Carl Yngvar Christensen løftet 1132,5 kg

Styrkeløft14.11.2012Bjørnar Brende Smestad0

Carl Yngvar endte som nummer tre i å årets VM, sekunder fra å ta verdensrekord og gullmedalje.

Først og fremst, hva syns du om verdensmesterskapet selv, er du fornøyd med innsatsen?

Jeg er vel egentlig fornøyd med innsatsen, men er ikke så fornøyd med resultatet. Dette var ikke noe godt stevne for meg. Det henger jo selvfølgelig mye sammen med problemene jeg har hatt med kneet siden i EM og NM. Jeg har ikke fått trent skikkelig på knebøy siden april nå, og sånt blir man ikke sterk av. Jeg vet jeg har mye mer å gi om jeg får trent skikkelig.

Carl Yngvar hadde et forsøk på 375 kg i markløft - med dette løftet ville han ta gull og ny verdensrekord sammenlagt. Desverre glapp grepet idet vekten kom opp. I ettertid har enkelte pekt på at signalet for å senke vekten kom alt for sent.

En kommer ikke utenom den markløften, er du bitter på at du fikk sent nedsignal, eller?

Ja det er jeg selvfølgelig. Jeg har sett filmer og bilder av løftet nå i ettertid og jeg er ikke i tvil om at den kunne blitt godkjent om jeg fikk signal og hadde senket på riktig måte. Signalet skulle ha kommet ett helt sekund før jeg glapp stanga slik jeg ser det. Som dommer skal du gi nedsignalet i markløft når stanga ikke beveger seg lenger. En kan ikke la løftere bare stå å dra i evigheter. Men jeg er også bitter for at jeg ikke bare hadde styrken til å løfte det enda enklere slik at det ikke ville vært noen tvil. Men jeg var ikke sterk nok denne gang.

Var det mye diskusjon rundt om dere skulle gå for gull, eller sikre en sølvmedalje?

Nei er sjelden mye diskusjon. Mulig Dietmar og Morten Novum diskuterte, men Dietmar spør meg stort sett bare hvordan det føles og da svarer jeg som sant er; tungt. Og så bestemmer han ut ifra hva han ser.
Vi fikk jo også tilbud om omløft etter siste løftet da Dietmar proteterte til juryen pga dårlig dømming, men vi avsto på grunn av hånda som hadde revnet ganske mye. Samt at jeg følte det var et alt for tungt løft. Men nå i ettertid tenker jeg at hvis jeg hadde fått sett film av løftet med en gang bak scena så hadde jeg gitt blanke i hånda og prøvd løftet igjen. For relativt sett så var det god fart i stanga.

Hvor motivert er du for gull neste år nå?

Jo jeg er veldig motivert. Nå blir jo world games nok mitt aller største mål neste år. Der har jeg ikke sjanse på seier siden det går kun på wilks(poeng), men jeg håper å løfte mer i kg enn Testsov og Konovalov. Konovalov imponerte meg stort nå og jeg tror nesten han har større potensial enn Testsov. Så jeg tror han kan bli vanskeligst å slå fremover.


Hva mener du var mesterskapets største øyeblikk?

Anibal Coimbra sin siste mark for total seier, der han knuste Lebedko. Akkurat som i fjor, men med mye mer i mark. Enormt. Sånt gir mer virkelig troen på en dopingfri 400kilos markløft nummer 2.


Hva syns du om innsatsen til resten av laget?

Meget bra. Med 3 plass på herrene i nasjonskampen viser vi at vi er sterke som bare det. Mange løftet bra, men må trekke frem Kjell, Kim Raino, Jørgen og Heidi. Enormt bra. Veldig synd med Hans, men han har så mye potensiale at et bomstevne betyr lite.

Hva har du gjort av trening siden VM?


Bare en del lette treninger. Blir veldig rolig på kneet nå noen uker fremover for å få orden på det. Ellers går tneinga så normalt som mulig.

Hva syns du om stevnet generelt, var det greit å løfte i Puerto Rico?


Var et veldig bra stevne av det som skjedde borti stevnehallen. Fin hall, platting, oppvarming, kjølig. Alt det var bra. Organisering, transport osv. var ikke så bra. Og er alltid litt nedtur når løftingen ikke foregår på stevnehotellet.

Vi skal følge Carl, og ønsker lykke til i veien mot World Cup og VM!

 

 


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Slik ser Carl Yngvar Christensen ut nå

Styrkeløft09.01.2017190

Carl Yngvar Christensen har gått ned fra 170 kg til ca 104 kg.
Carl Yngvar Christensen må legge opp med styrkeløft.

17-åring løfter nesten 400 kg

Styrkeløft30.01.2016261

Se video av løftet.
Carl Yngvar Christensen kan kanskje ikke løfte på VM.

Slik ser Carl Yngvar Christensen ut nå

Styrkeløft09.01.2017190

17-åring løfter nesten 400 kg

Styrkeløft30.01.2016261

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!