Charlie Chirah Abboh - The Self Made Man!

Intervju22.11.2012Rita Immerstein64

Charlie Chirah Abboh skal stille i Mr. Universe 24. november, en konkurranse han har vunnet 3 ganger på rad.

Han har en imponerende merittliste og hadde ingen planer om å bli en kroppsbygger i utgangspunktet, men drev med styrketrening for å supplere sin idrett innen for sprint og karate. Når han endelig bestemte seg for å stille i konkurranse viste det seg å bli en suksess fra første stund.

Personalia
Charlie er single og bor i Oslo - Tonsenhagen. Han stiller i konkurransevekt på 101 kg og veier 106-108 kg offseason. Han trener på 24Fitness og Haralds Gym. Charlies sponsor er Soma Produkter.

Meritter
Utvalg av meritter kroppsbygging:
Merriter Amatør - veteran klasse
3 ganger Mr. Universe, 2009, 2010 og 2011
1. plass, verdensmester, Wabbaworld, 2004, Bangalore i India
1. plass, Europamester, Wabbaworld, 2004, Liege, Belgium
1. plass Nordic Open (Helsinki Finland, 2009)
1. plass Scandinavian Grand Prix, Exhale Cup, Vesterås, Sweden, 2004
1. plass Nordic Championships 2002 og 2004
1. plass, double Norwegian champion, 2002 og 2004,-90kg senior og veteran klassen, -100kg senior og veteran klasse henholdsvis.
1. plass Veteran klasse Norwegian championships 2000 og 2001.


Meritter; Proffesjonelle klasse
2. plass Battle of Giants, Larvik, Norway, 2008
3. plass Wabbaworld Pro Championship, Budapest, Hungary, 2009
3. plass, Italiensk Grand Prix, -95kg, Bolhona, Italia, 2005
4. plass Wabba Univers, Alzey, Germany, 2011
4. plass Nabba Universe, South Port , England, 2008
4. plass Wabbaworld championships, 2005 og 2006, Spania, Greece
5. plass Italensk Grand prix, 2008, Bolgona, Italia
6. plass NAC Univers, Hamburg, Germany
6. plass Wabba European championship Licester, England
3. plass, Overall, Nac Universe, 2011
7. plass, Wabbaworld championships, Ekaterinburg, Russia, 2007

Du har litt av en kroppsbygger-karriere - kan du fortelle litt om den?

Egentlig hadde jeg ikke noe som helst ambisjoner om å bli kroppsbygger, men forholdet rundt meg her som en av de første norskutdannede innvandrerakademikere tvang meg til det. Jeg er utdannet statsviter fra universitet, men det var umulig å få jobb i mitt fag eller liknende yrke, så etter mange år med depresjon på grunn av det, bestemte jeg meg for å gjøre noe som ville hjelpe min selvtillit. Jeg drev med vekttrening/kroppsbygging under studietiden, men stort sett som støtte til min karate og sprintidrett(100 & 200 meter). I 1999 bestemt jeg meg om å stille i kroppsbyggingskonkurranse og vant. Slik begynte det, men jeg hadde fremdeles ikke tenkt på konkurranse utover NM, men i 2004 stilte jeg i Nutrition-outlet Grand Prix konkurranse i Vesterås Sverige. Der var kroppsbygger legenden Serge Nubret og Dexter Jackson som kom på 2. plass i Mr. Olympia det året. Jeg stiller som regel i både veteran klassen og i vanlig senior, og de så meg konkurrere med yngre kroppsbygger i - 100kg klassen og var imponerte. Etter konkurransen gratulerte Serge meg og inviterte meg samtidig til å delta i Wabba EM i Belgia vår 2005. Jeg tok imot tilbudet, dro, konkurrerte og vant og ble dermed Europamester. Så ble jeg invitert til VM in Bangalore India, dro og vant og ble også verdensmester i veteran klassen. Jeg var i svært god form og imponerte Wabba-ledelsen som svarte med å be meg om å prøve meg mot wabba-proffene. Jeg gjorde likeså godt det og kom på 6. plass i min første proffkonkurranse. Den norske byggeren Jostein Ødegården var med og kom på 4. plass og jeg som sagt på 6. plass. Følgelig fikk jeg tilbud om å bli proff i Wabba siden jeg nå hadde vunnet to internasjonale konkurranser samme år og gjorde det bra i prøve-konkurransene med proffene. Slik begynte min proff karriere. Jeg har siden 2005 konkurrert som proff og har gjort det relativt bra som dere kan lese av merittlisten ovenfor, men har det til gode enda å vinne mitt første proffshow. Et nytt kapittel i min proff karriere begynner neste år når jeg stiller i Arnold Classic Latin America i Brazil og det gleder jeg mye til forteller Charlie smilende.

Hva har fått deg til å stille utenfor NKF?

Det var som forklart ovenfor, tilfeldig at jeg møte Serge Nubret og ble invitert til Wabba EM, ellers hadde jeg konkurrert i NKF/IFBB fra 1999-2004. Jeg forventer å bytte til IFBB neste år og er svært takknemlig at IFBB taktisk har anerkjent mine prestasjoner ved gi tillatelse til å sette meg på forside av posteren til Arnold Classic Latin America.

Hva er det som bidrar til at en konkurranse blir en god opplevelse for deg?

At jeg har hatt god forberedelse og med minimal av skader og eller sykdom. Det er også hyggelig å være en del av et lag og med en god coach som i NAC Universe hvor Roar Innlagen er coach.

Hvem er du som person Charlie?

Jeg ville beskrive meg selv som en grei fyr som prøver å være god mot medmennesker, en akademiker og en glad person, men jeg kan også være tøff når jeg må, legger han leende til.

Hvor stor betydning har støttespillerne rundt deg når du forbereder deg til konkurranse?

Hadde ønsket at jeg hadde støttespillere rundt meg, men dessverre, jeg gjør alt alene, kan være frustrerende til tider, men desto større glede når det har gått bra fordi jeg er "self made".

Hva er det som motiverer deg til å stille i konkurranser?

Charlie tenker seg om før han svarer og sier: Jeg må ærlig innrømme at konkurranse på det nivået jeg er nå ikke er morsomt, det krever svært mye, men siden jeg ikke hadde fått muligheter til å bygge opp en karriere som statsviter, ser jeg på kroppsbygger-konkurranser som en alternativ karrierevei. Jeg skal til Olympia og etter det kan jeg ta frem mine akademiske vitnemål og ta i bruk kunnskapen min i forhold til det.

Hva er etter din mening:

• Din beste prestasjon så langt?
Å vinne veteran Mr. Univers 3 ganger på rad, men mest og har vunnet alle prestisje tung amatør titlene i en og samme klasse, Mr. Univers, world champion, europeisk mester, Skandinavia, Nordisk og Norges mester!

• Din største styrke i forhold til dine konkurrenter?
For det meste, alltid harde og godt deffet og mye "staying power", og ikke minst kunnskap.

• Den beste byggeren i Europa?
Ikke helt sikker, men Ungarn har alltid gode proffer.

• Det viktigste kriteriet for å få suksess som kroppsbygger?
Riktig trening, kost, kosttilskudd, kunnskap og god forberedelser.

Hvordan legger du opp treningsregimet ditt ukene før en konkurranse?

Tung, lange, harde økter frem til siste uken hvor jeg kan da ta kun pump trening for "flush" i musklene

Hva er hovedingrediensene i din konkurransediett?

Holder dietten for det meste, men på spisedagene kan jeg spise pizza, Nigeriansk mat eller typisk deffe-mat, men med mye kjøtt og fisk.

Hva savner du mest når du er på konkurransediett?

Å kunne spise vanlig god mat og å kunne sove godt og avslappet.

Hva er det beste måltidet du noen gang har spist?

Jeg liker mye forskjellig mat, men jeg er stort sett glad i god og velsmakende mat med mye fisk, kjøtt og grønnsaker.

Hva gjør deg glad og fornøyd?

Når ting rundt meg er bra og stabilt og jeg har en dame jeg er glad i og som er glad i meg.

Hva engasjerer deg utenom trening, diett og konkurranse?

Jeg er som nevnt utdannet statsviter så politikk interesserer meg først og fremst, og så er jeg glad i forskjellig type underholdning.

Hva arbeider du med til daglig?

Jeg har arbeidet med mye forskjellig og alt fra forskning, byråkratiet og som PT. Prøver nå å bygge opp et selskap i bransjen som skal drive med import, salg og distribusjon av kosttilskudd og tilbehør, PT og agentur, so watch out for Precisions Sports NUF! Utbryter han entusiastisk.

Du har diabetes - hvordan fungerer kroppen med diett og trening i forhold til diabetes?

Jeg ble diagnostisert med diabetes 2 i fjor. Det kom som et sjokk for meg da for jeg hadde forbundet diabetes med feite og usunne folk. Det kompliserer forberedelsene og er svært plagsomt når formen begynner å bli bra, hard og deffet. Det er faktisk det eneste usikkerhets momentet jeg ser med hensyn til fremtidige konkurranser, men jeg lærer og tilpasser meg fortsatt sykdommen.

Hvis du fikk bestemme - hva ville du endret på eller utviklet mer av innenfor kroppsbyggeridretten?

Charlie svarer umiddelbart at dømmingen burde bli bedre. Det er behov for klarere regler og symmetri og proporsjoner bør belønnes mer.
Kroppbygging handler ikke om å bli størst mulig og hvor symmetri, proporsjoner og estetikk ikke tas hensyn til. Jeg har som mål å vise verden og Norge at det er andre måter å gjøre dette på. Det handler om og ikke å vokse for fort for så å miste massen like fort som den ble bygget. Det er ikke noe poeng for en 20 åring å se ut som en 50 åring på grunn av overdreven bruk av substanser. Dette skal jo være sunt og treningen skal jo gi glede. Det er lov å bruke hodet!

Vi takker for intervjuet og ønsker Charlie lykke til i Tyskland!

Flere bilder av Charlie

Foto: John Andresen - Location: 24Fitness


Rita Immerstein 

Rita har mer enn 20 års erfaring fra sportssenterbransjen og er sertifisert aerobic-, trx- og grid instruktør og deltar aktivt i fitness- og kroppsbygger konkurranser. Hun har master i helsefremmende arbeid, ernæringsutdanning og solid erfaring med diett og styrketrening.

I en alder av 55 år satser Charlie Chirah Abboh på å få sitt IFBB proffkort.

Tren bryst med Charlie

Intervju21.12.2012104

Charlie Chirah Abboh vant nylig sin fjerde Mr. Universe tittel!

Charlie ble Mr. Universe

Fitness26.11.201283

For 4. gang.
Roar Innlagen deltok på NAC Universe før jul.

Tren bryst med Charlie

Intervju21.12.2012104

Charlie ble Mr. Universe

Fitness26.11.201283

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!