Heidi Hille Arnesen satte verdensrekord

Styrkeløft20.11.2012Bjørnar Brende Smestad75

Heidi Hille Arnesen løftet 605 kg sammenlagt, satte verdensrekord i knebøy for yngre veteraner under VM

Først og fremst må jeg jo spørre om verdensrekorden, hvordan føles det?

Verdensrekord er stas, men det må jo legges til at det er i yngre veteran og at den i åpen klasse er endel høyere. Jeg vet som regel kun hva jeg løfter i mine 1. løft og var ikke klar over at det ble rekord før etter at hele stevnet var ferdig. Da var det mine lagkamerater, Stian og Inger som sjekket opp det, og vi ble klar over at det faktisk var rekord. Er jo selvsagt glad for en rekord, men personlig tror jeg neppe den står så veldig lenge, men det er jo selvsagt artig å vite at andre voksne damer jakter på den:) Jeg ønsker selvsagt selv også å høyne den, og satser hardt neste år for at nettopp det skal skje!

Hva syns du om stevneinnsatsen din ellers, er du fornøyd?

Er fornøyd og veldig glad for 9 godkjente og pers. Skulle selvsagt hatt mer, særlig i bøy. Men, da jeg på oppvarmingen, og i de to første løftene i bøy ikke helt hadde "flyt" i løftene og det faktisk kjentes litt tungt ut, ble det ikke høynet til mer. Hvilket selvsagt var helt riktig den dagen.
I benk stemte alt fra oppvarming til siste løft var fullført, og jeg fikk her en pers på 5 kg. For meg er det kanonbra, og ikke minst herlig å få gode løft i benk og fremdeles kjenne at jaggu har jeg mer å gå på! Tipper benkpersen blir flyttet litt på neste år!
I markløft hadde jeg også godformen inne og under oppvarmingen ble det bestemt å høyne åpningsvekta. Det var flere i min klasse som senket åpningsvekta, og det gir jo selvsagt en optimisme å vite det. Jeg holdt fokus på teknikk og sa til Dietmar og Frode at det var bare å lesse på kilo, i dag ville alt gå opp! Jeg er veldig glad for at jeg klarte å holde et bra fokus, gikk inn i min egen "boble" og gjorde akkurat det jeg har trent på som er viktig for at jeg skal få mine løft godkjent. Jeg fikk akkurat den støtten jeg trenger fra mine lagledere og med en herlig heiagjeng fra det norske laget i salen var det kanonartig å løfte!

Du er jo faktisk yngre veteranløfter nå - likevel er du på ditt sterkeste noen sinne, hvordan kan det ha seg?

Her er det flere faktorer som spiller inn:
Tja, gode gener! Takk til mor og far! Har treningsvilje og treningslyst, og ikke minst gode klubbkompiser på trening! I min klubb, som er jo der jeg trener til daglig, hadde vi noen år der det ikke var så mange aktive. Jeg hadde mange økter i noen år der jeg trente alene, og det er derfor nå veldig godt å ha gode klubbkompiser som alltid stiller opp når det skal løftes tungt! Setter stor pris på nettopp det! Jeg må også legge til at jeg gjennom flere år har trent jevnt og trutt etter opplegg fra Dietmar, og da jeg i fjor økte treningsmengden og også belastingen, førte det til en heftig pers som smakte alldeles nydelig!
Jeg er også så heldig at jeg har en familie som støtter meg, både barn, mann og svigerforeldre viser forståelse og hjelper til, slik at jeg får de øktene som er nødvendig.

Føler du at du har enda veldig mange år igjen med gode økninger?

Det vet jeg ikke, det kan brått skje at man møter motgang, livet er ikke alltid slik at man kan forutse hva som skal skje videre. Men, jeg er optimistisk av natur og slik det kjennes ut akkurat nå, så tror jeg at jeg enda har endel kilo til gode før alderen tynger for meget.

Du har konkurrert jevnt siden 90-tallet nå, er du fremdeles motivert?

Blir igrunn litt oppgitt når alle hele tiden prater om motivasjon.... Når man er 42 år og har trent aktivt siden man var barn, er det faktisk utenkelig å ha et liv uten en form for trening. Må man være motivert hele tiden? Kan ikke bare trening være en rutine i hverdagen? Og så skjer det som skjer? Det er jo klart at enkelte ting motiverer mer enn annet. Jeg blir motivert feks av å se på vidoer av Petter Northug, trene en økt med verdens sterkeste Tutta, se gutta og nå også damene i klubben perse, og også se andre løfte på stevner. Må også legge til at enkelte høydepunkter motiverer ekstra, feks at vi skal ha VM i Stavanger neste år.

Du endte på en fjerdeplass sammenlagt, bare 10 kg bak bronsemedaljen, blir det medalje til VM på hjemmebane?

JA! Jeg håper mange kommer å heier på! Sist VM i Stavanger var helt fantastisk! Hele klubber, familier og venner fra hele landet kom for å heie på nettopp sin klubbkamerat, og det var en stemning man bare ellers kan drømmer om de dagene i Stavanger. Mange utøvere fra andre land forteller at de gleder seg til neste år, nettopp fordi publikun var så entusiastisk!

Hva var mesterskapets største øyeblikk, mener du?

Anibal Coibra stod for et mesterlig øyeblikk! Helt herlig å få være tilstede under et slikt løft. På damesiden vil jeg trekke fram Inger Blikra! Helt herlig å se henne på plattingen etter et lengre opphold, og har utrolig respekt for det hun presterer!

Hva syns du om innsatsen til resten av laget?

Hele laget gjorde en utrolig bra innsats, og med tanke på en lang og slitsom reise, der Hege og Kim Raino løftet tidlig dagen etter ankomst, er det imponerende. Begge fikk solide perser og viste at de til slutt taklet vanskelige forhold. For eksempel så måtte de kontrollveie seg på bagasjevekta på flyplassen i Houston!

Linda sto for den seigeste knebøyen, og jeg og Inger mista nesten pusten da vi skrek både høyt og lenge under den bøyen! Linda løfter i en ny klasse nå, og jeg er overbevist om at kiloene kommer til å "renne på"!


Veronica hadde kanskje ikke helt dagen, men hun viser at hun har mange flere kilo inne, så jeg heier på henne på veien videre. Må også legge til at den dama fra nord er helt "gærn", dvs. at dagen etter løfting "bare må hun trene". Treningsvilje til tusen!!

Kjell er jo i en helt utrolig form om dagen, og ALT han gjør imponerer! Han er en utrolig sympatisk og herlig fyr!


Stian viste også meget gode takter og gjorde et kvantesprang resultatmessig, og viste at han helt klart vil hevde seg videre internasjonalt!

Jørgen hadde vel som mål å løfte 1000 kg, og når han etter å ha klart det, kommer ut og hever det til hele 1012.5 kg viser det en viljestyrke og stahet som vi andre gjerne kunne fått en snev av! Herlig!

Tor Herman viste solid løfting og verdens tregeste bøy er jo alltid fasinerende å være vitne til! Sterkt! Benken er jo i klasse for seg og viser at mange år med kontinuerlig trening gir gode resultater!

Kong Carl finnes det vel igrunn ikke beskrivende ord for, ekstremt talent og utrolig artig at en ung nordmann truer gutta fra Russland og Ukraina!

Hans Magne er en kjempe vi alle vet vil løfte mange, mange kilo i framtiden og jeg satser høyt på at EM blir en kjemperevansje! Totalt sett et kanonstevne for laget! Gutta fikk jo 3. plass totalt som lag, hvilket jeg tror er historisk?

En annen viktig faktor er også god lagledelse! Frode og Dietmar gjorde en kjempejobb! Morten Novum stilte også opp mellom sine dommeroppgaver, leverte lapper og lempet skiver!

Må også legge til at vår alles herlige Jørgen Haug satt trofast i salen, tok bilder og sendte rapporter til alles lokale og mer sentrale aviser! Takk!

Hva har du gjort av trening siden VM?

Masse reps! Har hatt 5 stevner i år der jeg har løftet rundt pers og trenger noen uker med litt mengde, før jeg atter en gang begynner oppkjøring. Har blitt invitert til Arnolds Classics, så må jo ha en liten oppkjøring fram mot det. Det er kun markløft, og det blir jo en ny og artig opplevelse!


Bjørnar Brende Smestad 

Bjørnar er en styrkeløftentusiast og har i flere år levert styrkeløftreportasjer til Treningsforum. Bjørnar startet selv å logge på Treningsforum, men er fra ca 2012 ikke lenger like atkiv i styrkeløftmiljøet.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!