
Trener på: Haralds Gym i Oslo som også er klubben jeg stiller for
Sponsor: Sportsnutrition
Hjemmeside: www.ksvensen.com

Hvor høy er du, hva veier du og hvor lenge har du trent?
Jeg er 179cm, veide inn på 93,4kg i Oslo GP 2006, offseason er vekten opp mot 110kg. Har trent med vekter i rundt 9år nå, føre det så spilte jeg ishockey i flere år. Har hele tiden vært litt opptatt av å se stor ut, så da falt det naturlig for meg og begynne å trene vekter.

Hvordan ser en helt vanlig dag ut i ditt liv?
Her kan jeg sette opp evnt hva jeg gjorde og hva jeg spiste på diett Eksempel på en lav dag, på dietten:
Frokost: 56g Havregryn, 56g Prot pulver. 1SS Udos. 10g Solsikkekjerner
Måltid 2 : 22g Ris, Egg, 6uten, 1med plomme. 30g prot pulver
Måltid 3: 22g Ris, 150g Tunfisk, 3 Eggehvitter
Måltid 4: 22g Ris, 150g Tunfisk , 3 Eggehvitter
Måltid 5: 56g Havre, 56g Prot pulver, 10g solsikke, 10g linfrø
Måltid 6: 22g Ris, 300g kylling
Måltid 7: 50-70g Peanøtter med skall, 200g kylling

Dette var ett eksempel på lavdag, lavdag var treningsfri dag. Dette er veldig nærme slutten på dietten og derfor så små mengder med mat. Hadde en time Cardio på morgenen føre frokost.

Hva er dine mål og ambisjoner?
Mitt mål er å kunne bli så god som jeg kan bli, og vite jeg satser 100% på det. Sannsynligvis kommer jeg bli med på Grand Prix stevner som kommer til våren 2007. Hadde vært morsomt med NM og Nordisk denne høsten, men det er ikke bestem ennå.

Hva fikk deg til å begynne å trene?
Alltid vært opptatt av å ha muskler, ble først bitt av basillen da jeg så Tommi Thorvildsen for første gang i 1997, da han vant ett stevne i konserthuset.

Er du fornøyd med framgangen du har hatt?
Jeg er fornøyd med fremgangen og at jeg har forbedret meg med størrelse og form de siste 3 årene, men jeg blir vel ikke helt fornøyd. Jeg har en så driv med det jeg elsker å gjøre at jeg ikke tenker gi opp.

Hvordan trener du?
Jeg trener 4 ganger i uka, har stort sett en hovedøvelse og varierer de andre øvelsene for hver trening. Liker å trene tungt, men ikke tyngre enn at jeg får god muskelkontakt og en god pump i muskulaturen. Ligger mellom 6-10 reps og 1-2 sett per øvelse, aldri mer enn 4 øvelser per muskelgruppe

Hvilke øvelser er dine favoritter for følgende muskelgrupper:
-Bryst
Liker skråbenk og flyes med hantler på bryst noe som gir meg godt med trøkk og pump

-Skuldre
Jeg trener ikke fremsiden av skuldre da jeg blir fort overtrent og får betennelser i forsiden så jeg bruker bare to side hev øvelser. Min favoritt er med hantler sittende på benk. For baksiden liker jeg å kjøre hantler, hvor jeg ligger på en benk som står skrått. Alltid fått en god kontakt og pump i skuldrene bare ved å se på vektene.

-Triceps
Her har jeg begynt å like smal benk veldig godt, nå som jeg har begynt å få den til å ta, fikk ikke det like bra til før. Og det skal visst være en av de øvelsene som pakker best på med masse på tricepsen

-Biceps
Har ingen favoritt her, stang curl muligens som første øvelse som jeg får fort pump og trøkk i armene av.

-Rygg
Rygg er noe jeg alltid har likt å trene, her liker jeg alt fra nedtrekk foran til markløft. Alltid fått god kontakt og pump i ryggen som med skuldrene.

-Forside lår
Blitt mer og mer glad i å trene bein det siste 1,5 året, jeg liker egentlig alt her også, selv om jeg ikke er verdens sterkeste men får flyttet på litt for det.. Knebøy, beinpress og frontbøy i smithmaskin er god sammensetning

-Bakside lår
Rake markløft liker jeg veldig godt, men tar den som en siste øvelse. Leg curl er også en god øvelse som isolerer godt

-Legger
Her kjører jeg sittende og stående tå hev på maskin som vi har på gymmet

-Mage
Mage kjører jeg kun på diett, vanlige sit ups osv.

Hvordan spiser du?
Jeg spiser 4-5000 kcal offseason, jeg spiser bare ren mat hele året, men om jeg får lyst på en pizza på en Onsdag så tar jeg det. Men hovedsaken er at basis maten er bra hele tiden. Kosten min består av: Havregryn, ris, poteter som karb kilder og proteiner blir det: Tunfisk, kylling, biff, egg, kesam og protein shaker.

Bruker du kosttilskudd?
Jeg bruker proteiner fra Optimum nutrition, glutamin, kreatin, BCAA, aminosyrer, kalsium, magnesium, omega3 og Multivitaminer og mineraler. Glutamin tar jeg på morgenen før frokost, før og etter trening og på kvelden før siste måltid. Aminosyrer tar jeg mellom måltider, bcaa før og etter trening. Kalsium, magnesium og omega3 tar jeg daglig, kreatin i perioder. Proteinshaker blir stort sett sammen med frokost og etter trening. Slenger også ned en shake når jeg står opp om natta for å gå på do.

Hvilket kosttilskudd vil du anbefale til andre og hvorfor?
Kosttilskudd er viktig men man bør begrense seg til det viktigste og vurdere om man har råd til det andre. Viktigste må være ett godt protein tilskudd og multivitamniner og mineraler

Har du noen forbilder?
Har sett opp til Tommi siden jeg begynte å trene, Kai Kaknes er også en som har motivert meg. Blir også veldig motivert av Marthe Sundby, hun trener hardt, spiser bra og har oppnådd veldig bra resultater.

Hva motiverer deg?
Spesielt på diett er jeg veldig selv motivert, av å se fremgang og forandringer i kroppen, samt positive tilbakemeldinger fra folk på gymmet

Hva gjør du for å komme i form?
Spiser bra og øker Cardio, da er det slutt på å unne seg ting man ellers kan spise og kose seg med. På diett blir det veldig strengt, så da blir man ikke verdens mest sosiale person.

Har du noen tips til enkle og sunne måltider?
Mager Kesam med funlight, det har jeg hatt dilla på over ett år nå, fint å kose seg med på kvelden bla. Ellers så kan jeg ikke så veldig mye, da maten min stortsett er lik, bruker variere fargene på boksen jeg har den i bare for psyken sin del på diett. (jaa, vi tar en blå boks i dag)

Hvilke muskelgruppe er du mest fornøyd med?
Mest fornøyd med skuldre og rygg, det er vel det de fleste bemerker meg også. Men de kan jo fortsatt bli bedre.

Hva er ditt treningstips til nybegynnere
Vær tålmodig, resultater kommer ikke med en gang, men de kommer. Den som gir opp har tapt, så man får bare stå på og gjøre det man kan. Få orden på kostholdet og få riktig trenings teknikk, og tren ikke for mye. Mange overtrener og det blir ikke muskler av det. De fleste klarer trene mer enn godt nok, så tenk på kosthold. Og tren hele kroppen selv om det ikke er like gøy å trene bein for alle sammen.

Kenneth Svendsen er også medlem i vårt forum.


Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Andreas Gulbrandsen kom i superform.

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Se bilder og intervju.
Se videointervju

Linda Antonsen (38) klar for VM

Intervju06.12.2012132

Linda Antonsen deltar i Bodyfitness.

Kun 8 kilo mellom bildene

Intervju25.04.2013593

Greske Andreas Santorinios er klar

Intervju21.03.2013135

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!